diagnositka avea cim?
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
diagnositka avea cim?
Ahoj zdravim veschny Chevroletaky.
At jsem hledal jak jsem hledal nikde jsem nic nenasel proto bych vas chtel poprosit o radu.
Tata ma Aveo 2006 rok vcera se mu po natankovani na Shellce rozsvitila kontrolka motoru MIL a chtel to napichnout.Jelikoz mam oktavku tak kabel mam KKL USB OBD2.Je mozne to timto kabelem napichnout?Stahnul jsem uz spoustu programu od DW scan pres OBDtool i nejaky Scann ale nic.Nevim jestli mam neco nekde spatne nebo to vubec nepujde.Muzete mi prosim poradit?
Diky Kuba
At jsem hledal jak jsem hledal nikde jsem nic nenasel proto bych vas chtel poprosit o radu.
Tata ma Aveo 2006 rok vcera se mu po natankovani na Shellce rozsvitila kontrolka motoru MIL a chtel to napichnout.Jelikoz mam oktavku tak kabel mam KKL USB OBD2.Je mozne to timto kabelem napichnout?Stahnul jsem uz spoustu programu od DW scan pres OBDtool i nejaky Scann ale nic.Nevim jestli mam neco nekde spatne nebo to vubec nepujde.Muzete mi prosim poradit?
Diky Kuba
- Reklama
Re: diagnositka avea cim?
Ahoj
Já myslím že by to mělo jit tím kabelem propojit má koncovku OBD2 která v aveu je. Problém může být v diagnostickém softwaru,bude to chtít sehnat takovej aby podporoval americká auta nebo auta koncernu GM,Opel. Ale je to jen můj odhad
Jinak na tvoji oktávě normálně funguje ? Koukal jsem na netu že ty starší KKL-USB-OBD2 kabely makaj jen na Windows 98 nebo XP
Asi jsem ti moc nepomohl ...já používám bluetooth diagnostiku ELM 327 a v mobilu s androidem mám staženou aplikaci Torque pro...jsem stím spokojenej,ukáže chybové kody a vymazat jdou taky...už jsem taky musel řešit kontrolku MIL-u mě to byl egr ventil
Já myslím že by to mělo jit tím kabelem propojit má koncovku OBD2 která v aveu je. Problém může být v diagnostickém softwaru,bude to chtít sehnat takovej aby podporoval americká auta nebo auta koncernu GM,Opel. Ale je to jen můj odhad
Jinak na tvoji oktávě normálně funguje ? Koukal jsem na netu že ty starší KKL-USB-OBD2 kabely makaj jen na Windows 98 nebo XP
Asi jsem ti moc nepomohl ...já používám bluetooth diagnostiku ELM 327 a v mobilu s androidem mám staženou aplikaci Torque pro...jsem stím spokojenej,ukáže chybové kody a vymazat jdou taky...už jsem taky musel řešit kontrolku MIL-u mě to byl egr ventil
AVEO,1.2 sedan klas. 53 KW,r.v. 2009
Toto je číslo tvojej chyby P0300. V zimnom období to vypisuje aj mne po natankovaní na Shellke - veľmi sa im zopsul benzín, pravdepodobne majú nekvalitné aditíva...Autu nič nie je nehľadaj zbytočne chyby, v servise ti budú veľmi radi meniť od škrtiacej klapky, sviečky, káble .... a zbytočne.kubars132 píše:Ahoj zdravim veschny Chevroletaky.
Diky Kuba
http://engine-codes.com/p0300_chevrolet.html
Ja používam elm 327 bluetooth s programom Torque
Boris
Chevrolet Aveo 1,4 16V SE Elite, 69kW, 2007, 210 tis km,
Ahoj
Jo kabel na octe co jsem mel bezel v poho ted mam dvojku a tam nejde ale na fejde frci v pohode:-)
Jinak programy jsem zkousel a nic.Pres vag com to slo ale napsalo ze to neni Skoda/Seat atd.Coz jsem vedel ze to nepujde.Tata tu lital okolo toho tak jsem zkousel co mam doma a taky jsem mu rikal ze to bude nejaka prkotina:-) Vim ze uz se mu to jednou rozsvitilo a tak koukal na net na tel ELM327 ale nakonec jsme ho nevzali protze jsem shanel nejakej klon a kdyz jsem to vcera hledal tak od delphi by mel zmaknout vetsinu aut ale ten stale nemam:-) jinak diky Kuba
ps:snad najdu nejaky soft aspon abych to zkusil
Jo kabel na octe co jsem mel bezel v poho ted mam dvojku a tam nejde ale na fejde frci v pohode:-)
Jinak programy jsem zkousel a nic.Pres vag com to slo ale napsalo ze to neni Skoda/Seat atd.Coz jsem vedel ze to nepujde.Tata tu lital okolo toho tak jsem zkousel co mam doma a taky jsem mu rikal ze to bude nejaka prkotina:-) Vim ze uz se mu to jednou rozsvitilo a tak koukal na net na tel ELM327 ale nakonec jsme ho nevzali protze jsem shanel nejakej klon a kdyz jsem to vcera hledal tak od delphi by mel zmaknout vetsinu aut ale ten stale nemam:-) jinak diky Kuba
ps:snad najdu nejaky soft aspon abych to zkusil
skús ScanMaster 2.1
http://www.motordiag.cz/produkt/scanmaster
http://www.motordiag.cz/produkt/scanmaster
Boris
Chevrolet AVEO LT, 1.2 63kW,2012 Borocay Blue
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
Zdravím všechna aveáky.
