Nestává se to často, ale někdy může odejít i pojistka. Já jsem například vyhodil pojistku od prostřední zásuvky. Nastudoval jsem si kde jsou a jak se vydělávají. A začaly dva problémy
1/ kde vzít náhradní? - jednalo se o č. 7 20A. Naštěstí jsem měl stejnou v Kalosovi.
2/ jak se k ní dostat? - pojistky u motoru jsou krásně přístupné, ale ty pod přístrojovou deskou ne. Pro chlapa s pořádnou rukou nedosažitelné. Jediná možnost je vzít pinzetu na pojistky do kombinaček, nebo podobných kleští a prodloužit si tak prsty.
Takže odteď vozím v autě i nářadí - kombinačky a koupím raději i rezervní pojistky. Tolik pro ty, co to ještě nepotkalo.
Ale které koupit? Je jich řada, různých hodnot. Co je nejrozumnější? Poraďte.
Pojistky
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
- Reklama
Re: Pojistky
Tak se sem přifařím
Dnes mě v aveu nejelo zničehonic rádio. Hledal jsem pojistku na rádio a zjistil jsem, že na rádio, nevím jestli Orel to má stejně, je pojistka zvlášť v tokovým žlutým plastu. Tak jsem to chtěl vytáhnout a ono to nešlo. Tak jsem to zasunul zpět a zase to jede. Nevíte jestli to funguje jako vyhazovací jistič nebo něco? Ven mě to vydělat nešlo a rvát jsem to nechtěl, viděl jsem to poprvé Aveo má v motoru u pojistek pinzetu přímo na ně, náhradní vozím sebou taky.
Dnes mě v aveu nejelo zničehonic rádio. Hledal jsem pojistku na rádio a zjistil jsem, že na rádio, nevím jestli Orel to má stejně, je pojistka zvlášť v tokovým žlutým plastu. Tak jsem to chtěl vytáhnout a ono to nešlo. Tak jsem to zasunul zpět a zase to jede. Nevíte jestli to funguje jako vyhazovací jistič nebo něco? Ven mě to vydělat nešlo a rvát jsem to nechtěl, viděl jsem to poprvé Aveo má v motoru u pojistek pinzetu přímo na ně, náhradní vozím sebou taky.
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Pinzetu máme taky, ale to vysunutí a zasunutí už bohužel nefungovalo, chtělo to novou.
Nevi nekdo,jak pojistka je u Matize na zapalovac.Nefunguje mi...