Únik paliva pod motorom- espero
Moderátor: Blue Lanos
Únik paliva pod motorom- espero
Zdravím, som tu nový, mám Espero 1.5 16V a malý problém. Všimol som si kaluž pod motorom po zaparkovaní auta s plnou nádržou. Benzín vytekal z hadičky ktorá končí otvorená pod chladičom a vychádza z nejakého filtra v ľavom pr. podblatníku. Neviete niekto poradiť, čo to je, načo to je a v čom môže byť kamen úrazu? Keď sa nejaký ten benzín minul už to nebolo také vážne ale nejaká kvapka sa objaví. Díky
- Reklama
Ok, ak je to pachovy filter, mal by sa vymenit, moze byt nejako vadny...? Neviem si to vysvetlit a uz vobec neviem kde mam hladat chybu. Do autoriz. servisu nemam odvahu sa ist ani spytat lebo jak ich poznam vymenili by mi aj stierace, zacvakal by som majland a benzin by si kludne kvapkal dalej... [/img]
asi tazko je cerpadlo v nadrzi ,to chces aby ti tahalo aj necistoty z nadrze????Brainman píše:No to by mel byt pachovy filtr, ale jak se tam tak daleko dostal benzin?
to Gogor- cerpadlo ve prednim blatniku , to je v nadrzi ne
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15 Bravury 195/50R15 ET 27,
sportovy filter+vyfuk,chiptuning,podvozok gsi+kayaba
neviem o akom pachovom filtri tu hovorite ,ved rozober ten podblatnik a sa pozri na to,inac ta hadicka mozno ma byt zapojena ,aspon moje esperko ma taku hadicku ako spatna navratka do nadrze ,neviem ako sa to spravne poviepeter NR píše:Ok, ak je to pachovy filter, mal by sa vymenit, moze byt nejako vadny...? Neviem si to vysvetlit a uz vobec neviem kde mam hladat chybu. Do autoriz. servisu nemam odvahu sa ist ani spytat lebo jak ich poznam vymenili by mi aj stierace, zacvakal by som majland a benzin by si kludne kvapkal dalej... [/img]
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15 Bravury 195/50R15 ET 27,
Jo, jo, sice tomu moc nerozumim, ale co si pamatuju, tak sem o tomhle cetl, ale pokud si dobre pamatuju, tak by se ten benzin mel vracet spatky do palivovyho systemu, ne tyct pod auto?Brainman píše:pachovy filtr je uhlikovy filtr ktery zachycuje benzinove vypary unikajici z nadrze, ty jsi si nevsiml ze nova auta na slunicku nesmrdi benzinem?
kluci ja vas usmerním je tam opravdu uhlíkový filtr a do něj vede jen vzduch(odvětraní nadrže)Jestli tam byl benzin je to teoreticky možne že přetekl z nadrže až sem.Čerpadlo je samo v nadrži a ano saje všechen bordel ,ale přes 2 sítka.A zpatečka benzinu vede ze vstřikovací lišty do zadu motoru. Snad jsem to vysvětlil rozumně.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil