Nubira benzin/LPG - motor chcipa za studena
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Re: Nubira benzin/LPG - motor chcipa za studena
Mám taký pocit, že sa s podtlakom už nikto baviť nechce. Diagnostika na tieto systémy v Win 7nvraj vôbec neide. A robiť malé opravy sa niektorým pánom od LPG už nechce= neoplatí. Najradšej by montovali nové systémy za ťažké prachy.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
- Reklama
Zalezi na servise.
Ale videl som, ze v mojom servise nemaju problem aj z feliciami na podtlak.
Jasne, ze vyvoj ide do predu a podtlak je uz v mensine.
To mas to iste aj s diagnostikou.
Kazdy ma uz vacsinou OBD2, ALDL uz mas problem najst.
Ale videl som, ze v mojom servise nemaju problem aj z feliciami na podtlak.
Jasne, ze vyvoj ide do predu a podtlak je uz v mensine.
To mas to iste aj s diagnostikou.
Kazdy ma uz vacsinou OBD2, ALDL uz mas problem najst.
ex EVANDA, strieborná metalíza svetlá,
LPG BRC sequent 24
Automatické zapínanie svetiel, cúvacie senzory.
ex ESPERO strieborná metalíza.
ex ESPERO modrá metalíza.
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Diagnostika Autel Maxidiag univerzal.
LPG BRC sequent 24
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
-
No tak LPG opravené. Servis super. Všetko nastavené, doladené, membrány vymenené, všetko tak ako má byť. No môj hlavný problém sa aj tak nevyriešil. Problém bol zo zhasínaním motora. Cestou do Martina na benzíne mi dokonca tiež niekoľko krát zhasol. A na plyne to isté. Čiže teraz už viem, že je chyba niekde v motore a nie v LPG systéme, keďže to robí aj na benzíne, hlavne keď sa motor zohreje, pri vyššej rýchlosti. Neviete náhodou čo môže byť vo veci ?
Daewoo Nubira Combi 1,6 SX 16V - 78 kW Benzín + LPG
Tak skus ist po svieckach, zapalovacich kabloch, modul zapalovania.
Zacni najlacnejsim.
Zacni najlacnejsim.
LPG BRC sequent 24
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
LPG BRC sequent 24
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
-
chlapci, má ta moja nubira zásuvku pre autodiagnostiku ?
No já bych postupoval tak, že bych zprovoznil naprosto dokonale auto na to na co je stavěný...... tedy na benzín...... a až pojede naprosto spolehhlivě na benzín, začal bych řešit plyn.... to je můj názor....... plyn je náchylnější na kvalitu zapalování, co ti projde u benzínu bude u LPG dělat problémy.... pozitivní je že už ti to nechcípá za studena..... ale za tepla..... tedy asi lambda nereguluje správně .... ta se vždy projeví až po cca 3-5 km když se ohřeje..... svůj podíl může mít děravej nebo jinak netěsnej výfuk, dostává se na lambdu vzduch a ta ochuzuje směs..... prostě systematicky to projít..... může být i řídící jednotka v háji..... prostě variant je vždy dost ale vždy odstranit problémy v benzínu a naásledně až v plynu Nubi má diagnostiku OBD I a zásuvka je tuším pod deklem u spolujezdce u pravé nohy, nebo u řidíče vlevo na sloupku teď fakt nevím.... nerad bych kecal.... ale jinde není moje hobby není kecat s autem, ale jezdím....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
-
Môžem napríklad vymeniť lambdu? To by som mal zvládnuť aj sám predpokladám. Výfuk by mal byť ok, ale dám ho pozrieť a tá riadiaca jednotka, to nemám ani poňatie kde to je A zásuvka v servise nebola rovnaká ako na diagnostike, tak tam sme nič nezistili.
