Zdravím pánové kde najdu merku na kontrolu hladiny oleje u automatu Captiva?
Dle návodu nemohu najít.
Diky
Jak zkontrolovat olej v automatu?
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
- Reklama
Re: Jak zkontrolovat olej v automatu?
Ahoj,Lelda píše:Zdravím pánové kde najdu merku na kontrolu hladiny oleje u automatu Captiva?
Dle návodu nemohu najít.
Diky
pokud se nemýlím, tak je v Captivě aut. převodovka 6T40 nebo 6T45 (podle toho, jestli je to benzín nebo diesel). Tyhle převodovky měrku hladiny nemají.
Množství ATF se kontroluje kontrolním šroubem, který je z boku převodové skříně (podobně jako kdysi množství oleje ve "fichtlu"), což znamená, že se dá zkontrolovat pouze, když je auto na zvedáku.
!!! POZOR !!! - nesplést s výpustným šroubem!!!
Já mám v Malibu převodovku 4T40-E, která je předchůdkyní 6T40/6T45 a u ní se také hladina ATF kontroluje kontrolním šroubem.
- ChevyEpica
Já na Epice měrku mám, tuším že je zelená nebo žlutá. Vypadá jako olejová, jen je cca 15 cm dlouhá a po vytažení je na ni stupnice, ale co mám za typ převodovky to fakt netuším
Chevrolet Epica 2.5 V6 + LPG Magic 3, r.v. 2006, automat, modrá metal., naj. 193 000 km
Dacia Sandero 1.4 +LPG Elpigas, r.v. 2010, modrá metal., naj. 77 000 km
Dacia Sandero 1.4 +LPG Elpigas, r.v. 2010, modrá metal., naj. 77 000 km
Tak to bude pětistupňový automat Aisin AF33, ten totiž měrku má.ChevyEpica píše:Já na Epice měrku mám, tuším že je zelená nebo žlutá. Vypadá jako olejová, jen je cca 15 cm dlouhá a po vytažení je na ni stupnice, ale co mám za typ převodovky to fakt netuším
Kdybys ale měl šestistupňový automat, měl bys převodovku 6T40 a ta měrku nemá.