Spotřeba Orlanda
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Re: Spotřeba Orlanda
Ahoj,
aktuální hodnoty - zimní pneu, defenzivní jízda s rodinou v nepříznivých podmínkách, převážně cesty mimo Prahu, sem tam i přejezd přes Prahu ve špičce, a průměrná spotřeba za nádrž 7,51 l/100 km.
Jinak dlouhodobý (samozřejmě vypočítaný) průměr je nějakých 8,2 l / 100 km. Když se s tím člověk smíří, je to ok. Sám vím, že míň jak těch 7,5 l/100 km asi nedám, takže cíl je jezdit do 8 l/100 km.
aktuální hodnoty - zimní pneu, defenzivní jízda s rodinou v nepříznivých podmínkách, převážně cesty mimo Prahu, sem tam i přejezd přes Prahu ve špičce, a průměrná spotřeba za nádrž 7,51 l/100 km.
Jinak dlouhodobý (samozřejmě vypočítaný) průměr je nějakých 8,2 l / 100 km. Když se s tím člověk smíří, je to ok. Sám vím, že míň jak těch 7,5 l/100 km asi nedám, takže cíl je jezdit do 8 l/100 km.
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ černá Carbon Flash
+ original hliníkové prahy
+ folie
+ aktuálně 17" originály, 16" zimní pneu na plechách čerpají síly ve sklepě
+ držák rezervy
+ folie
+ držák rezervy
- Reklama
Včera trasa Michalovce - Ostrava cca 410 km, prázdne auto, spotreba podľa palubného pc 5.5/100. Čo je moj rekord. Pravda, okrem diaľnice som šiel skoro celu cestu v takmer suvislej kolone. Tempo v jej čele udával ako vždy, nejaký ten senior alias ujo s klobúkom, ktorý sa rozhodol, že musí bezodkladne navštivit svoju rodinu. Poznáte to všetci keď si tento ujo s klobúkom vytiahne z garaže po roku svoju 40 rokov starú škodu xy a "ženie" si to 70km/hod s vytrieštenými očami, hlavou pričapenou k čelnemu sklu a rukami tak mocne zvíja volant až mu z toho fialoveju prsty. Za sebou už behom krátkej chvile vlečie v 1 km vláčiku nasupených vodičov. Ak je situacia v protismere podobná ostáva len kochať sa krajinou a tešiť sa z rekordu, pod hranicou papierovo udávaných hodnot.
Chevrolet Orlando LT+ 2.0VCDi, 120kW, bežová daydream
+ Renault Clio 1,6 79kW
.............................................................................
ex. Škoda fabia 1,4 MPi, Opel Astra 1,7 CDTi
+ Renault Clio 1,6 79kW
.............................................................................
ex. Škoda fabia 1,4 MPi, Opel Astra 1,7 CDTi
Ahoj,
tohle je už hezká hodnota na dýzl, ty hodnoty přes 7 litrů na sto u některých jiných jsou skoro strašidelné ...
Jinak to chce klid, zastavit si na chvilku a kochat se krajinou.
tohle je už hezká hodnota na dýzl, ty hodnoty přes 7 litrů na sto u některých jiných jsou skoro strašidelné ...
Jinak to chce klid, zastavit si na chvilku a kochat se krajinou.
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ černá Carbon Flash
+ folie
+ držák rezervy
+ folie
+ držák rezervy
dizel orol vie chodit aj za 5.0 ale povlecies sa 70km/h ked pojdes 130 tak ti to popapa od 6.5 do 7 to uz zalezi aj na vodicovi... nechapem vas co mate orla nadavate na spotrebu ... ved na tu vahu a aerodnamiku to az tak vela nezere. Spotreba 7 litrov na auto co ma vykon 163ps a vahu 1800kg je uplna pohodicka
Mne to s Mnichova do Puchova scuclo celu nadrz
Ale na ten styl jazdy dobra spotreba
Ale na ten styl jazdy dobra spotreba
Naposledy upravil(a) TIBI77 dne pon pro 30, 2013 21:51, celkem upraveno 1 x.
