Ale předpokládám že tady se píše - ZA NESNÍŽENÉ - viditelnosti. Přes den nikoli ve večerních, nočních nebo ranních hodinách.
Ale je to debata o ničem protože téma je – Prisvecovanie hmlovkami. A ne denní svícení.
Prisvecovanie hmlovkami
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Re: Prisvecovanie hmlovkami
člen AVEO Fanclubu č.4
Od 27.5. 2014 již jenom člen.
- Reklama
- Hanzy
Tak to předpokládáš špatně diskutovali jsme všeobecně o denním svícení.
Máš pravdu kecáme mimo téma.
Aveo ale taky svítí i vzadu na denní ne?
Teď si nejsem jistý ale CRUZE můj ano COMBO taky a CAPTIVA senzor automat což těm co jde o zadních 10W je pro radost
Máš pravdu kecáme mimo téma.
Aveo ale taky svítí i vzadu na denní ne?
Teď si nejsem jistý ale CRUZE můj ano COMBO taky a CAPTIVA senzor automat což těm co jde o zadních 10W je pro radost
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
JJ, aveo svítí i v zadu, ale nemám denní na aveu, jen automatické rozsvícení světěl. Nejdřív svítilo jen ve předu - normální tlumená světla..pak nam to v servise předrbali, že to má svítit i vzadu, tak aspoň interiér nevysvicuje přes den zbytečně. Ale vadí mi, že nemůžu úplně vypnout světla, když je ovladač v první poloze, už to samo svítí..jedině najít a odpojit modul na aut. zapnutí?
Chevrolet new Aveo (sonic) Misty Lake
- Hanzy
Tak to je podle mě v pořádku a nic nemůže nikomu vadit a nestane se že zapomeneš rožnout kdykoli max přestaneš vidět na budíky ale toho si pak všimneš a přepneš.
Podle mě nejlepší možná varianta...
Podle mě nejlepší možná varianta...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Ano Aveo taky svítí i zadníma světlama. Ale některé verze se rožnou po otočení klíče zapalování do polohy start v případě že jsou světla zapnuté a startuješ s rožníma světlama ale pokud máš páčku vypnutou tak se ti nerožnou ani po nastartování. Ale některé se rožnou až po nastartování bez rozdílu nastavení páčky světel. A to je funkce denního svícení
Mám tu první verzi a upřímně mne to sralo když někdo tvrdí že to má denní svícení.
Mám tu první verzi a upřímně mne to sralo když někdo tvrdí že to má denní svícení.
člen AVEO Fanclubu č.4
Od 27.5. 2014 již jenom člen.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
On taky rozdíl mezi náma a německem je v těch lidech. tam jsem za šera nepotkal neosvětlený auto. U ás někdo nesvítí třeba mlhovklama v mlze. Zrovna dneska jsem chtěl jednoho fotit. Kolona mimo měosto, náklaďák, mlha s viditelností cca 2-3 metry. První auto za náklaďákem jsem viděl, Octávia co svítila zadníma mlhovkama. Pak jsem viděl druhý, i když svítilo jenom potkávačkama. A na poslední chvíli jsem to u křižovatky zahamst protože mezi náma byl ještě DEBIL co nesvítil vůbec ! Do mlhy ideální něco stříbrnýho, ani nevim co. Mezi vesnicema jsem o něm vůbec nevěděl protože si držim odstup.
Denní svícení je zvěrstvo. Mně to naučilo ignorovat auta bez světel. Jakmile je v mym pruhu auto co nesvítí zadkem, beru ho nějak automaticky podvědomě jako zaparkovaný a nejedoucí. A to je špatně.... A proč mít osvětlený auto vepředu to nechápu vůbec. V mym pruhu vidim od auta přede mnou zadek. Předek nikdy, ty jezděj jinde, víc vlevo takže nevim proč by měli svítit když se nestřetneme.
Denní svícení je zvěrstvo. Mně to naučilo ignorovat auta bez světel. Jakmile je v mym pruhu auto co nesvítí zadkem, beru ho nějak automaticky podvědomě jako zaparkovaný a nejedoucí. A to je špatně.... A proč mít osvětlený auto vepředu to nechápu vůbec. V mym pruhu vidim od auta přede mnou zadek. Předek nikdy, ty jezděj jinde, víc vlevo takže nevim proč by měli svítit když se nestřetneme.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
To bych ani nevylez z baráku , bych se asi ztratil natož jezdit autem .Krtek píše: mlha s viditelností cca 2-3 metry.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Pokusím se objasnit smysl DRL.Krtek píše:...A proč mít osvětlený auto vepředu to nechápu vůbec.
Vychází se z předpokladu, že osvětlené auto lze hůře přehlédnout. Bavím se o čelní srážce. Neboť čelní střed je o sčítání rychlosti a tím zhoršení šance na přežití nehody.
Tento předpoklad vedl např. k povinnému osvětlení motocyklů.
Jelikož dřív se vycházelo při koncepci světel z faktu, že svítí v noci, aby řidič viděl a ne, aby svítili přes den, aby bylo vidět auto (už chápete ten zásadní rozdíl?), tak se logicky vynořili otázky:
- má při NESNÍŽENÉ viditelnosti svítit i zadní světlo? Vy to snad za slunného dne vidíte?
- má za nesnížené viditelnosti svítit přední tlumený světlomet, který je návrhem paraboly a světelného toku určen k jinému účelu?
A přišel koncept DRL. Daytime running lamp nebo také daytime running light. Jak už je z názvu patrné, jedná se o DENNÍ světla. Tj. při nesnížené viditelnosti. Za DRL nemůžete považovat funkci, která po nastartování zapne potkávací světla. To je automatické rozsvícení světel, to nemá s DRL nic společného.
Použití DRL za snížené viditelnosti, je chybně. Stejně tak je chybně, když v místě, kde je povolená 50 km/h rychlost se jede 60 či víc. Je to porušení silničního zákona. Jelikož čeští řidiči jsou nezodpovědní, agresivní a bezohlední, tak tady zatracujete DRL, které je dobré. To je podobně, jako kdyby jste nedávali na silnější, než 40 kW motory. Když mladík v 23 letech řídí bavoráka se silným motorem pod kapotou, jak to asi dopadne. A proto je silný motor špatný? Není chyba v lidském faktoru?