určitě můžeš lambdu vyměnit sám má jen jeden vývod ale musíš ji povolit, je dost zapečená
určitě můžeš lambdu vyměnit sám má jen jeden vývod ale musíš ji povolit, je dost zapečená ..... Zkusil bych zahřát výfuk a tu lambdu nějakým mokrým hadrem ochladit a pak povolovat.... ale jestli dává správné hodnoty změříš i volmetrem , je to tady na foru někde popsaný jak na to dej hledat
-
bol som na diagnostike... tá nezistila takmer nič... na benzíne nevykazovala žiadne chyby a na plyne písalo lamda sondu - že má slabú zmes.. takže som si nijako nepomohol... skúsim ju teda vymeniť ale pochybujem že to bude mať vplyv na to zhasínanie...
Na plyn ti lambda dává vždy nesmysly, mě se po cca 4-5 km rozsvítí check , ale neřeším to a používám CHECK jako kontrolku že jedu na LPG a jezdím tak už asi 3 roky..... mám navíc automatické odpojení benzínového čerpadla při jízdě na LPG ( díky Peho) a na plyn přepínám zvýšením otáček na cca 2700 v podstatě ihned po nastartování (upravené čidlo teploty motoru) i přes svítící CHECK a to že používám podtlakový systém s řj. a jednobodým vstřikem, autí mi do sání nestřílí a jezdím tak do 10 l LPG na 100km...... s benzínem jsem jezdil do 9..... a nejezdím na spotřebu jezdím tak, aby mě jízda bavila a já se "projel" občas vytočím nějakou Ochcávku ftédéíčku (překvapení na křižovatce když dvojka jde z nuly do 100 a na mokru v 70 i hrábne )
-
ja mám v podstate všetko to isté, tiež podtlakový systém LPG... tiež prepínam plyn otáčkami a v podstate ma nič netrápi na tom aute len to, že mi zvykne zhasnúť po dlhšej ceste, alebo keď sa zohreje motor, a všimol som si že mi to aj spraví vtedy keď ho napríklad viac vytočím.. na 4000 otáčok a podobne.. napr. pri obiehaní... a potom prídem do obce, potrebujem spomaliť pred križovatkou a automaticky keď idem preradiť na nižšiu rýchlosť, pri vyradení zhasne...
Tento problem som mal na prvom Espere, tam mi robil LPG jeden suflikant.
Na druhom Espere mi to nerobilo vobec. Pri 130-tke na dialnici som vyradil a nezdochlo.
Vyradil som len na skusku, lebo inak vobec nevyradujem.
Jedno je nastavenie a druhe je vzduchovy filter odkial ti taha vzduch. Ak nejako priamo, tak pri tej rychlosti ti moze ,,sfuknut,, LPG a motor zdochne.
Niekto zablendovaval diery v predu a robil novu vzadu. Ja som mal zhodene to koleno s nasavania a nasavalo mi to trocha z boku od motora.
Neviem aky je filter box na Nubire, ale skus pozriet odkial ti taha vzduch a skus ho nejako ,,odklonit,, aby nemal priamy napor vzduchu.
Na druhom Espere mi to nerobilo vobec. Pri 130-tke na dialnici som vyradil a nezdochlo.
Vyradil som len na skusku, lebo inak vobec nevyradujem.
Jedno je nastavenie a druhe je vzduchovy filter odkial ti taha vzduch. Ak nejako priamo, tak pri tej rychlosti ti moze ,,sfuknut,, LPG a motor zdochne.
Niekto zablendovaval diery v predu a robil novu vzadu. Ja som mal zhodene to koleno s nasavania a nasavalo mi to trocha z boku od motora.
Neviem aky je filter box na Nubire, ale skus pozriet odkial ti taha vzduch a skus ho nejako ,,odklonit,, aby nemal priamy napor vzduchu.
LPG BRC sequent 24
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
LPG BRC sequent 24
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Muze mi nekdo poradit software pro pouziti s obd2 kabelem k win 7 pro daewoo nubira?