2.0 VCDI LT+ 2013
Mám už s Orlíkem najeto celkem hodně cca 60 tis km a spotřeba pokud jedu do 100km/hod jsem do 6 l.Nad 120 km/hod to tam už teče do 7 l a nad 140 km/hod 8 l.Moje max spotřeba Drážďany-Duisburg a to jsem jel co jsem mohl 170 km/h-???? Máme to do 220km byla 8.7 l což si myslím je super.Staré TDI se už holt nevrátí
renault 11.renault19
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
chevrolet Orlando 2 vdci 163ps bílá
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
chevrolet Orlando 2 vdci 163ps bílá
Tak jsem si před koncem roku dotankoval, abych si moh udělat roční uzávěrku...
Spotřeba benzínu je asi 0,7-0,8 l/100 km, přesně se to změřit nedá. V plynu mám najeto asi 8.000 km. Teď v zimě mi to po Praze žere asi 9,2-9,5 l/100 km. Takže náklady na 1 km mám okolo 1,80 Kč, což je asi o korunu míň, než kdybych jezdil čistě na benál...
Spotřeba benzínu je asi 0,7-0,8 l/100 km, přesně se to změřit nedá. V plynu mám najeto asi 8.000 km. Teď v zimě mi to po Praze žere asi 9,2-9,5 l/100 km. Takže náklady na 1 km mám okolo 1,80 Kč, což je asi o korunu míň, než kdybych jezdil čistě na benál...
Chevrolet Orlando LT+ 1.8, 5MT, My13, bílá Summit, LPG
- Orlando Tour
- Kontaktovat uživatele:
Přeji všem krásný konec roku 2013 a mnoho šťastných kilometrů do roku 2014.
ps. měřit se to přesně dá, zapisuj do : viz mů Orlandotour
http://www.spritmonitor.de/en/detail/547386.html
1 km za 1,61 kč
ps. měřit se to přesně dá, zapisuj do : viz mů Orlandotour
http://www.spritmonitor.de/en/detail/547386.html
1 km za 1,61 kč
VW Caddy 1,4 i LPG 402 000 km jezdí dosud
Škoda Fabia 1,4 Mpi LPG 140000 km jezdí dosud
VW Caddy 1,4 i LPG 130 000
Chevrolet Orlando LTZ bílá 1,8 , LPG od http://www.autolpg.cz/
spotřeba: https://www.spritmonitor.de/en/detail/547386.html
www.brnolowcost.com
www.dobresyry.cz
Škoda Fabia 1,4 Mpi LPG 140000 km jezdí dosud
VW Caddy 1,4 i LPG 130 000
Chevrolet Orlando LTZ bílá 1,8 , LPG od http://www.autolpg.cz/
spotřeba: https://www.spritmonitor.de/en/detail/547386.html
www.brnolowcost.com
www.dobresyry.cz
Aby se to dalo změřit přesně, tak by si musel natankovat plnou a vyjet jí až do dna... A to se prostě nedá!
Navíc je rozdíl jestli jezdíš město, okrsky, dálnice, léto, zima, prázdnej, naloženej, pomalu, rychle, co a za kolik tankuješ... Takže celkovej průměr je číslo k h...u!
Navíc je rozdíl jestli jezdíš město, okrsky, dálnice, léto, zima, prázdnej, naloženej, pomalu, rychle, co a za kolik tankuješ... Takže celkovej průměr je číslo k h...u!
Neviem preco by mal byt celkovy priemer zly. Ved prave ten vypoveda o celkovej hospodarnosti vozidla v danom rezime pouzivania a teda pre majitela je to ta najlepsia hodnota.
K meraniu spotreby. Vyjazdit nadrz do dna vobec nieje potrebne. Staci tankovat rovnakym sposobom, teda napr. do 2 vypnutia pistole. To ze ti tam vznikne mala odchylka je uplne zanedbatelne, pretoze sa v dlhodobom priemere strati.
K meraniu spotreby. Vyjazdit nadrz do dna vobec nieje potrebne. Staci tankovat rovnakym sposobom, teda napr. do 2 vypnutia pistole. To ze ti tam vznikne mala odchylka je uplne zanedbatelne, pretoze sa v dlhodobom priemere strati.
Milý geparde, to co tu píšeš, platí u benzínu a nafty, ale já psal o plynu!! Vyjet do dna by to bylo potřeba proto, že každá stanice má jiné složení plynu a plní ho pod jiným tlakem. A i kdyby si tankoval u té samé, tak záleží i na venkovní teplotě! A vyjíždět nádrž je blbost, protože by to pak přeplo na benzín a ekonomika provozu by tím dostala na prdel...
