Cruze 1.6 83 kW
Moderátor: Blue Lanos
Re: Cruze 1.6 83 kW
Bál jsem se ty 1.6 všude jenom kritika, že je to v nízkých otáčkách mrtvý atd. Přijde mi to v pohodě, klasická atmosféra. Většinou jezdím sám tak to je v pohodě. Horší je když jedu ve 4 lidech, tak tomu musí člověk dát trochu napít. Po kolika kilometrech jste měnili svíčky?
Chevrolet Cruze 1.6 83kW LS plus rv. 2010
- Reklama
- Hanzy
Je to v pohodě,oproti tomu co teť strkají do většiny aut,zlatádobrá atmosféra bez kurvítek....
navíc mám vše od motoru převodovky komplet s 15000km ujetými v zásobě náhradní
navíc mám vše od motoru převodovky komplet s 15000km ujetými v zásobě náhradní
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Zdravim,
mám dotaz a potřeboval bych poradit.
Chci si pořídit nové auto místo mé stařičké E46 323i
Uvažuji o Cruze 1.6 benzín, který se mi dost líbí.
- Jsou dvě nabídky skoro totožné. Obě 1.6 r.v 2009 a jeden najeto 88 000km(soukromý- nejde otevřít kufr, jen přes klíček. Náhodou neví kolik by stála oprava?) a druhý 122 000km(autobazar).
Poté uvažuji případně o Aveo.
- Tam jsou tři možnosti:
1) 1.2 51kw r.v 2011 a najeto cca 100 000km - 80 000kč.
2) 1.2 51kw r.v 2012 a najeto taky cca 100 000km - 90 000kč.
3) 1.4 74kw r.v 2012 a najeto 88 000km - 105 000kč.
Mohli by jste poradit co zvolit + případně poradit na co koukat u nich při osobní prohlídce?
Auto budu využívat jednou měsíčně ve 4 lidech na nákupy cca 50km tam a zpět, pak do práce výjmečně (1x týdně cca 25km) a pak víkendově do města,které je daleko cca 20km.
Děkuji za rady.
mám dotaz a potřeboval bych poradit.
Chci si pořídit nové auto místo mé stařičké E46 323i
Uvažuji o Cruze 1.6 benzín, který se mi dost líbí.
- Jsou dvě nabídky skoro totožné. Obě 1.6 r.v 2009 a jeden najeto 88 000km(soukromý- nejde otevřít kufr, jen přes klíček. Náhodou neví kolik by stála oprava?) a druhý 122 000km(autobazar).
Poté uvažuji případně o Aveo.
- Tam jsou tři možnosti:
1) 1.2 51kw r.v 2011 a najeto cca 100 000km - 80 000kč.
2) 1.2 51kw r.v 2012 a najeto taky cca 100 000km - 90 000kč.
3) 1.4 74kw r.v 2012 a najeto 88 000km - 105 000kč.
Mohli by jste poradit co zvolit + případně poradit na co koukat u nich při osobní prohlídce?
Auto budu využívat jednou měsíčně ve 4 lidech na nákupy cca 50km tam a zpět, pak do práce výjmečně (1x týdně cca 25km) a pak víkendově do města,které je daleko cca 20km.
Děkuji za rady.
Pokud by si narazil na 1,8, ber raději tu. Vyšší výkon, stejná spotřeba. Osobně mám HB 1,8 a spokojenost. Včera jsem byl na STK po 8 letech provozu a pokud bych si nevymýšlel ptákoviny, tak bez jediné připomínky. Závady žádné. Bydlím na kraji Prahy a měsíční spotřeba se pohybuje do 7,5 l/100 km. Mimo město (pokud neblbnu) se vejdu do 7 litrů. Jediný problém jsou dálnice. Tam 8 litrů není problém. Ale jede to. Jinak doporučuji neveřit tomu, že rozvodový řemen vydrží 150 tis, jak je uváděno v knížce. Po 80 tis. to bylo tak akorát.
Díky za odpověd.
To Aveo třeba 1.4 nebrat? Ted mi psal prodejce, že je schopný jít dolů o 10 000kč.
U toho Cruze a celkově jsem volil max 1.6 kvůli tomu, že chci začít platit pojistku konečně na sebe. Do ted na otce.
Tak jsem zase nechtěl platit nějakou větší cenu za větší obsah.
A něco konkrétního na co se zaměřit třeba při prohlídce, jízdě? Jo a pouze benzín chci
To Aveo třeba 1.4 nebrat? Ted mi psal prodejce, že je schopný jít dolů o 10 000kč.
U toho Cruze a celkově jsem volil max 1.6 kvůli tomu, že chci začít platit pojistku konečně na sebe. Do ted na otce.
Tak jsem zase nechtěl platit nějakou větší cenu za větší obsah.
A něco konkrétního na co se zaměřit třeba při prohlídce, jízdě? Jo a pouze benzín chci
Aveo neznám. Sice ho měl tchán, ale víc k němu nevím. Jezdil téměř do 90, takže bych Aveo hodnotil jako odolné auto.
Jelo to, moc to nebralo, ale takové svezení jako v Cruze to není.
Jelo to, moc to nebralo, ale takové svezení jako v Cruze to není.
Já bych si Aveo nekoupil z důvodu bezpečnosti - je to "papír" Vím, dlouho jsem jezdil s Felicií pak i s Nubirou, to nebyly etalony bezpečnosti, ale situace se změnila, dnes spousta lidí odchází z důvodů čelní srážky a příčina??? dle mě nevěnování se řízení - čumění do mobilu, tabletu, palubního infotainmentu a spoléhání se na nejrůznější "asistenty" kteří ale nemusí vždy správně fungovat.
Bohužel v těhle případech tě Aveo moc neochrání....... ochránil by tě jen obrněný transportér nebo Tatra s pískem a to ještě možná (viz Kočka na dálnici v protisměru)
Bohužel v těhle případech tě Aveo moc neochrání....... ochránil by tě jen obrněný transportér nebo Tatra s pískem a to ještě možná (viz Kočka na dálnici v protisměru)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Scorpion.11
Máš s části pravdu, ale když si projdeš sekci Aveo, tak skoro nikdo až na pár výjimek neměl a nebo nemá žádné velké problémy a jen se mění olej a tankuje benzín
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Upřímně teda nevim pro co se rozhodnout. Jestli Aveo 1.4 nebo Cruze.
Více se přikláním ke Cruze. (vzhledově vypadá lépe, větší výbava, prostorově a kufr větší)
Tu opravu kufru kolik by stálo ví někdo cca? Na co se zaměřit tedy konkrétně při prohlídce a jízdě?
Díky moc.
Více se přikláním ke Cruze. (vzhledově vypadá lépe, větší výbava, prostorově a kufr větší)
Tu opravu kufru kolik by stálo ví někdo cca? Na co se zaměřit tedy konkrétně při prohlídce a jízdě?
Díky moc.
Já bych se toho nebál, pokud budeš kontaktovat značkový servis bude to drahý, mám pocit, že se ten mikrospínač kufru u Cruze tady řešil, dokonce i tu někdo popisoval opravu, (dej hledat) nicméně doporučil bych koupit třeba tohle: https://www.ebay.com/itm/Trunk-Liftgate ... Sw-YZa8BUj
tedy pokud se jedná o Cruze sedan, jinak si vyhledej jiný. Přijde ti to do měsíce, vyměníš a je klid. Ten kufr je dle mě maličkost, přinejhorším budeš otevírat klíčem
Jinak se zaměř na to samé jako u každého jiného auta - kontrolky se musí rozsvítit a pak postupně zhasínat, nesmí při jízdě nic bouchat - klepat, brzdit to musí rovně, nesmí nikam táhnout, pořádně to zahřej, při studeném startu poslouchej divné zvuky z motoru či od výfuku......
Prohlídnout spodek - prahy , vůle v podvozku, zda netečou tlumiče, manžety poloos atd. je toho hodně a je to na netu k dispozici
Dobré je mít ssebou i nějakou jednoduchou diagnostiku přes bluetooth do mobilu - mrkneš na to jestli nemá motor v paměti nějaké závady .....
A pak právní věci, leasing - úvěr, společné vlastnictví - rozvod a pod.
Ojeté auto je vždy riziko, ale zas je o hodně levnější a může při dobrém výběru dlouho dobře sloužit.....
tedy pokud se jedná o Cruze sedan, jinak si vyhledej jiný. Přijde ti to do měsíce, vyměníš a je klid. Ten kufr je dle mě maličkost, přinejhorším budeš otevírat klíčem
Jinak se zaměř na to samé jako u každého jiného auta - kontrolky se musí rozsvítit a pak postupně zhasínat, nesmí při jízdě nic bouchat - klepat, brzdit to musí rovně, nesmí nikam táhnout, pořádně to zahřej, při studeném startu poslouchej divné zvuky z motoru či od výfuku......
Prohlídnout spodek - prahy , vůle v podvozku, zda netečou tlumiče, manžety poloos atd. je toho hodně a je to na netu k dispozici
Dobré je mít ssebou i nějakou jednoduchou diagnostiku přes bluetooth do mobilu - mrkneš na to jestli nemá motor v paměti nějaké závady .....
A pak právní věci, leasing - úvěr, společné vlastnictví - rozvod a pod.
