Spotřeba
Moderátor: Blue Lanos
Re: Spotřeba
Klobouk dolů....i s tím nájezdem bych se na takovou spotřebu nedostal
- Reklama
- Doyle
- Kontaktovat uživatele:
Mě děsně rozčiluje ten můj palubák.. naposledy jsem tankoval když mi to ukazovalo 7,9 a realita 8,7 .. to je přímo nechutný rozdíl.U meho cruze je to tedy velmi nepřesné ..Po každým tankování top nuluju. ja nevím nejde to třeba nějak resetovat ? jestli by se to nezpřesnilo..ferry píše:Klobouk dolů....i s tím nájezdem bych se na takovou spotřebu nedostal
Cruze HB LT Plus, 1,6 91kW, Šedá Smoke Grey FOTO Cruze
Dříve:
Peugeot 205 XS 1,4 58kw ( 786kg ) = třídveřové letadlo FOTO 205
Peugeot 406 ST 1,8 16V 81kW / sedan FOTO 406
Dříve:
Peugeot 205 XS 1,4 58kw ( 786kg ) = třídveřové letadlo FOTO 205
Peugeot 406 ST 1,8 16V 81kW / sedan FOTO 406
Mám stejný problém. Palubák mi už víc jak půl roku ukazuje 8,3. Skutečná spotřeba po každém tankování je 9 - 9,4 litrů. Žere to jak tank a ještě to ukazuje úplně na hovínko.
Chevy V.I.P. Cruze 1.6 LS Plus Edice 100, 91kw, černá Carbon Flash, přímé sání SIMOTA Racing Sports, Červený interier
ja na dizly to mam naopak palubak 6,7 v zime ked je 7 a tak isto aj v lete ked je 6,5 je to dlhodoby priemer od posledneho resetu ... cim menej sa to resetuje tym menej sa to cislo meni ...
Myslím že to že vám ten počítač "kecá" je tím, že to furt nulujete. Obzvlášť pokud nulujete s každou nádrží. Ono i to měření pomocí ručního dopočítání je nepřesné – pochybuju že tankujete u jediné pumpy a že vám pistole vždycky "vypne" ve stejný okamžik. Stačí mít pár litrů v nádrži odchylku a hned se to na výpočtu projeví.
Já vlastně nevím, proč to furt nulujete to počítadlo? Osobně mně zajímá jeden jediný údaj – kolik auto "žere" ze celou dobu co ho mám, ne nějaké rekordy na okreskách nebo v zácpě ve městě. Průměr za celou dobu existence auta je jediný správný údaj. Takže sám jsem počitadlo spotřeby ani jednou nenuloval (ani po zajetí), a mám minimální odchylku – cca 7,6 na PC, realita je 7,7. Je v tom i záběh motoru, dnes nám to spotřebuje kolem 7,5 podle počtu kolon ve městě.
A mám pocit, že palubák počítá jen proježděné palivo, ne to co motor prožere na prázdo když auto stojí, kdežto "ruční" výpočet je veškeré spotřebované palivo, včetně toho co se do auta ani nedostane a vycákáte ho při tankování na zem
Já vlastně nevím, proč to furt nulujete to počítadlo? Osobně mně zajímá jeden jediný údaj – kolik auto "žere" ze celou dobu co ho mám, ne nějaké rekordy na okreskách nebo v zácpě ve městě. Průměr za celou dobu existence auta je jediný správný údaj. Takže sám jsem počitadlo spotřeby ani jednou nenuloval (ani po zajetí), a mám minimální odchylku – cca 7,6 na PC, realita je 7,7. Je v tom i záběh motoru, dnes nám to spotřebuje kolem 7,5 podle počtu kolon ve městě.
A mám pocit, že palubák počítá jen proježděné palivo, ne to co motor prožere na prázdo když auto stojí, kdežto "ruční" výpočet je veškeré spotřebované palivo, včetně toho co se do auta ani nedostane a vycákáte ho při tankování na zem
Cruze SW 1.8 LTZ, najeto 70000 km
Taky nemám problém se spotřebou a nikdy sem nenuloval... a jezdím celkem pravidelně město 60 % a dálnice 40 % a dle palubáku 7.3 l.
