Prisvecovanie hmlovkami
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Re: Prisvecovanie hmlovkami
Představte si pánové, že zadní mlhovky jsou tu pro BEZPEČNOST a je mi moc, moc, moc líto, že když náhodou někdo mlhovku použije, dle zákona - v mlze, sněžení nebo hustém dešti se zadní MUSÍ užít, tak jsou zase jiní nespokojení... Ach jo, to Česko. No tak svítí, protože bohužel ty mlhovky neměří odstup auta za nimi, takže se samy neumí vypnout. Nemluvím, ale o užití mlhovek za normální tmy, když svítí měsíc...
Takže je lepší, jak to teď za smogu předvádějí "A" značky, apod. na dálnici z Ovy, když ráno jedou na deňáky, bez zadku a bez mlhovek. V mlze, že na deset metrů nic nevidíš....
Takže je lepší, jak to teď za smogu předvádějí "A" značky, apod. na dálnici z Ovy, když ráno jedou na deňáky, bez zadku a bez mlhovek. V mlze, že na deset metrů nic nevidíš....
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
- Reklama
Souhlasím a zadní mlhovku používám vždy, když je třeba. Používám ji i např. na dálnici, když dost prší..... za autem se vytvoří vodní tříšť a auto není vůbec vidět..... samo i v mlze a hustém sněžení....... přední mlhovky používám i tehdy kdy by se neměly používat, např. v noci v lese na silnici 3 třídy, vidím oči v lese a mohu reagovat na srnky a jinou havěť , ale pokud jede auto proti zhasínám je...... což mnoho lidí nedělá....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
"což mnoho lidí nedělá"........ to si vystihol ja som toho nazoru že ku**a ked ideš po meste a prší tak tam sú ti tie hmlovky na prd pretože svetla je v meste až až ......a mimo mesta jedine ked nič neide a viem že hmlovky mi pomôžu k lepšej viditeľnosti......ale ked je hmla respektíve silne sneženie alebo iná zlá viditeľnosť tak samozrejme že hmlovky tam jednoducho musia byť !
Aveo 1.4 16V 69Kw, sedan Šedá Metalíza -
výbava : čím ďalej tým lepšia :D
výbava : čím ďalej tým lepšia :D
Prídavné osvetlenie do zákrut mám na Volve a podľa mňa je to zbytočné. Možno mi to pomohlo tak 1x,2x /za 3 roky/a len niekde v tmavej neosbetlenej uličke pri otáčaní sa....v meste je to zbytočné.
Čo sa týka hmloviek,tak si ich hlavne nezab udnite vypnúť,keď stojíte napr. v kolóne
Čo sa týka hmloviek,tak si ich hlavne nezab udnite vypnúť,keď stojíte napr. v kolóne
Chevrolet AVEO LT, 1.2 63kW,2012 Borocay Blue
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
...a počas prejazdu horskou cestou,je dobré občas zatrúbiť-najmä pred zákrutami. Mne to už pomohlo a od tej doby to robím...odplašil som diviaka
na srnky se někdy používali takové píšťalky na nárazníku co vydávaj ultrazvuky, má to někdo, nebo má s tím někdo zkušenosti?
Jinak do nepřehledné zatáčky jsem zvyklej si bliknout dálkovkama, aspoň o mě ten co do ní jede ví.... tedy pokud je šero, nebo tma
Jinak do nepřehledné zatáčky jsem zvyklej si bliknout dálkovkama, aspoň o mě ten co do ní jede ví.... tedy pokud je šero, nebo tma
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
Väčšinou sa to zlomí,alebo odletí pri náraze vetra-podľa toho,kde to ale dáš.Či funguje-neviem,mal som to,ale dlho nevydržalo.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem ty píšťalky za kilo kdysi měl. Nepoznal jsem účinek (havěť furt stejně drzá) a kdy to ulítlo taky nevim.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Tak to asi moc v dešti večer nejezdíš,já chápu,pokud je mlha a někdo má pocit,že 100m je malá viditelnost,ale pokud někoho dojedu a on mě s nimi oslnuje,tak bych mu je vykopal!!! Hlavně pokud šlápne na brzdu,tak ani pomalu nevím jesli brzdí nebo ne! Přední v noci při mokré vozovce neoslnujou? Tak si to někdy zkus,je to jak kdyby ti někdo napral dálkové!Krtek píše:mluvíš o zadních ? Nechápu co by ti mohlo vadit na předních. ty neoslňujou vůbec. Já bych zase střílel ty co si myslej že třeba ve městě se při mlze nemaj zapínat 100x radši ať mi je pere do očí než abych ho přehlíd.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
tak ani s jednim problémy nemam. Sám je používm jenom za mlhy (jo i ve městě v koloně) ale denní svícení mně naučilo ignorovat auta co vzadu nesvítěj. takže jsem radši za mlhovkáře než za trotla s dennim svícenim vepředu a vzadu totálně neosvětlenýma. Já mam možná jiný vnímání světla. kdysi jsem se v noci před diskotékou kouknul lřímo do toho světla jak s tim lověj letadla na obloze. Sice jsem asi 2 dni nespal a pár minut neviděl ale od tý doby s oslňovánim problémy nemam. Teda s dálkovejma a potkávačkama u Fabíí jo, to je děs.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Toho,kto osvetluje pilotov pred pristátim,by som posadil na koleso liatadla a vzal ho na 13 h let....hajzlov nezodpovedných.
Bolo ešte za komanča... Pamätám si VELIKÁNSKE armádne navádzacie reflektory na starých Uraloch
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
U Nexie je přisvěcování podle mě dost zbytečné, já to ostatně nepochopil ani na moderních autech...
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
keby som bol KRTEK tiez by som mohol cumiet hoci aj do sodikovej vybojky a bolo by mi to jedno.... sa skus zamysliet nad tym co si napisal a pripadne si este par krat precitaj zakon o premavke na pozemnych komunikaciach.... a k tomu co sa da a neda zapinat - ak je to tak na mnohych autach od vyroby, asi to az taka blbost nebude... len sa treba zamysliet co a kedy a hlavne preco zapnutKrtek píše:conpet: a můžeš říct co ti vadí na zadních mlhovkách ? Sem tam slyšim někoho fňukat že ho oslňujou což nechápu. Já do nich můžu klidně civět z půl metru a nevim proč by mi to mělo vadit. Oslńování je podle mně jenom pověra. A i kdyby je to lepší než auto bez světel úplně v mlze. Pochopitelně reaguju včas a když mlha skončí tak zadní mlhovky vypínam. Přední jsou fajn v noci. Přes den fakt nic neosvítěji.
Taky nechápu jak maj některý auta možnost zapnout přední mlhovky bez zadních. to je kravina proti vyhlášce když zadní jsou v mlze (ono tam je v mlze, při sněžení a za hustého deště) povinný a přední jenom jako doplněk. Ony nám jdou zapínat dokonce i při obrysovkách což je další blbost.
škoda 105
š favorit 135
daewoo nexia 1,5 16V
renault espace III 2,0
š favorit 135
daewoo nexia 1,5 16V
renault espace III 2,0