Mám problém s Nubirou Vagon 1,6 při zatáčení - poraďte
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Mám problém s Nubirou Vagon 1,6 při zatáčení - poraďte
Při zatáčení do levotočivé zatáčky pohnu-li volantem asi o 30 stupňu při rychlosti nad 60 km mě jakoby najednou začne ujíždět zadek vozu tak, že musím zpětně zatáčku korigovat vrácením volantu zpět. Čím vyšší rychlost, je toto ustřelení znatelnějsí. Na stranu druhou (do pravotočivé zatáčky) nic takového vůz nedělá. Na Nubiře rv. 1999 mám najeto 37.000 km, nebyla bourána, geometrie je prý v porádku silenbloky jsou v pořádku na obou stranách nápravy, gumy jsou nahuštěny na předepsaný tlak. Disky jsou plechové, nové gumy zimní zn. Barum. Tlumiče jsem otestoval na stolici, jsou v normě u obou dvou skoro stejná křivka. Nemá někdo zkušenost čim by to mohlo být?
- Reklama
Petře, Nubira má zadní nápravu víceprvkovou a ona když zatáčíš tak se natáčí i zadní kola (trochu o pár stupňů) tím víc, čím razantněji zatáčíš. Chce to trochu cvik, když jsem jel s Nubirou poprvé rodina nadávala, že je přesejpám, pes v kufru měl drápy v koberci ale ten zadek je fakt dobrej, jede jak po kolejich Ale jestli to dělá nějak moc a jen na jednu stranu, tak to chce zkouknout silentbloky na nápravě, v kterejch se to trochu natáčí. Fotka zavěšení zadních kol je http://richard555.wz.cz/nubi_z_brzdy/za ... z_kola.jpg
Další fotky zadní nápravy jsou v Nubira - Zadní brzdy
Podívej se i do manuálů, nebo do tý poský příručky o Nubiře tady na foru
Další fotky zadní nápravy jsou v Nubira - Zadní brzdy
Podívej se i do manuálů, nebo do tý poský příručky o Nubiře tady na foru
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Richarde s Nubirou už jezdím víc jak rok, ale tohle mi začala dělat tak před dvěmi měsíci, byl jsem s tím u mechanika ten mi řekl, že je zbytečné kupovat nové silenbloky nebo celé nové, že jsou naprosto v pořádku. Jinak na Nubiru nedám dopustit, ale už jsem kvůli tomu ustřelení měl nepěkné hodiny na namrzlé krajnici kam mě to hodilo. Proč to potom nedělá na druhou stranu?
no , mohlo , ale to se dřív vytlučou spodní silentbloky. Já bych dal celej zadek na špalky a hejbal bych kolem na všechny strany , někde ta vůle musí být , ale je otázka , zda se to projeví , když budou kola svěšenýBrainman píše:mohlo by to byt horni ulozeni zadnich tlumicu
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Nesjíždí se ti blbě ta pravá guma? Nebouch si tím pravým zadkem někde o obrubník třeba ve smyku, jestli tam není něco ohnutýho těhlice atd. ??????, zkus zkouknout geometrii ale např. na laseru a zkouknout i ostatní parametry, odklon, ev. záklon Mc.persnu a horní uchycení tlumiče?
Já osobně bych typoval něco urvanýho, ohnutýho, prasklýho, nechci strašit,
ale radši bych s tím moc nejezdil, a doufám, že až se najde závada, hodíš to sem, dík i za ostatní
Já osobně bych typoval něco urvanýho, ohnutýho, prasklýho, nechci strašit,
ale radši bych s tím moc nejezdil, a doufám, že až se najde závada, hodíš to sem, dík i za ostatní
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
- maledivy1967
Re: Mám problém s Nubirou Vagon 1,6 při zatáčení - poraďte
Zdravím vás, mám vybité silenbloky na zadnej náprave, vzákrutách to vynáša. V obchode mi nevedia vytypovať silenbloky. Môžte dať mi link na ten polský manuál alebo niečo aby som si to mohol pozreť a vytypovať, Ďakujem
Moje auto: Daewoo Nubira Sedan, Rok:1997, 1998cm3, 98kW, Benzín+LPG, VIN:KLAJF69ZEWK050157, Typ motora X20SED
Re: Mám problém s Nubirou Vagon 1,6 při zatáčení - poraďte
Napiš do carmaxu daj vin číslo a on Ti pošle aj s fotom aj s cenou.
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic. ... 17&t=18789
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic. ... 17&t=18789
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas