jiná převodovka
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
jiná převodovka
zdravim je mozné dopasovat do nexie prevodovku z jineho auta nejlip 6-ti kvalt nebo s takovym prevodovym pomerem aby se motor u 120 netocil v 5000ot/min dekuji za odpovedi
- Reklama
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
Re: jiná převodovka
ešte som nevidel nexiu ktorá pri 120km/h má 5000rpm. si si istý že zo 4ky neradíš znova do 3ky?
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
na 4 jezdim ve meste 50km/h jde zaradit u 65km/h cca pri 1500 az 2000 ot/min
hmmm 5000 rpm pri 120km/h... miesto prevodovky vidím chybu skorej v tom "medzikuse" medzi volantom a sedačkou
ja se ptal na to zda jde vymenit prevodovka za jiny tym ale to nejspis mezikus mezi klavesnici a monitorem kdyby byla skutecnost ze motor nema takove otacky tak se neptam na jiny typ prevodovky
za prvé treba povedať čo máš v nexii za motor - 8v alebo 16v?. Za druhé ja mám espero a má v podstate komplet zhodný pohonný agregát s nexiou a pri tachometrových 120km/h na 5. kvalte točí niečo málo nad 3000 rpm. Základom riešenia problému je ísť po príčine a nie po dôsledku. Neviem si dosť dobre predstaviť ako môže motor s prevodovkou ktorý je notoricky známy dlhými prevodmi mať problém že točí pri 120 km/h 5000 rpm. Reálne ma napadli len dve možnosti - z neznámeho dôvodu radíš miesto 5ky trojku (ako už bolo spomenuté), alebo máš zblbnutý otáčkomer. Ono do auta sa dá dať hocičo, je to iba otázka peňazí a času. Ak chceš inú prevodovku je treba veľa laborovať. Treba minimálne medzikus medzi motor a prevodovku...čo nie je triviálna vec lebo to treba vyrobiť na mieru... Len výroba medzikusu medzi motor a prevodovku bude stáť desiatky €. Samotná robota súvisiaca s dopasovaním a výmenou bude ešte drahšia. Rátaj že náklady na úpravu a výmenu určite prevýšia trhovú cenu tohto vozu.
Tento problém nastane, pokud se tam místo 5 hodí za 3... Pak to točí 5krpm.
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
podrazovat me nejde kdyz toci vic jak 2500ot/min a jsem si jisty ze tam je 5 jinak motor je 8v a prevodovka f16 myslim
podřazovat se dá, člověk si pomůže "meziplynem", to my starší umíme Proboha ale snad musíš poznat podle zvuku zda po přeřazení otáčky spadnou nebo vylítnou nahoru!!! Nebo když řadíš ze 4 na 5, tak tu 4 točíš na 6000 ot/min aby to pak spadlo na těch 5000 ot/min ????
spadnou rikam ze jsem si jisty ze za 5 tam je neslo by dopasovat neco z opela? kadett astra nebo tak nebo prekopat nejak tu petku aby mela jiny pomer jinak moc motor do tech 5 tisic nevytacim prec jen ma uz neco nalitane a nechci ho zase odepsat
Neklouže spojka?
Honza K.
spojka je zanovni cca 20kkm kdyz jeste pred tydnem kdyz jsem mu chtel protahnout srouby tak mi piskaly kola i na dvojec coz jsem necekal dnes jsem bohuzel zjistil ze prasklo palivove potrubi konkretne vraceci trubka do nadrze ci jak se jmenuje takze budu menit taky benzin trubky soucasne i brzdove uz jsou take v zalostnem stavu i olej v motoru takze si auto par dnu postoji v dilne tak zkusim neco i s tou prevodovkou soused ma doma f28 ma stejnou prirubu k motoru ale bude chtit premyslet jak predelat razeni a vypinani spojky nevim jak je to u tohoto typu delane jeste kouknu na prevodove pomery aby to motor vubec utahnul tak sranda na vikend bude
jo jeste k tem trubkam palivovym vsimnul jsem si ze k filtru jde trubka od filtru uz hadice ktera jde k motoru na ni je jeste nejaky kulaty bazmek nevim oc jde pak trubka a do vstrikovaci listy matice asi uprava byvaleho majitele ale mam v tom gulas a vubec nevim jakou objednat jinak motor je 8v sedan pokud je to jine s hb dekuji za rady
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
to že má spojka 20 tisíc km nič neznamená. ja som v nexii mal fungl novú spojku a ako sa zohriala tak šmýkala že som išiel na 2ke 20 a mal som 6000 otáčok... takže, ak ti pri 120 krúti 5000 tak šmýka 100%....
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
spojka je v pohode funguje jak ma tepla i studena neprokluzuje jezdim s tim autem uz par let a predtim jsem se o nej staral jenom ja takze vim jak se chova co je spatne a tak jako prevodovka i spojka funguji normalne jak maji jen se mi nelibi ze se motor tolik toci tot vse ptal jsem se na prevodovku jestli by sla vymenit za jiny typ a vsichni resi spojku a podobne veci asi tam dam vetsi kola a bude klid