leganza vysoky volnobeh, nestartuje, poloha skrtiacej klapky
Moderátor: Blue Lanos
leganza vysoky volnobeh, nestartuje, poloha skrtiacej klapky
čaute chalani, dúfam, že ste to tu ešte nepreberali (nič konkrétného som tu nenašiel. Pred par mesiacmi som kupil leganzu 2,2l r.v.2001+ lpg lovato. Mesiac po kúpe to zacalo cukat pri akceleracii. po vymene sviecok to prestalo cukat. pred dvoma tyzdnami pri preradeni mi vyleteli otacky nad 3000ot/min. a od vtedy som mal problem s volnobehom...vymenil som ten krokovy motorcek na volnobeh+ ked som videl, ze v akom stave je skrtiaca klapka, tak som aj to odmontoval a vycistil. po vymene a cisteni asi tri dni bol pokoj a potom tie otacky zase zacali blbnut takym stilom, ze niekedy pri preradeni stupaju otacky nad 3000ot/min, niekedy ostanu na 2000ot/min a niekedy ide vsetko v poriadku. a od cisteni mi zacalo vyhadzovat chybu P0122- nízke napätie na A okruhu skrtiacej klapky asi tie adaptacne hodnoty skrtiacej klapky ulozene v riadiacej jednotke. da sa tie adaptacne hodnoty nejak zresetovat aj bez diagnostiki? moze to suvisiet s lietajucimi otackami? Dakujem za odpovede.
Daewoo Leganza 2,2 CDX r.v. 2001 + LPG
- Reklama
Re: leganza vysoky volnobeh, nestartuje, poloha skrtiacej kl
Odpoj večer baterku a ráno ji připoj.peter1987 píše:čaute chalani, dúfam, že ste to tu ešte nepreberali (nič konkrétného som tu nenašiel. Pred par mesiacmi som kupil leganzu 2,2l r.v.2001+ lpg lovato. Mesiac po kúpe to zacalo cukat pri akceleracii. po vymene sviecok to prestalo cukat. pred dvoma tyzdnami pri preradeni mi vyleteli otacky nad 3000ot/min. a od vtedy som mal problem s volnobehom...vymenil som ten krokovy motorcek na volnobeh+ ked som videl, ze v akom stave je skrtiaca klapka, tak som aj to odmontoval a vycistil. po vymene a cisteni asi tri dni bol pokoj a potom tie otacky zase zacali blbnut takym stilom, ze niekedy pri preradeni stupaju otacky nad 3000ot/min, niekedy ostanu na 2000ot/min a niekedy ide vsetko v poriadku. a od cisteni mi zacalo vyhadzovat chybu P0122- nízke napätie na A okruhu skrtiacej klapky asi tie adaptacne hodnoty skrtiacej klapky ulozene v riadiacej jednotke. da sa tie adaptacne hodnoty nejak zresetovat aj bez diagnostiki? moze to suvisiet s lietajucimi otackami? Dakujem za odpovede.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
stalo sa a nepomohlo to...dokonca som vyskusal zopar navodov na resetovanie ecu, ale bez zmeny. jo a niekedy sa mi stava, ze dialkac neodomkne dvere, musim otvorit manualne a potom nenastartuje..musim najprv vymazat chybu p1626 ??? a az potom nastartuje. neviem ci s tym suvisi alebo nie.
Dela to na benzin, na lpg nebo na oboje? Lpg je na mix nebo vstriky? Co snimac polohy klapky? P0122 by na to odpovidalo, aspon podle popisu. A ta druha chyba, ktera vypada jako imobilizer, tak pretrvava, i kdyz vyndas klicek, minutu pockas a pak to zkusis znova?
Ohledne otacek - jaky udaje dava cidlo teploty? A nemyslim teplomer na palubce, ale cidlo pro RJ, takhle se mi Leganza chovala za studena.
Ohledne otacek - jaky udaje dava cidlo teploty? A nemyslim teplomer na palubce, ale cidlo pro RJ, takhle se mi Leganza chovala za studena.
Rezzo 2,0 CDX LPG, r. 2006, černá | 4/2015-????
Lanos 1,5 SOHC LPG, r. 2000, červená | 10/2013-????
ex Leganza 2,0 CDX LPG, r. 1997, hnědá-základní | 5/2007-9/2014
Lanos 1,5 SOHC LPG, r. 2000, červená | 10/2013-????
ex Leganza 2,0 CDX LPG, r. 1997, hnědá-základní | 5/2007-9/2014
Robí to aj na benzin a aj na lpg. P0122 vyhadzuje kvoli snimacu polohy klapky.. po vycisteni klapka zatvara o nieco viac a v riadiacej jednotke su hodnoty posunute nahor, kedze to roky necistil nikto..potreboval by som nastavit vyrobne hodnoty na klapku.. k immobilizeru : auto nereaguje na dialkac( v dialkaci je nova baterka), vtedy uz viem, ze nenastartujem. Musim cez diagnostiku (elm 327 klon) vymazat chybu p1626 a az potom mozem nastartovat.. k otackam..v servisnom manuali som nasiel ako naucit auto na volnobeh napr. po vymene baterky. Spravil som to a vydrzalo to cca 10km. Potom zase lietali..skusim este jeden krokovy motorcek a uvidim co to spravi..senzor teploty funguje spravne, som to pozeral cez diagnostiku.
Takze vysoky volnobeh som mal kvoli snimacu polohy skrtiacej klapky..skratovalo a blblo ECM. immobilizer blblo kvoli bluetooth v radiu..od kedy mam BT deaktivovane, uz nie su problemi. Diky za reakcie
peter1987 píše:Takze vysoky volnobeh som mal kvoli snimacu polohy skrtiacej klapky..skratovalo a blblo ECM. immobilizer blblo kvoli bluetooth v radiu..od kedy mam BT deaktivovane, uz nie su problemi. Diky za reakcie
Vďaka za spätnú správu a oprave. Veľa štastných km.