Lanos - vysoké otáčky

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
lanos98

Lanos - vysoké otáčky

Příspěvek od lanos98 »

Zdravím, mám problém s Daewoo Lanos 1.6 78kw, hatchback, r.v. 1998., najeto cca 150tis.

Začala se objevovat na palubní desce kontrolka Check. Po týdnu následovaly zvýšené otáčky na volnoběh, někdy se drží na 1500 a někdy i na 2000 a to už je pořádný řev.
Ještě jsem začal pozorovat, že při studeném motoru a malé rychlosti na druhý rychlostní stupeň se auto někdy dusí a cuká.

Může tohle dělat lambda sonda? Tento týden mám starší sondu slíbenou od známého, tak ji zkusím vyměnit. Pokud by nepomohlo máte nějaké rady či zkušenosti?

Předem díky.
Reklama

kesko

Re: Lanos - vysoké otáčky

Příspěvek od kesko »

O otackach motora je toho v sekcii lanos popísané dosť, treba si to preštudovať. napr. https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... ta%C4%8Dky. Použi ikonku Hledat a dozvieš sa viac.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
lanos98

Příspěvek od lanos98 »

Tématu o otáčkách jsem si už také všiml, celé jsem to prostudoval.

Dnes zkusím přes noc odpojit baterii. Poté se podívám po těch kabelech co vedou do konektoru.

Když nepomůže budu hledat dál.
lanos98

Příspěvek od lanos98 »

Ráno jsem připojil baterii, nastartoval, otáčky 1500 a navýšily se asi na 2000. Zkusil jsem hýbat s kabely u konektoru, ale žádná změna, otáčky pořád vysoké. Tak jsem zhasl motor. Po pár minutách jsem auto nastartoval znovu, otáčky už byly nižší, auto jsem kousek projel a vše bylo ok. Odpoledne jsem jel asi 15km a pořád dobrý, tak uvidím jak to dlouho vydrží, nicméně nabiji přes víkend baterii a očistím konektory a stříknu konkorem.
Odpovědět

Zpět na „LANOS“