Druhý klíč
Moderátor: Blue Lanos
-
Druhý klíč
Mám k autu jen jeden klíč a mám obavy, že jej někam založím a bude po ptákách. Nechat běžně udělat se nedá, jelikož má plovoucí kód. Takže podle VIN objednat a nechat poslat z Koreje + ve značkovém servisu nechat doladit, jenže tam mě kvůli plynu nevezmou. Cena cca 4 tisíce. Nebo z odepsaného auta sehnat klíče + něco?
Rezzo (Tacuma) 2,0 LPG r.v.2004, majitel od 03/09 Brno
- Reklama
Re: Druhý klíč
Zaměňuješ několik věcí.
1. Klíč se samozřejmě po mechanické stránce dá udělat všude kde mají vhodný polotovar do kterého ti vybrousí dle původního klíče boční zoubky a auto normálně odemkneš zámkem ale nenastartuješ - tady problém není a stojí to cca 100 - 300 Kč
2. v klíči je tzv. čip s kodem pro imobilizér a bez něj nenastartuješ , jak z toho? Běžný polotovar klíče pro Daewoo s čipem imobilizeru včetně mechanického vybroušení stojí od 500.- do 1000,- Kč a jsou následně dvě možnosti jak zajistit nastartování.
a) zkopírování kodu z tvého původního klíče budeš mít tedy 2 úplně stejné klíče většinou ti to udělá přímo ten
kdo ti klíč udělá
b) diagnostikou přidat do řídící jednotky kod zhotoveného klíče a následně jej povolit k užívání
Tímto klíčem auto normálně odemkneš (centrál funguje) a nastatuješ stejně jako kdyby ti došla baterka v DO co máš v klíči jen ti nepůjde dálkové ovládání musíš zastrkávat klíč do zámku .....
3. Dálkové ovládání centrálního zamykán s plovoucím kodem to je tedy další systém integrovaný v klíči a celý tenhle klíč pak může stát těch 2-4 tisíce, možným řešením je objednání klíče u autorizovaného servisu, nebo koupě stejného např. z bouračky a vyměnit tu planžetu za správnou..... ale vždy musíš udělat kromě spárování DO s řídicí jednotkou i naprogramování čipu imobilizéru
Takže záleží jen na tobě co si vybereš
1. Klíč se samozřejmě po mechanické stránce dá udělat všude kde mají vhodný polotovar do kterého ti vybrousí dle původního klíče boční zoubky a auto normálně odemkneš zámkem ale nenastartuješ - tady problém není a stojí to cca 100 - 300 Kč
2. v klíči je tzv. čip s kodem pro imobilizér a bez něj nenastartuješ , jak z toho? Běžný polotovar klíče pro Daewoo s čipem imobilizeru včetně mechanického vybroušení stojí od 500.- do 1000,- Kč a jsou následně dvě možnosti jak zajistit nastartování.
a) zkopírování kodu z tvého původního klíče budeš mít tedy 2 úplně stejné klíče většinou ti to udělá přímo ten
kdo ti klíč udělá
b) diagnostikou přidat do řídící jednotky kod zhotoveného klíče a následně jej povolit k užívání
Tímto klíčem auto normálně odemkneš (centrál funguje) a nastatuješ stejně jako kdyby ti došla baterka v DO co máš v klíči jen ti nepůjde dálkové ovládání musíš zastrkávat klíč do zámku .....
3. Dálkové ovládání centrálního zamykán s plovoucím kodem to je tedy další systém integrovaný v klíči a celý tenhle klíč pak může stát těch 2-4 tisíce, možným řešením je objednání klíče u autorizovaného servisu, nebo koupě stejného např. z bouračky a vyměnit tu planžetu za správnou..... ale vždy musíš udělat kromě spárování DO s řídicí jednotkou i naprogramování čipu imobilizéru
Takže záleží jen na tobě co si vybereš
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
nazdar všem mám novej klíč s dálkovým nechal jsem si vyřezat planžetu ale potřeboval bych nakodovat a sladit s centralem dělá to tu někdo ??????
Marabu
Daewoo Tacuma 2.0 + LPG -2001
máš originální dálkové ovládání od Daewa ? Mě se Nubi 1998 s origo Daewoo páruje takhle.
