Nejde zařadit - motor nebo převodovka?
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Nejde zařadit - motor nebo převodovka?
Už podruhé se mi stalo, že na Aveu mi nešla zařadit 1ka ani 2ka, musel jsem se rozjíždět na 3ku, po pár km najednou šli všechny rychlosti.
Dnes jsme dojeli k rodičům, auto stálo hodinu, pak jsem nasedl a musel jsem vyjet z mezi auty, tak jsem dal normálně jedničku, popojel dopředu, zařadil zpátečku, skoro plný rejd vpravo, couvnul a jak jsem chtěl znova zařadit 1ku na vyjetí, už tam prostě nešla, zkoušel jsem několikrát sešlápnout spojku, projet všechny rychlosti i zpátečku, jestli někde nezůstala viset pojistka z kroužku co se musí vytáhnout na zařazení zpátečky, ale nic, jen 3ka a vyšší rychlosti šli, tak jsem odjel na 3ku, po cca 10km šla 2ka normálně zařadit, neví někdo, kde by mohl být problém? Zařadit tam nejde vůbec, ať zkouším i větší silou tam dát 1/2ku. Auto má najeto 60.000km, hučení ani jiné pazvuky při řazení jsem nezaznamenal, a řazení jde jinak bez problémů.
Dnes jsme dojeli k rodičům, auto stálo hodinu, pak jsem nasedl a musel jsem vyjet z mezi auty, tak jsem dal normálně jedničku, popojel dopředu, zařadil zpátečku, skoro plný rejd vpravo, couvnul a jak jsem chtěl znova zařadit 1ku na vyjetí, už tam prostě nešla, zkoušel jsem několikrát sešlápnout spojku, projet všechny rychlosti i zpátečku, jestli někde nezůstala viset pojistka z kroužku co se musí vytáhnout na zařazení zpátečky, ale nic, jen 3ka a vyšší rychlosti šli, tak jsem odjel na 3ku, po cca 10km šla 2ka normálně zařadit, neví někdo, kde by mohl být problém? Zařadit tam nejde vůbec, ať zkouším i větší silou tam dát 1/2ku. Auto má najeto 60.000km, hučení ani jiné pazvuky při řazení jsem nezaznamenal, a řazení jde jinak bez problémů.
AVEO sedan 1.4 16V, 74KW, r.v 2009, koupeno 6/2015, černá-karbon metalíza
Spotřeba: Nejlepší 5,6l / průměrná 6,3l
- Reklama
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejde zařadit - motor nebo převodovka?
ja by som dal určite pozrieť prevodovku a spojku.
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
No toho jsem se obával,takže rozebrat, to si mi moc nepotěšil.
Nikdo s tím neměl někdy problém?
Nikdo s tím neměl někdy problém?
- Scorpion.11
No, že by se tu někdo našel s takovou poruchou si teda nejsem vědom
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
No tak opět se potvrzuje, že já musím mít vždy něco extra a problémy se mně nevyhýbaj
Tak jsem měl dnes cestu kolem mého mechanika, tak jsem tam s Aveem sjel, protože dnes vůbec nešla zařadit 2ka, nejdříve říká synchrony, pak za to vlezl a říká, že to bude mezi řadičkou a převodovkou, mrknul pod kapotu a hned řekl, áááá opel a vytahaná táhla. Chci se zeptat, jaká koupit, zda jsou stejná jako do Opelu, nebo kde koupit za lepší peníz, říkal, že druhovýroba na Opely se ještě nedělá a musí se koupit celý ten pavouk.
Jak často ta táhla odchází? Auto má najet cca 65tis kilometrů a v servisce o tom nic není, že by se to měnilo, tak že by vydržely +/- 60tis km?
Jak často ta táhla odchází? Auto má najet cca 65tis kilometrů a v servisce o tom nic není, že by se to měnilo, tak že by vydržely +/- 60tis km?
- Scorpion.11
Nejlepší napsat na Carmax, kde dle tvého VIN kódu ti přesně dodají i díle, takže vlastně ti napíšou ceny originálních dílu a pokud jsou alternativní, tak i ty ti nabídnou a pak se sám rozhodneš co a jak
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Je možné objednat díl přes někoho, kdo má slevu?
Pod čím mám hledat ta táhla na řadičku?
Pod čím mám hledat ta táhla na řadičku?
- Scorpion.11
U Carmaxu už slevu máš automaticky, když jsi s tohoto fóra a kdyby jsi jezdil na srazy, tak máš další výhody Popřípadě Carmax se pravidelně zúčastňuje našich srazů, takže jde i přímo se přesněji domluvit a nechat si i poradit, také objednané věci je možné dohodnout a nechat si na sraz dovést zadarmo.
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Na srazy nejezdím no, zajímá mě, jak moc často se ty táhla vytahují, po jaké době se budou muset zase měnit, samozřejmě záleží na stylu řazení a jízdy ve městě či mimo.
Pod ím ty táhla najdu?
Pod ím ty táhla najdu?
Jen poznámku, nedovedu si představit, jak by se táhla mohla natáhnout, spíš se tam opotřebují koncovky (čepy-silentbloky) mám táhla (spojovací tyče - axiální tyče) v řízení a dosud se mi žádné nenatáhlo
Tedy dle mě budou problémy buď v převodech u páky, u převodovky, nebo v koncovkách táhel nebo tyčí, pokud jsou tam již bowdeny a lanka může být lanko v bovdenu zrezlé, či několik vláken zlomených , v tom případě tě výměna bowdenu nemine ( viz ruční brzda)
Tedy dle mě budou problémy buď v převodech u páky, u převodovky, nebo v koncovkách táhel nebo tyčí, pokud jsou tam již bowdeny a lanka může být lanko v bovdenu zrezlé, či několik vláken zlomených , v tom případě tě výměna bowdenu nemine ( viz ruční brzda)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Nejsou tam lanka, jsou to táhla/pevné tyčky a nakonci malé silembloky, tam to bude vymačkané, tyčka je jasné, že se asi nenatáhne
Tak celá sranda i s poštovným by měla vyjít do 1500kč + pak práce. To jde, v Opelu to stojí skoro jednou tolik.
- Scorpion.11
Jako teda u Carmaxu?
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Ano, objednáno, komplet sada za cca 45€ + 8€ poštovné.
Přiobjednal jsem k tomu ještě zástěrky, ale to je mimo téma.
Přiobjednal jsem k tomu ještě zástěrky, ale to je mimo téma.