Zdravim nadsencov.
Nakolko sme pozabudli po kupe na vymenu rozvodov (mysleli sme ze boli menene), po asi necelom roku to jedneho dna nevdrzali a praskli. Motor je tympadom cely zniceny.
Aky silnejsi motor, z akeho auta/motorky, by bolo mozne don vpratat? rozmyslal som ze ked ho uz davat dokopy, tak sa snim aj trochu pobavit a zlepsit mu vykon.
Ak by ste niekto aj mali na predaj nejaky dobry motor, poslite mi prosim SS s cenou.
Prasknute rozvody
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
- Kristian_PM
Re: Prasknute rozvody
Cawko, odporúčam opraviť tento motor, čo sa ti podarilo pokaziť. Ak má 150-200 tisíc kilometorv za sebou, okrem toho čo je na tom obrázku odporúčam aj vymeniť piestne krúžky. A ak sa ti nechce robiť (je to dosť roboty), tak o napasovaní iného motora (následná KO, výmena TP, STK, EK a neviem čo ešte...) ani neuvažuj, to je sci-fi
*Inak, čo to je za Matiz, koľko má km a aký r.v.?
*Inak, čo to je za Matiz, koľko má km a aký r.v.?
Daewoo Matiz SE 0,8 - 2000 (strieborný) - 126 000 km V/RS
Daewoo Matiz SE 0,8 - 2001 (strieborný) - † 226 492 km
Volkswagen Golf IV 1,4 - 1998 (tmavomodrý) - 202 000 km
Fiat 600D 0,8 - 1964 (fialový) - 90 000 km
Je to rok 1999, 0,8 objem, 37kW, najazdenych ma myslim okolo 120000.
Mozno tam dat iba motor 1.0 z matiza, to by nebol az taky zasah a mohlo by to uz byt trochu zaujimavejsie.
Kazdopadne, ak sa s tym nezacne coskoro nic robit tak sa znici. uz stoji myslim asi od novembra na parkovisku.
Najradsej by som aby este niekomu posluzil, a napadlo to kolegov v praci, ze ho trochu vylepsit, ked uz by sa opravoval a trochu ma to navnadilo:)
No ked to ma byt fakt moc zlozite tak do toho urcite nepojdem, pripadne urcite nie sam.
Mozno tam dat iba motor 1.0 z matiza, to by nebol az taky zasah a mohlo by to uz byt trochu zaujimavejsie.
Kazdopadne, ak sa s tym nezacne coskoro nic robit tak sa znici. uz stoji myslim asi od novembra na parkovisku.
Najradsej by som aby este niekomu posluzil, a napadlo to kolegov v praci, ze ho trochu vylepsit, ked uz by sa opravoval a trochu ma to navnadilo:)
No ked to ma byt fakt moc zlozite tak do toho urcite nepojdem, pripadne urcite nie sam.
- Kristian_PM
Aha, tieto naše klasické Matizy I (cca 1998-2001) sa montovali len a len s motorom M-TEC 0.8 kód F8CV. Až v roku 2002 do faceliftovaného Matiza II sa začali montovať okrem M-TECu (ale vylepšeného o zapaľovanie riadené počítačom a nie rozdeľovačom) aj motory S-TEC 1.0 kód B10S1 (takisto bez rozdeľovača).
Myslím si, že by bude troška problém v prvom rade vôbec nájsť jednolitrový motor do Matiza. Teraz to píšem len čiste teoreticky, ale pozri si túto ruskú príručku, je v nej detailne popísaný aj jednoliter, ktorý má podľa knihy (ak tomu dobre chápem - azbuku neovládam) aj iné prevodové pomery, teda prevodovku.
Podľa mňa by to bolo úplne super, keby dáš do starého Matiza veľký novší motor, len obnášalo by to určite výmenu: motor, prevodovky, ECU, imobilizér, kľúče, zámky, asi aj budíky (*zdá sa mi, že je iné čidlo rýchlosti?)...a ja neviem ešte čo.
Myslím si, že by bude troška problém v prvom rade vôbec nájsť jednolitrový motor do Matiza. Teraz to píšem len čiste teoreticky, ale pozri si túto ruskú príručku, je v nej detailne popísaný aj jednoliter, ktorý má podľa knihy (ak tomu dobre chápem - azbuku neovládam) aj iné prevodové pomery, teda prevodovku.
Kód: Vybrat vše
http://www.mediafire.com/download/oebneni9t98mmd6/daewoo_matiz_ru2.zip
Daewoo Matiz SE 0,8 - 2000 (strieborný) - 126 000 km V/RS
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..jo ..
poslana SZ ..
ak ten remen nepraskol vo vysokych otackach, tak sa to stretnut nemuselo...
poslana SZ ..
ak ten remen nepraskol vo vysokych otackach, tak sa to stretnut nemuselo...
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
No stalo sa to bohuzial na dialnici, takze tam to asi schytalo toho dost... kazdopadne, uvidime. Diky moc za infosky.