Ojeté auto je vždy riziko, ale zas je o hodně levnější a může při dobrém výběru dlouho dobře sloužit.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
Mal som aveo 1.4 . Momentalne jazdin cruze 1.6. A zodpovedvne mozem prehlasit, ze ak by som si mal vybrat jednoznacne by som siel do CRUZ-a. Comfort, vykon na uplne inej urovni ako aveo ... Spotrebu mam do 9 litrov.. od 7,8 - 10 v cisto mestkej premavke... ak mas otazky kludne napis.
Chevrolet Cruze 1.6 91 KW 2011
EX Chevrolet lacetti SW 1.6 LPG BRC 2006
EX Chevrolet lacetti SW 1.6 LPG BRC 2006
Holmat: Take koukam po Cruze. Cruze je uplne nekde jinde oproti Aveo. Aveo stoji tady u me za barakem, a je to takova krabicka na malickych kolech. Kratky predek, nechtel bych s tim trefit ani znacku. Cruze ma pribuzneho pritelkyne 1.8 a vypada to proste lepe. A jak sam rikas Cruze vypada lepe, ma vetsi kufr, lepsi vybavu a do budoucna to bude lepsi volba, pokud nehces za dva roky prodavat. Nevis kam s tim kdy vyrazis na vetsi vzdalenost. Treba na dovolenou nebo tak. A v Cruze se ti bude cestovat urcite lepe a i ve vice lidech a prijemneji. Nevim jaky rozdil bys mel konkretne ty v pojisteni mezi 1.6 a 1.8, ale ja bych sel urcite do 1.8. Kamarad ho mel v Zafire a nejake problemy s tim nemel. A jak tu ostatni rikaji, jestli to bere stejne jako 1.6, tak neni nad cim premyslet. Jezdil jsem sice s 2.0 v japonskem aute, ale podobne kW a takovy vykon uz je na dnesni provoz z meho pohledu nezbytne minimum. A kdyz to trochu tocis, tak to nema problem jet a neumre to v pulce predjizdeni jako nejaka 1.4 nebo 1.6, tam musis planovat hodne dopredu. A predjizdeni s takovym vykonem v pomalu jedouci kolone, napr. za kombajnem je nebezpecne. S temi 100 kW uz se to da vytahnou i z relativne nizke rychlosti, kdyz tomu nalozis. Jenze u 1.4 1.6 tam muzes nakladat jak chces. Tam je vhodne byt z dalky uz rozjety. Kdysi jsem jezdil s Lanosem 1.6 a pak Accentem 1.2 a jak jsi tam nemel pred manevrem alespon 100-120 tak to bylo dost neprijemne. Jezdil jsem i s Lantrou 1.8 a to uz bylo znatelne lepsi. Vzdy je dobre mit nejakou rezervu vykonovou, nikdy nevis kdy ti to zachrani zivot. Navic kdyz do toho naskladas veci a pojedes ve vice lidech, tak to nezacne zrat i travu kolem silnice.
Skoda ze ta 1.8 neni treba fouknuta, nebo nedavali nejaky rozumny 2.0 a vice benzin. Takto jsem nucen koukat po dieselu. Protoze to chci jeste v automatu a to ten vykon take zabiji.
Skoda ze ta 1.8 neni treba fouknuta, nebo nedavali nejaky rozumny 2.0 a vice benzin. Takto jsem nucen koukat po dieselu. Protoze to chci jeste v automatu a to ten vykon take zabiji.
letní
Mazda 6 2.3i
zimní
Auris 2.2 D-Cat
EX milenky
Primera Sport CVT M6 SR20DE
SSAC, UR pulleys, AEM WAI, Denso Iridium Power, EBC TG+Green Stuff, KYB Ultra SR, front strunt bar, GT Radial UHP + Genevo One
Primera Sport SR20DE
stock + Bel 975
Mazda 6 2.3i
zimní
Auris 2.2 D-Cat
EX milenky
Primera Sport CVT M6 SR20DE
SSAC, UR pulleys, AEM WAI, Denso Iridium Power, EBC TG+Green Stuff, KYB Ultra SR, front strunt bar, GT Radial UHP + Genevo One
Primera Sport SR20DE
stock + Bel 975
- Scorpion.11
To jsi mě docela pobavil
je otázka na co ses dívalje to takova krabicka na malickych kolech. Kratky predek, nechtel bych s tim trefit ani znacku
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
-
Já to tlačítko kufru objednávám na aliexpress.com . Je komplet i s osvetlenim spz. Cena kolem 7$. V servisu po mě chtěl borec 2500.. tlacitko mam uz 3. Kazdej rok po zimě odejde..