tempomat montáž
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
tempomat montáž
Zdravím. Mám ročné orlando LT+ a nemám tempomat chcel by som sa spýtať či náhodou nemá niekto skúsenosti s domontovaným tempomatom.Mám zistené že sa mení volant a nahráva nový softvér do auta. V predajni chevrolet kde som kúpil auto mi to nedoporučujú.
- Reklama
Re: tempomat montáž
Je tam istá pravdepodobnosť, že je iná aj kabeláž. To by celú srandu dóóósť predražilo V každom
prípade počítaj s investíciou niekoľkých stoviek €...
PS: Odkiaľ si? Hoď bydlisko do profilu
prípade počítaj s investíciou niekoľkých stoviek €...
PS: Odkiaľ si? Hoď bydlisko do profilu
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Kabeláž sa nemení len sa pridáva spojkový spínač celá sranda cca 500€
Zaujímavé Prečo to neodporúčajú?
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
EAGLE SQUADRON
tempomat by som aj ja prijal, ale 500 eur je moc, inak ja som sa na to tiež pýtal v autotipe v ZA, ale mal som skôr dojem, že sa tým nechceli veľmi zaoberať, aj ti povedali, prečo to neodporúčajú?
Podle všeho to vypadá na dost komplikovanou instalaci s nejistým výsledkem a následným držením záruky. Vůbec bych se nedivil té výměny kabeláže. A ta cena mi přijde směšná na to jak mi tempomat může zjednodušit život s vyhřezlou ploténkou. Můžu řídit bez obav.....
Vykašli se na tempomat. Je to riziko, že to nebude fungovat jak má, že se tím povrtá něco jiného, a jistota, že si pořizuješ funkci, která je v našich krajích (stavu dálnic a četnosti vesnic) prakticky nepoužitelná.
Kup si za 500 Euro něco smysluplného, čím uděláš radost sobě nebo svým blízkým.
Tu posedlost řidičů v česku tempomatem prostě nechápu. (a teď do mě:-).
Za ty prachy víc chtít nemohu...
nejprve:Žiguli, Favorit, Felda...
pak:
Ford Tempo 88, 2.3l,MT
Felicie Pickup, 1.3l,MT
Chevrolet Cavalier Coupe 92, 2.2l,AT
Pontiac Transport 90, 6V, 3.1l,AT
Opel Combo 1.6l,MT
Mazda 5, 1.8l,MT
Chevrolet Orlando LT+, 1.8l,AT
pak:
Ford Tempo 88, 2.3l,MT
Felicie Pickup, 1.3l,MT
Opel Combo 1.6l,MT
Mazda 5, 1.8l,MT
vém si cihlu daj na plynový pedál a ešte aj vyděláš.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
samos píše:Vykašli se na tempomat. Je to riziko, že to nebude fungovat jak má, že se tím povrtá něco jiného, a jistota, že si pořizuješ funkci, která je v našich krajích (stavu dálnic a četnosti vesnic) prakticky nepoužitelná.
Jels někdy rychlostí 50Km/h s tempomatem??
Ne. Nevidím jediný důvod. Málokdy můžu jet ve městě déle než několik desítek vteřin předepsanou rychlostí, což zapínání a vypínání tempomatu dělá protivným. Nemluvě o jiných problémech spojených s dodržováním předepsané rychlosti v provozu a s jeho účastníky, kteří obvykle nemají pochopení pro striktní dodržování předpisů..hoza píše:samos píše:Vykašli se na tempomat. Je to riziko, že to nebude fungovat jak má, že se tím povrtá něco jiného, a jistota, že si pořizuješ funkci, která je v našich krajích (stavu dálnic a četnosti vesnic) prakticky nepoužitelná.
Jels někdy rychlostí 50Km/h s tempomatem??
Za ty prachy víc chtít nemohu...
pak:
Ford Tempo 88, 2.3l,MT
Felicie Pickup, 1.3l,MT
Opel Combo 1.6l,MT
Mazda 5, 1.8l,MT
pak:
Ford Tempo 88, 2.3l,MT
Felicie Pickup, 1.3l,MT
Opel Combo 1.6l,MT
Mazda 5, 1.8l,MT
no keď som auto kupoval ja, pýtal som sa na možnosť domontovania tempomatu. Predajca sa tváril, že to není najmenší problém. Mám si zájsť na vrakovisko zohnať nepoškodený volant z cruza alebo orlanda, čo ma vraj vyjde na nejakých 3 000 Kč a potom už stačí "len" maličkosť preprogramovať RJ. Vraj by ma to stálo komplet (volant a preprogramovanie RJ) do 5 000 Kč. Keď tu čítam tie možné rizika, ktoré hrozia tak na to radšej zabudnem. Zatiaľ som nemal na žiadnom aute tempomat, tak nemám byť čím zhýčkaný
Chevrolet Orlando LT+ 2.0VCDi, 120kW, bežová daydream
+ Renault Clio 1,6 79kW
.............................................................................