- odemknout auto klíčem ve dveřích u řidiče
- zapnout zapalování a do 5 sekund vypnout (nestartovat)
-několikrát zmáčknout zamknout na dálce (cca 3x-4X) a auto kde sedíš se zamkne dáš odemknout a je hotovo. Nevím ale jestli to funguje i u tebe, přece jen máš o 3 roky mladší auto.....
- odemknout auto klíčem ve dveřích u řidiče
- zapnout zapalování a do 5 sekund vypnout (nestartovat)
-několikrát zmáčknout zamknout na dálce (cca 3x-4X) a auto kde sedíš se zamkne dáš odemknout a je hotovo. Nevím ale jestli to funguje i u tebe, přece jen máš o 3 roky mladší auto.....
tak tohle skusím ale nevím nevím ten co mi dělal klíč říkal že je to třeba přiřadit v řídící jednotce a že mi to udělají jen v daewoo (chevroletu)
Marabu
jelikož nemohu strčit klíč do zámku ....roky jsem ho nepoužíval a je to asi zanesené nebo zarezlé ...tak to asi nezkusím a jakmile otevřu dveře dálkovým co mám tak tento postup nefunguje
Marabu
Já jsem ti psal že máš auto o 4 roky mladší..... tak tenhle způsob nemusí fungovat.... ten funguje u Nubir a Leganz s origo Daewoo alarmem přímo z výroby, ale toto se tady neprodávalo...... takže se jedná jen o auta z dovozu...
Určitě ho umí nakodovat Palikx a pak někdo ve značkovém servisu nebo někdo s originální diagnostikou........
Mrkni se do toho angl. servisního manuálu co jsem tady inzeroval, jestli ho nemáš staženej je na uloz.to tuším se jmenuje Tacuma a heslo je tacuma ....
Mrkni se do toho angl. servisního manuálu co jsem tady inzeroval, jestli ho nemáš staženej je na uloz.to tuším se jmenuje Tacuma a heslo je tacuma ....
mám klíč co jsem si nechal poslat originál s dálkovým planžetu jsem si už nechal vybrousit ale potřebuji sladit imobilizer a dálku a ti darebáci v chevroletu chtěli i když jsem měl svůj klíč 3800
Marabu
-
Mě to udělal automechanik u nás na dědině, neměl by to být přes diagnostiku problém dokódovat druhý klíč.
Rezzo (Tacuma) 2,0 LPG r.v.2004, majitel od 03/09 Brno
pro toho kdo má diagnostiku tak asi ne ale jde o to kolik si za to řekne..... bez mála 4000 je hodněrezzotacuma píše:Mě to udělal automechanik u nás na dědině, neměl by to být přes diagnostiku problém dokódovat druhý klíč.
Marabu
Vím že v Brně - Kaufland na Cejlu, to kořeň v zámečnictví udělal komplet asi za 1100. Ale na Fabii...
Zkopiroval klič, šel do auta s noťasem, připojil, nastavil, hotovo asi za 15 minut.
Otázkou je kolik klíčařů bude mít Daewoo soft., v situaci kdy ani spousta autoservisů neumí udělat diagnostiku..
Zkopiroval klič, šel do auta s noťasem, připojil, nastavil, hotovo asi za 15 minut.
Otázkou je kolik klíčařů bude mít Daewoo soft., v situaci kdy ani spousta autoservisů neumí udělat diagnostiku..
Daewoo Tacuma r. 2000/1,8 - 72 KW, LPG BRC
tak tohle jsem zkoušel taky ti klíčaři dovedou nakodovat sposta klíčů od spousty aut ale daewoo ne dokonce nedovedou skopírovat z původního imo kod aby šlo aspon nastartovatOndrapb píše:Vím že v Brně - Kaufland na Cejlu, to kořeň v zámečnictví udělal komplet asi za 1100. Ale na Fabii...
Marabu
To je divné,pokud mají ten stroj,tak by to mělo jít.marabu68 píše:tak tohle jsem zkoušel taky ti klíčaři dovedou nakodovat sposta klíčů od spousty aut ale daewoo ne dokonce nedovedou skopírovat z původního imo kod aby šlo aspon nastartovatOndrapb píše:Vím že v Brně - Kaufland na Cejlu, to kořeň v zámečnictví udělal komplet asi za 1100. Ale na Fabii...
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz