Letní sezóna - nové gumy
Moderátor: Blue Lanos
Letní sezóna - nové gumy
Hoj ahoj,
tak se přiblížil nákup pneu. Původní Kumho Solus KH17 vydržely 45000km, teď zvažuji mezi několika modely (215/50/R17):
Goodride SV308 XL +- 1900,-ks
Barum Bravuris 3HM +- 2600,-ks
Kumho KU39 +- 3200,-ks
Hankook Ventus Prime2 K115 +- 3300,-ks
Pirelli Cinturato P1-C7 +- 3700,-ks
Jde mi hlavně o zkušenosti. S původními jsem byl spokojen, nebyly špatné a vydržely k mému překvapení také dost. Je mi jasné, že každy napíše kup si pirelli protože vyhraly testy, ale ne všechny levné pneu jsou špatné.
Dík
tak se přiblížil nákup pneu. Původní Kumho Solus KH17 vydržely 45000km, teď zvažuji mezi několika modely (215/50/R17):
Kumho KU39 +- 3200,-ks
Jde mi hlavně o zkušenosti. S původními jsem byl spokojen, nebyly špatné a vydržely k mému překvapení také dost. Je mi jasné, že každy napíše kup si pirelli protože vyhraly testy, ale ne všechny levné pneu jsou špatné.
Dík
Chevrolet Cruze 1.8LTZ WTCC RedVelvet + Navi + Kožené čalounění v cihlové barvě, K&N filtr
- Reklama
Re: Letní sezóna - nové gumy
Mna zaujali Barum Bravuris 3HM FRRenji píše:Hoj ahoj,
Kumho KU39 +- 3200,-ks
Dík
2.0 VCDI LT+ 2013
GoodRide SV308 jsem měl a už nikdy víc šílenej hukot a nějak to nedrželo, dost klouzaly strašný gumy
Aktuálně: Škoda Superb Combi II 2.0 TDI Šedá Platin
Bylo: Cruze HB 2013 LTZ 1.8 16v Černá Carbon Flash :) :)
Bylo: Aveo Sedan 2007 1.2 8v Modrá Sport :( :(
Bylo: Cruze HB 2013 LTZ 1.8 16v Černá Carbon Flash :) :)
Bylo: Aveo Sedan 2007 1.2 8v Modrá Sport :( :(
Tak ja mam teraz taketo nove...
Dunlop sp sport maxx rt
Dunlop sp sport maxx rt
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
A ako spokojny? Je citelny daky rozdiel medzi Kumho a tym Dunlop...... myslim hluk a podobne
Chevrolet Cruze LT Navi 2.0 VCDi 120kw 2011
Zajtra nahadzujem, tak uvidim, ale neviem ci dokazem povedat objektivne rozdiel ake boli Kumho ako nove (pred 3 rokmi) a porovnat to... ale viem ze Kuhmo neboli moc dobre na mokrom-vtedy som porovnaval Yokohamy C.Drive a Kuhmo, a Yokohamy boli o dost lepsie...
- Scorpion.11
Já mám pořád ty origo HANKOOK OPTIMO a jsem s nima velice spokojený
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Ja mel na Pro_ceedu REGAL RD 3100 a naprosta spokojenost.Hluk zadny a drzeli dobre.Je to druhovyroba DUNLOP v JAR.Mel jsem 225/45 R17,ale dival se,ze uz nejsou k sehnani.A ten dizajn pneu byl pekny..Oproti Michelinum a Bridgestonum,co jsem mel taky na ceedu,tak byly ohodne tišší... .A cena za kus byla nejakych 1400kc.
Škoda Fabia 1.4MPI r.2000 - bylo
Kia Pro_ceed 2.0crdi r.2008 - bylo
Volvo v50 2.0d r.2008 - bylo
Chevrolet Cruze sw 1.8 LTZ,LPG r.2013 - prodáno
Volvo XC90 D5 Summum r.2003 - je
Kia Pro_ceed 2.0crdi r.2008 - bylo
Volvo v50 2.0d r.2008 - bylo
Chevrolet Cruze sw 1.8 LTZ,LPG r.2013 - prodáno
Volvo XC90 D5 Summum r.2003 - je
Takze super su, uplne tichucke a krasne sedia na ceste, v zakrutach drzi paradne. Este pockam na dazd a otestujem....Kjub píše:Zajtra nahadzujem, tak uvidim, ale neviem ci dokazem povedat objektivne rozdiel ake boli Kumho ako nove (pred 3 rokmi) a porovnat to... ale viem ze Kuhmo neboli moc dobre na mokrom-vtedy som porovnaval Yokohamy C.Drive a Kuhmo, a Yokohamy boli o dost lepsie...
Ahojte,
zhanam pneu na leto a potrebujem sa uistit,aku roztec maju mat disky na cruza?
Benzin 5x105 a diesel 5x115? Dali by sa nahodit 5x115 na benzin?(presnejsie 5x114,3)...
Druha otazka:
Nemate niekto skusenost s pneu Toyo nanoenergy?
Vopred vdaka za Vase odpovede
zhanam pneu na leto a potrebujem sa uistit,aku roztec maju mat disky na cruza?
Benzin 5x105 a diesel 5x115? Dali by sa nahodit 5x115 na benzin?(presnejsie 5x114,3)...
Druha otazka:
Nemate niekto skusenost s pneu Toyo nanoenergy?
Vopred vdaka za Vase odpovede
..žiadnych 114,3 !!!!
Cruze aj Orlando maju rozteč 5x115 !
Cruze aj Orlando maju rozteč 5x115 !
Ahoj,
nakoniec som zohnal origo elektrony na cruza a na nich som obul tie Toyo nanoenergy .
Zatial su fajn,ale este ich mam len par tyzdnov,takze tazko hned hodnotit...no urcite su menej hlucne ako zimne Pirellky .
nakoniec som zohnal origo elektrony na cruza a na nich som obul tie Toyo nanoenergy .
Zatial su fajn,ale este ich mam len par tyzdnov,takze tazko hned hodnotit...no urcite su menej hlucne ako zimne Pirellky .
Nejezdím moc často tak se chci zeptat, je prasárna vykašlat se na letní gumy a jezdit celoročně v zimákách? Krom toho že se rychleji ojedou, má to nějaká jiná negativa ovlivňující například jízdu?
Ahoj, zimní směsy jsou měkčí a mají vyšší drážky, tím pádem je sjedeš dřív a nedrží tak v zatáčkách jako letní, které mají větší styčnou plochu O brzdné dráze na vodě ani nemluvím
K tématu: Také mě čeká koupě nových pneu a rozmýšlím se mezi Dunlop Sport Bluerespons a Dunlop Sport MAXX RT. Nikde jsem nenašel jaký je mezi nimi rozdíl, kromě toho že se MAXX RT sjíždí dřív a jsou pro silnější auta. Rozměr 225/50/R17. Věděl by někdo?
K tématu: Také mě čeká koupě nových pneu a rozmýšlím se mezi Dunlop Sport Bluerespons a Dunlop Sport MAXX RT. Nikde jsem nenašel jaký je mezi nimi rozdíl, kromě toho že se MAXX RT sjíždí dřív a jsou pro silnější auta. Rozměr 225/50/R17. Věděl by někdo?