Po srazu v piesočné jsme probrali moje chyby na autě a diagnostika mi doma zase ukázala chybu P0015 - Powertrain "B"Camshaft Position a další pak P0027-Powertrain Tap Web for more information.
Volal jsem do chevroletu Vast oil Karviná a mám je přivést na diagnostiku a nechat na celé dopoledne. Když jsem chtěl být u toho, abych konečně věděl co s tím je,čas na to mám ,bylo mi řečeno ,že to nejde a oni neví kdy se na to podívá.Má na to odpoledne celé.
Moje otázka zní mohu u toho být a nebo nesmím.
dík Zdeněk
Po srazu v piesočné jsme probrali moje chyby na autě a diagnostika mi doma zase ukázala chybu P0015 - Powertrain "B"Camshaft Position a další pak P0027-Powertrain Tap Web for more information.
Volal jsem do chevroletu Vast oil Karviná a mám je přivést na diagnostiku a nechat na celé dopoledne. Když jsem chtěl být u toho, abych konečně věděl co s tím je,čas na to mám ,bylo mi řečeno ,že to nejde a oni neví kdy se na to podívá.Má na to odpoledne celé.
Moje otázka zní mohu u toho být a nebo nesmím.
dík Zdeněk
Chevrolet Trax 1,4 turbo 103kw
Zdeňku, to je nějaké divné. Protože to jsou kódy z motorů, které mají VVT, apod., čili proměnlivé časování ventilů, kdy P0015 hlásí chybu senzoru pozice vačky (natočení) a P0027 chybu solenoidu řízení časování... A to Tvůj motor nemá. Takže nevím, nevím...
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
svítí mi na palubovce jako špatná směs a to jsem načetl na mobilu diagnostika Torgue mám to vymazat
Na palubce nemáš kontrolku špatné směsi, ale indikaci MIL (malfunction ind. lamp), tj. obecné závady zjištěné ŘJ. Vymaž a uvidíš co to zase ukáže. Ještě bych ji ovšem nechal přečíst jinou diagnostikou, spíš něco, co není telefonní, apod...
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
díky zítra jdu na diagnostiku ,na počkání a mohu u toho být .cena 250,00kč.
- Scorpion.11
Tak to je dobrá cena a aspoň u toho můžeš i být
Jinak jakou diagnostiku, protože OBD 2 ELM 327 V.2.1 je jich více , takže třeba tuto? Dá se i vypínat
http://www.ebay.com/itm/Mini-Bluetooth- ... 90&vxp=mtr
Jinak jakou diagnostiku, protože OBD 2 ELM 327 V.2.1 je jich více , takže třeba tuto? Dá se i vypínat
http://www.ebay.com/itm/Mini-Bluetooth- ... 90&vxp=mtr
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Zdravím Vás ,tak diagnostika stála 200,00kč. a byla nalezena chyba P0015,bylo mi řečeno zajet k plynaři,nebo prostě chybu mazat.jinak ptal se kdy mi dělali a nebo jestli dělali ROZVODY. Vím ,že je psané po 160 000km najetí. tak nevím.Určitě je měnit nehodlám.
Zdenek
Zdenek
Tak jsem procházel net a zjistil, že Tvůj F14D4 VVT přece jen má, proto P0015 je jasně porucha v žádané a skutečné pozici vačky. A vzhledem k minulému problému, který směřuje na solenoid modulace pozicionéru vačky, zkus prověřit elektriku k těm solenoidům. Pak může být problém s olejem, zanesenými sítky nebo kanálky solenoidů v hlavě, nebo obecně vadném modulu natáčení vačky. (Jak to máš s olejem, vše OK???)
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
Zdravim co to obnáší .je to velka porucha ,nebo múže se stát něco s motorem .V 5. měsíci jsem měl celkovou kontrolu v chevroletu a bylo mi dělána .olej svičky a já nevím co ještě .podívám jak přijedu .
Jinak poslední dva dny mi jako stejně přeplo na plyn ,ale asi po ujetí dvou kilometrů se ozvalo pískaní pětkrát z ukazatele plynu(bzučák) a pak asi po minutě znova.Toto se opakovalo cestou z práce.Další den to stejné až na cestu domů bylo ticho .Asi blázním už z toho. V pátek příští týden jsem se objednal do servisu ,samozřejmě nechám auto a uvidím. Chtěli na dva dny ,ale já je potřebuji.
posílám na nahlédnutí servisní kontrolu v pátém měsíci.
Zdeněk
Jinak poslední dva dny mi jako stejně přeplo na plyn ,ale asi po ujetí dvou kilometrů se ozvalo pískaní pětkrát z ukazatele plynu(bzučák) a pak asi po minutě znova.Toto se opakovalo cestou z práce.Další den to stejné až na cestu domů bylo ticho .Asi blázním už z toho. V pátek příští týden jsem se objednal do servisu ,samozřejmě nechám auto a uvidím. Chtěli na dva dny ,ale já je potřebuji.
posílám na nahlédnutí servisní kontrolu v pátém měsíci.
Zdeněk