teplota motora + spotreba
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
teplota motora + spotreba
Zdravim, chcem sa vas opytat ci teplota motora na obrazku ma byt taka aka je, ale ma byt presne na tej stredovej palicke? zaujima ma to z toho dovodu, ze na 45 litrov som presiel 550km co je spotreba 8litrov/100km. Niesom niaky znalec ale na 1,4 mat spotrebu 8litrov pri normalnej jazde z toho polka bola mimo obce, kde to ma zrat este menej... Moj dojem je, ze ta teplota ma byt presne v strede a preto ten motor neni dostatocne zohriaty, ale v tychto horucavach no ja neviem...
Dalej sa chcem opytat ze preco ked idem a vyhodim si neutral z dovodu lebo budem brzdit na cervenu atd mam otacky presne na 1, nemali by byt nizzie takch 750-800? Takto mi tie otacky klesnu az ked uplne zastavim vozidlo (ked stojim napr na cervenej). Preco to ale nepadne ked idem na neutrale...
Dakujem za rady
Dalej sa chcem opytat ze preco ked idem a vyhodim si neutral z dovodu lebo budem brzdit na cervenu atd mam otacky presne na 1, nemali by byt nizzie takch 750-800? Takto mi tie otacky klesnu az ked uplne zastavim vozidlo (ked stojim napr na cervenej). Preco to ale nepadne ked idem na neutrale...
Dakujem za rady
Majitel Chevrolet Lacetti 7/05 1,4
- Reklama
Re: teplota motora + spotreba
Tie otacky ti drzi RJ, lebo ,,caka,, ze budes radit. No kedze si vyradil a potom zastal, tak az po zastaveni klesli na volnobeh.
A ohladom teploty. Skus opatrne otvorit nadrzku a odmerat aku mas teplotu chladiacej kvapaliny.
A da sa aj skontrolovat diagnostikou aku mas teplotu s ktorou RJ ,,pocita,,.
A ohladom teploty. Skus opatrne otvorit nadrzku a odmerat aku mas teplotu chladiacej kvapaliny.
A da sa aj skontrolovat diagnostikou aku mas teplotu s ktorou RJ ,,pocita,,.
ex EVANDA, strieborná metalíza svetlá,
LPG BRC sequent 24
Automatické zapínanie svetiel, cúvacie senzory.
ex ESPERO strieborná metalíza.
ex ESPERO modrá metalíza.
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Diagnostika Autel Maxidiag univerzal.
LPG BRC sequent 24
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Inak podla dielikov na pristroji to zacina 50 a malo by to nasledovat 70, 90, 110 a konci to 125.
A ty to mas niekde medzi 70-90. (Asi 80)
Zalezi aky mas termostat.
Podla mna je teplota O.K.
Na Evande mam tiez okolo 82'C.
A ty to mas niekde medzi 70-90. (Asi 80)
Zalezi aky mas termostat.
Podla mna je teplota O.K.
Na Evande mam tiez okolo 82'C.
ex EVANDA, strieborná metalíza svetlá,
LPG BRC sequent 24
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
LPG BRC sequent 24
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
vdaka za info, takze otacky by boli vyriesene, ale bol by som rad, keby sa majitelia lacetti ozvali ci maju tiez takuto teplotu pri jazde, kde uz sa motor zahreje a bezi normalne. ta palicka kde je momentalne ukazuje kolko som presiel od plnej nadrzi a zatial som presiel 525km.
Mam tak 1,4 a teplota je ve stejnem miste a je to takhle OK.
Pokud chces mit mensi spotrebu tak musis plynovy pedal jen simrat, ale moc lepsi to nebude.
Pokud chces mit mensi spotrebu tak musis plynovy pedal jen simrat, ale moc lepsi to nebude.
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8
Taky se mi teplota drží zhruba takto, v horku po městě občas o tloušťku rafičky víc. Na střední čárce jsem ještě rafičku neměl, ale mám auto je 1/2 roku, tak uvidím přes léto v zátěži. No a s automatem jsem se spotřebou o kus výš, ale počítal jsem s tím
Honza K.
- Jura
Teplota u mě (1,8) zhruba stejně, možná jen o malinko ručička víc doprava, takže bych řekl, že OK. Na spotřebu tohle mít vliv určitě nebude, je to normální stav.
Spotřeba je orientačně OK, záleží úplně nejvíc na stylu Tvojí jízdy (a ty máš 1.4, takže s tak těžkou károu to chce o to lehčí nohu). Podle pozice ručičky Ti zbývá ještě šťáva zhruba na cca 200km, než Ti začne poblikávat rezerva. Ono to totiž na to červený políčko, nad kterým ještě kus jsi, jezdí docela dlouho. 8 litrů u 1.4 bude asi reálný stav, se kterým bude nejlepší se spokojit.
Čau
Spotřeba je orientačně OK, záleží úplně nejvíc na stylu Tvojí jízdy (a ty máš 1.4, takže s tak těžkou károu to chce o to lehčí nohu). Podle pozice ručičky Ti zbývá ještě šťáva zhruba na cca 200km, než Ti začne poblikávat rezerva. Ono to totiž na to červený políčko, nad kterým ještě kus jsi, jezdí docela dlouho. 8 litrů u 1.4 bude asi reálný stav, se kterým bude nejlepší se spokojit.
Čau
Naposledy upravil(a) Jura dne pát kvě 24, 2013 08:23, celkem upraveno 1 x.
Dakujem az reakcie, no ohladom tej cervenej palicky no ked sa jej to dotkne tak vtedy som asi minul 45 litrov a malo by tam ostat 15, ale ja tomu neverim ... radsej to dotankujem, nez sa zahanbit niekde v spicke ratam to na tych 45 litrov, ale raz ked nebudem mat co robit, tak to miniem cele a naozaj sa presvedcim ci to je 60l nadrz ako vsade uvadzaju
- Jura
Neboj, vážně má nádrž 60 litrů a když ji naplníš až po hrdlo, tak ještě o trochu víc. Podívej se přes odkaz dole na pár tankování, když jsem ještě jezdíval na benzín. Několikrát je tam natankováno i víc než 60 litrů, to už hladový oko svítilo jak blázen. A uvidíš i spotřeby a třeba se přestaneš kvůli 8l/100km trápit.
Čau
http://www.spritmonitor.de/en/detail/354400.html
Čau
http://www.spritmonitor.de/en/detail/354400.html
-
Ahoj, mám taky Lacetti 1,4. Ručička teploty je na stejném místě jako u tebe. Výš nepovyleze nikdy.
Dlouhodobou spotřebu mám na 7,5. Ale jezdím víc na spotřebu. Ženu to jen občas
Kontrolku paliva (hladové oko) jsem nikdy neviděl svítit, takže ani nevím, jestli tam je . A to už jsem měl občas palivo téměř na nule.
Dlouhodobou spotřebu mám na 7,5. Ale jezdím víc na spotřebu. Ženu to jen občas
Kontrolku paliva (hladové oko) jsem nikdy neviděl svítit, takže ani nevím, jestli tam je . A to už jsem měl občas palivo téměř na nule.