Bývalý majitel Cruze LT+ 1,6 Hatchback, Černá Carbon Flash, 2012
Carthell Prg
Carthell Prg
Plně s tebou souhlasím. Nuloval jsem to asi tak 3 - 5 krát, co to auto mám. Tankuju pořád u stejné pumpy a téměř pořád u stejného stojanu. Vždy dotankuju do plné a podle najetých km a natankovaných litrů spočítám spotřebu. Brutus. Poslední dvě tankování tankuju jinde a jiný benzín. Po srovnání pak dám vědět, jak jsem dopadl.AndroidCZ píše:Myslím že to že vám ten počítač "kecá" je tím, že to furt nulujete. Obzvlášť pokud nulujete s každou nádrží. Ono i to měření pomocí ručního dopočítání je nepřesné – pochybuju že tankujete u jediné pumpy a že vám pistole vždycky "vypne" ve stejný okamžik. Stačí mít pár litrů v nádrži odchylku a hned se to na výpočtu projeví.
Chevy V.I.P. Cruze 1.6 LS Plus Edice 100, 91kw, černá Carbon Flash, přímé sání SIMOTA Racing Sports, Červený interier
Tak jsem tankoval jako Vlaďka na OMV benzín MM95 a opravdu se na to najede víc km. Ale litr je zase dražší, tak to vyjde skoro stejně.
Dnes jsem si nalil do nádrže nějaký aditiva a jel jsem do Vyššího Brodu u Lipna. Mám najeto 320km a dojezd mi to ukazuje 595km. To je nějak brutálně hodně, to jsem ještě nikdy neměl. Kéž by to tak bylo při každé nádrži. Ale jak začnu jezdit zase ve městě, tak to spotřeba zase poroste.
Dnes jsem si nalil do nádrže nějaký aditiva a jel jsem do Vyššího Brodu u Lipna. Mám najeto 320km a dojezd mi to ukazuje 595km. To je nějak brutálně hodně, to jsem ještě nikdy neměl. Kéž by to tak bylo při každé nádrži. Ale jak začnu jezdit zase ve městě, tak to spotřeba zase poroste.
VIP tak jsem nekecala, ale ono musíš pak tankovat pravidelně, aby to bylo lepší a lepší....mě to teď díky přezutým pneu vyskočilo na 8,1lt, ale dojezd mi to ukazuje stále přes 700km....však neboj, ono s každým nastartováním ten dojezd pak klesá....) to je to popojíždění, no (
tak držím pěsti, ať se ti to taky lepší.
tak držím pěsti, ať se ti to taky lepší.
Nyní: Citroen C4 Grand Picaso, 1,6 BlueHDI, 88kW, MAN6, vínová
Bývalo:
VW Golf VII, 1,2TSI, 77kW, šedá
Opel Signum 2.2, 2004, benzín, stříbrný
Chevrolet Cruze HB, edice WTCC 1,6, 91kw
BMW 525d, r.2003
Sen: no toho je!! :-)
Bývalo:
VW Golf VII, 1,2TSI, 77kW, šedá
Opel Signum 2.2, 2004, benzín, stříbrný
Chevrolet Cruze HB, edice WTCC 1,6, 91kw
BMW 525d, r.2003
Sen: no toho je!! :-)
Jo jo, díky. Vadí mi ta spotřeba, ale na druhou stranu je mi to jedno, hlavně že to jezdí a užívám si auta .
Dnes tankováno. Po nalití těch aditiv do nádrže jsem ujel o 80km víc. Spotřeba dle dotankování do plné a vypočítání spotřeby je 7,9litrů na 100. Paráda, konečně uspokojivý výsledek .
Daj link na to aditivum Chcem tiežVIP píše:Dnes tankováno. Po nalití těch aditiv do nádrže jsem ujel o 80km víc. Spotřeba dle dotankování do plné a vypočítání spotřeby je 7,9litrů na 100. Paráda, konečně uspokojivý výsledek .
Cruze 1,6 LT Plus Hatch
Placebo efekt u nekterych lidi stale funguje jak vidim
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Proč myslíš? Spotřebu sleduji každé tankování a ty km navíc jsem si nevysnil. Samozřejmě, že budu sledovat dál, pak se ukáže. Odkaz žádný nemám, donesl mi to kámoš z práce ze skladu. Vyfotím to.
DíkVIP píše:Proč myslíš? Spotřebu sleduji každé tankování a ty km navíc jsem si nevysnil. Samozřejmě, že budu sledovat dál, pak se ukáže. Odkaz žádný nemám, donesl mi to kámoš z práce ze skladu. Vyfotím to.
Cruze 1,6 LT Plus Hatch