ex. Škoda fabia 1,4 MPi, Opel Astra 1,7 CDTi
+ Renault Clio 1,6 79kW
.............................................................................
ex. Škoda fabia 1,4 MPi, Opel Astra 1,7 CDTi
To bys tam potom taky mohl chtít domontovat sklápění zrcátek, xenony, ledky, automatickou klimu, šíbr, vyhřívání sedaček, kožený potahy, stříknout novou metlu, dokoupit 18-ty kola... A výsledkem by bylo stále Orlando, ale v ceně Mercedesu GL
Chevrolet Orlando LT+ 1.8, 5MT, My13, bílá Summit, LPG
Ja by som to nevidel tak čierne s tým tempmatom, to, že autorizovaný servisman to neodporúča je jedna vec, druhá je, že ak to ide na Cruza alebo Captivu, môže to ísť aj na Orla.
Jeden z členov fóra Luky túto opreáciu riešil na Captive v autorizovanom servise ho to stálo 15000 Kč.
Ďalší člen fóra Daff.Cz písal na české zastúpenie chevroletu, kde mu potvrdili, že originál tempmat do Cruz-a je možné domontovať ale je potrebné vymeniť volant a ostatné podrobnosti si musí dohodnúť v autorizovanom servise.
rozoberalo sa to v tejto téme https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=94&t=16176
Najväčšia položka prestavby bude volant, minule som videl na Bazos.sk že niekto predáva volant na Cruz za 65 € len škoda, že je bez tempomatu
http://auto.bazos.sk/inzerat/27150932/O ... Motors.php
možno na ebay by sa dla volant zohnať lacnejšie, zatiaľ som nehľadal
Jeden z členov fóra Luky túto opreáciu riešil na Captive v autorizovanom servise ho to stálo 15000 Kč.
Ďalší člen fóra Daff.Cz písal na české zastúpenie chevroletu, kde mu potvrdili, že originál tempmat do Cruz-a je možné domontovať ale je potrebné vymeniť volant a ostatné podrobnosti si musí dohodnúť v autorizovanom servise.
rozoberalo sa to v tejto téme https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=94&t=16176
Najväčšia položka prestavby bude volant, minule som videl na Bazos.sk že niekto predáva volant na Cruz za 65 € len škoda, že je bez tempomatu
http://auto.bazos.sk/inzerat/27150932/O ... Motors.php
možno na ebay by sa dla volant zohnať lacnejšie, zatiaľ som nehľadal
tempomat mám poprvé v životě (tedy ve vlastním autě) a musím říci, že ve městě je to nepoužitelné a na dálnici jak kdy, dálnice jsou v ČR bohužel málokdy průjezdné tak aby se dala jet delší doba s konstantní rychlostí, bohužel to, že jeden náklaďák předjíždí druhý a to v rychlostech 89 ku 90 je dosti časté, tak nic moc. Dovedu si představit úseky v Německu kam občas jezdím, ale kvůli tomu bych asi do auta nezasahoval, to bych jel raději na dovču
nyní: Honda CBR 600F 2012 - Akrapovič a CHEVROLET ORLANDO LTZ 2.0 VCDi 120kW/163k MT6 Start/Stop - bílá
dříve: Škoda 1000 Mb, Škoda 100, Škoda 105 M, Oltcit, Renault Twingo, Peugeot 307 Hdi, Suzuki Bandit 600N, Honda VTR 1000F
dříve: Škoda 1000 Mb, Škoda 100, Škoda 105 M, Oltcit, Renault Twingo, Peugeot 307 Hdi, Suzuki Bandit 600N, Honda VTR 1000F
http://www.dobry-obchod.cz/produkt/tempomat-ap900c/
Tady se dá něco dohledat něco i k montáži.
Pro ty co mají zájem.
Tady se dá něco dohledat něco i k montáži.
Pro ty co mají zájem.
člen AVEO Fanclubu č.4
Od 27.5. 2014 již jenom člen.