Zdravim,
pred par dnami som si na centralnom displeji vsimol, ze zobrazuje stale rovnaku vonkajsiu teplotu (26C). Auto som nechal stat vonku, kedy teplota bola okolo 33-34 stupnov ale tento udaj sa vobec nemenil.
Mate s tym nejaku skusenost, ako skontrolvat spravnost fungovania snimaca vonkajsej teploty, kde sa nachadza, ako sa da pripadne vymenit?
Dakujem
Zobrazenie vonkajsej teploty nefunguje
Moderátor: Blue Lanos
Zobrazenie vonkajsej teploty nefunguje
Chevrolet Cruze 1.8LT+ (104kW), 2010, sedan, cierny
- Reklama
Re: Zobrazenie vonkajsej teploty nefunguje
Ľavá strana predného nárazníka vedľa hmlovky
CRUZE 120 kW BIELY LTZ 6 manuál+FÓLIE
Vdaka, nasiel som, ale aj tak som s tym nic nevyspekuloval, cele je to oplastovane krytmi. Otazka je, preco mi snimac nezobrazuje vonkajsiu teplotu spravne a preco stoji na 26 stupnoch Celzia a ani sa nepohne.
Vymyslel som si tieto moznosti:
Vymyslel som si tieto moznosti:
- 1. Poskodeny snimac, pripadne kabelaz => potrebna vymena. Da sa to zistit na diagnostike?
2. Snimac je dobry, len "zatuhol" => resetovat snimac teploty. Je to mozné? Ako?
Chevrolet Cruze 1.8LT+ (104kW), 2010, sedan, cierny
Určitě se řídí teplotou uvnitř a je docela možné že je tam uvnitř víc něž jedno čidlo. S teplotou venkovního vzduchu počítá určitě i motor, ale předpokládám že má čidlo někde v sání (pro snímání teploty nasávaného vzduchu).zajo1969 píše:Vdaka, nasiel som, ale aj tak som s tym nic nevyspekuloval, cele je to oplastovane krytmi. Otazka je, preco mi snimac nezobrazuje vonkajsiu teplotu spravne a preco stoji na 26 stupnoch Celzia a ani sa nepohne.
Vymyslel som si tieto moznosti:Este by ma zauijmalo aky ma vplyv na fungovanie klimatizacie v aute tento snimac. Reaguje klimatizacia na tuto vonkajsiu teplotu, alebo je v interiery este nejaky snimac vnutornej teploty a klimatizacia sa riadi touto teplotou?
- 1. Poskodeny snimac, pripadne kabelaz => potrebna vymena. Da sa to zistit na diagnostike?
2. Snimac je dobry, len "zatuhol" => resetovat snimac teploty. Je to mozné? Ako?
Jak to opravit netuším, to že ukazuje furt 26° je trochu zvláštní. Kdyby byl úplně upadnutý kabel, tak by to ukazovalo spíš nějaký extrém (asi hodně vysokou teplotu) – ale jen hádám.
Cruze SW 1.8 LTZ, najeto 70000 km
U automaticke klimatizace pracuje klima nezavisle na tom, co zobrazuje displej. (Vlast i zkusenost).
Mal som podobny problem asi 2 roky dozadu. Cestou do roboty ukazovalo 4 stupne. V robote parkujem v podzemnej garazi, kde je cca 18 stupnov. Napriek tomu poobede pri odjazde z garaze ukazovalo 4.
Po case sa to dostalo do poriadku. A potom to zas ukazovalo blbosti. Tak som to reklamoval. Vraj vymenili snimac.
Napriek tomu mi to aj odvtedy obcas urobi (cca 2x za rok). V priebehu dna sa to ale samo da do poriadku. Spozoroval som ale, ze je to iba vtedy, ked je vonky zima (pod 10 stupnov).
Tak neriesim.
Po case sa to dostalo do poriadku. A potom to zas ukazovalo blbosti. Tak som to reklamoval. Vraj vymenili snimac.
Napriek tomu mi to aj odvtedy obcas urobi (cca 2x za rok). V priebehu dna sa to ale samo da do poriadku. Spozoroval som ale, ze je to iba vtedy, ked je vonky zima (pod 10 stupnov).
Tak neriesim.