Co se týče celkového průměru, tak trvám na tom, že je to číslo které vůbec o ničem nevypovídá, protože jiné hodnoty máš cestou na dovolenou, když to mydlíš na plnej plyn a navíc pěkně naloženej po dálnici a s puštěnou klimou, než když se třeba jen tak kocháš vyhlídkovou jízdou prázdnej na jaře po okrskách...
Co se týče celkového průměru, tak trvám na tom, že je to číslo které vůbec o ničem nevypovídá, protože jiné hodnoty máš cestou na dovolenou, když to mydlíš na plnej plyn a navíc pěkně naloženej po dálnici a s puštěnou klimou, než když se třeba jen tak kocháš vyhlídkovou jízdou prázdnej na jaře po okrskách...
Ok ten plyn som nepostrehol.
Ale i tak, celkova spotreba je celkova spotreba. Z nej si dokazes odvodit naklady na rocnu prevadzku auta, co je smerodatnejsie, ako na jednu konkretnu jazdu
Ale i tak, celkova spotreba je celkova spotreba. Z nej si dokazes odvodit naklady na rocnu prevadzku auta, co je smerodatnejsie, ako na jednu konkretnu jazdu
podľa mňa nie je dôležité aká je spotreba za určitých špecifických podmienok. Z môjho hľadiska o nákladoch vypovedá práve dlhodobá prevádzka a teda dlhodobá priemerná spotreba v podmienkach, ktorých jazdím pravidelne.
Prevažne jazdím 70% medzimesto a zvyšok mestský cyklus. V týchto podmienkach som s Renaultom mal dlhodobú priemernú spotrebu o 0,3 l / 100 km nižšiu než udával výrobca, čiže spokojnosť,
V prípade Orlanda je to zatiaľ o 0,6 l / 100 km viac, než uvádza výrobca čo v mojom prípade predstavuje náklad ročne (cca 20 000 km) o cca 200 EUR viac. Čiže nemôžem hovoriť o spokojnosti, skôr o celkovom sklamaní (nielen pre vyššiu spotrebu)
Prevažne jazdím 70% medzimesto a zvyšok mestský cyklus. V týchto podmienkach som s Renaultom mal dlhodobú priemernú spotrebu o 0,3 l / 100 km nižšiu než udával výrobca, čiže spokojnosť,
V prípade Orlanda je to zatiaľ o 0,6 l / 100 km viac, než uvádza výrobca čo v mojom prípade predstavuje náklad ročne (cca 20 000 km) o cca 200 EUR viac. Čiže nemôžem hovoriť o spokojnosti, skôr o celkovom sklamaní (nielen pre vyššiu spotrebu)
Celková spotřeba je statistický údaj, který je naprosto nepoužitelný... Pokud bude jeden z nás pedofil a druhej gerontofil, tak statisticky budeme oba piglovat šťabajznu středního věku...Ciernygepard píše:...celkova spotreba je celkova spotreba. Z nej si dokazes odvodit naklady na rocnu prevadzku auta, co je smerodatnejsie, ako na jednu konkretnu jazdu...
A s těma ročníma nákladama je to ta samá patálie, protože cesta k moři, servisní prohlídka anebo jiný mimořádný výdaj, může nadělat v rodinným rozpočtu větší paseku než třeba dvě jízdy na nákupy za měsíc... Já osobně tedy vůbec nechápu, k čemu by mi údaje o nákladech na roční provoz byly dobrý...
Rocne naklady maju vcelku znacny vyznam a v nemecku sa uplne bezne udavaju ako orientacny udaj ku kupe vozidla.
Pokial mas statisticky subor s celkovym poctom 2, tak samozrejme moze nastat tebou popisovany problem v interpretacii vysledku. Pouzi vacssi subor a gaussovu metodu a dopracujes sa k reprezentativnej hodnote.
Pokial mas statisticky subor s celkovym poctom 2, tak samozrejme moze nastat tebou popisovany problem v interpretacii vysledku. Pouzi vacssi subor a gaussovu metodu a dopracujes sa k reprezentativnej hodnote.