Zase žárovky, možná jsem na stopě

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Krtek píše:dneska jsem se snažil na servisce řešit.... Doporučili mi žáriovky General Electric. Prej jsou dělaný na vyšší teploty a nepraskaj. Měl by je prej doporučovat sám velkej GM. Máte někdo zkušennosti ? A hlavně levnej zdroj na tyhle žárovky, že bych je prubnul. Nejspíš se ale naštvu, přefiknu kabely a půjdou ke světlum diody.
musim potvrdit, ze ty zarovky jsou velmi kvalitni a jsou urceny mimo jine pro extremni podminky, jako je zima, nebo teplo, tak je vyzkousej, o zdroji nevim, ale znamej je pouziva v servisu ...
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Reklama

PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo taky sme je začali dávat po tom co nám ve velkým praskali H7 a od té doby máme klid ;) to je pravda
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Cože ? A já myslel, že jsem jedinej komu praskaj. Alespoň na Ostravskym foru mně o tom přesvědčovali. Jinak lepší (a asi dražší) žárovky zprasený světla neomlouvaj.
Neví někdo přibližnou cenu ? Tam na tom odkaze jsem nic nenašel, jenom reklamní žvásty.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Krtek píše:Cože ? A já myslel, že jsem jedinej komu praskaj. Alespoň na Ostravskym foru mně o tom přesvědčovali. Jinak lepší (a asi dražší) žárovky zprasený světla neomlouvaj.
Neví někdo přibližnou cenu ? Tam na tom odkaze jsem nic nenašel, jenom reklamní žvásty.
Sorry :), nenapadlo me, ze budou mit katalog tak malo funkcni, ze kdyz dojedu na Daewoo Lacetti/Elektroinstalace/Svetlomet Hlavni/Zarovka, ze mi to prohlasi zadny dil nenalezen :(. Muzes jim ale zkusit zavolat, maji pomerne hustou sit distributoru.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Krtek píše:Cože ? A já myslel, že jsem jedinej komu praskaj. Alespoň na Ostravskym foru mně o tom přesvědčovali. Jinak lepší (a asi dražší) žárovky zprasený světla neomlouvaj.
No já měl na mysli světla na Chairmanu to je ta limuzína tam sme měli problémy ale Lacetti k nám nejezděj nejsme autorizovaný
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zkuste startovat při zhasnutých světlech
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Anonymous píše:Zkuste startovat při zhasnutých světlech
no ja myslim ze drtiva vetsina lidi startuje se zhasnutyma..
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

A když odbočuju na parkovičtě nebo než z něj vyjíždim, mam max. obrysovky. Zatims se situace ustálila na jedný žárovce od listopadu. Jenže už jezdim 16 km denně a né 90
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Jura

Příspěvek od Jura »

Za dva týdny to bude rok, co mám Lacetti, zatím 3 žárovky H7 (všechny tři prdly víceméně v létě). Jo, a startuju se zhasnutýma.
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Jura píše:Za dva týdny to bude rok, co mám Lacetti, zatím 3 žárovky H7 (všechny tři prdly víceméně v létě). Jo, a startuju se zhasnutýma.
kolik máš najeto ? Já udělal první rok 36 tis km.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Pavel Beneš

Příspěvek od Pavel Beneš »

Ještě připomínka. Také mám podezření na regulátor,
ale asiati měli baterie jiné kvůli zvýšenému napětí regulátoru. Normál je 12V bat a 14.4V altík regulovaně maximální napětí. U asiatů to může být i 14.7V (tvůj případ) ale oni pak doporučují baterie pro asijská auta (asi 12,5V).

Ono totiž, jestli tam nemáš origo baterku, mohlo by teoreticky vyšší napětí způsobovat při dobíjení baterie vyšším proudem (vyšší napětí) k "prohřátí " elektrolytu (baterie začne "vařit") a tím klesne odpor baterie a regulátor na tento okamžik dodává vyšší proud (jako by pracoval bez zátěže, kterou je baterie jako stálá zátěž..

další věc, jestli tam nemáš baterii silnější (např. místo 55Ah 66 atd.) Pak nabíjecí proud baterie je také kvůli nižšímu odporu větší a auto jakoby přebíjí..

Aspoň s tím druhým případem jsem se reálně potkal na méďovi co jsem měl (místo 88Ah jsem měl stovku a hned místo 12.8 to šlo na 13.8V na volnoběh.)

Každopádně u mojí Nůby na volnoběh 13.2V, při zvýšených otáčkach 14.2V se světly. Nechal jsem ji v každém režimu půl minuty, pak až jsem měřil.-.....
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Jura

Příspěvek od Jura »

Krtek píše:kolik máš najeto ? Já udělal první rok 36 tis km.
22 tisíc.
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Pokud vim, vyšší napětí používá dneska i Ford. Baterku mam zatim origoš. Snad 100x jsem se díval co to je za značku ale nikdy si to nepamatuju. Vim, jenom že je se zelenym okem, bezúdržbová a že je to nějaká z těch noname značek.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
karstn

Příspěvek od karstn »

Popravde jak me sralo ze to nejak divnesviti tak jsem testnul drazsi zarovky s 50% svitivosti navic ale spis to bylo horsi a praskaly. Nakonec mi praskly dve a museljsem na benzince koupit 2 a jedine H7 tam byly od tesly za celkem levne a sviti to lip nez ty drahe a zatim nepraskly a to denne ted najezdim pres 100km. Si myslim ze levne auta nemaj rady drahe vecy :)
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“