Co koupit???
Moderátor: Blue Lanos
Co koupit???
Ahoj všem příznivcům značky Daewoo. Chtěl bych si pořídit toto autíčko a rád bych, kdyby jste mě poradily jakou značku si pořídit. Četl jsem pár diskuzí a jsou tam spíše negativa než klady.Líbí se mě značka Matiz a Kalos, co vy na to?? Díky
- Reklama
Re: Co koupit???
Tak třeba proti krátké Fóbii je Matiz skvostné auto... Za stejnou cenu lepší výbava, nižší pojistka, spotřeba o litr menší, jede to stejně rychle (pravda, nevím jak v plném obsazení dospělými, s Matýzkem jezdíme ve 2 dospělých nebo já + 3 děti ).sally.cz píše:Ahoj všem příznivcům značky Daewoo. Chtěl bych si pořídit toto autíčko a rád bych, kdyby jste mě poradily jakou značku si pořídit. Četl jsem pár diskuzí a jsou tam spíše negativa než klady.Líbí se mě značka Matiz a Kalos, co vy na to?? Díky
V plném obsazení se ta spotřeba zase dožene. Celkem velký negativum je hoooodně malej kufr třeba oproti Fobii.
Pokud to autíčko budeš mít jen na takový to městský courání a na normální nákup, je to bezva, ale třeba televizi 72cm jsem měl sakra velkej problém narvat do auta Nakonec tam vlezla, ale u domu se jí vůbec ale vůbec nechtělo ven...
Pokud to autíčko budeš mít jen na takový to městský courání a na normální nákup, je to bezva, ale třeba televizi 72cm jsem měl sakra velkej problém narvat do auta Nakonec tam vlezla, ale u domu se jí vůbec ale vůbec nechtělo ven...
mas si koupit 72" flat panel a nemel bys problemRobert píše:V plném obsazení se ta spotřeba zase dožene. Celkem velký negativum je hoooodně malej kufr třeba oproti Fobii.
72cmjakub píše:mas si koupit 72" flat panel a nemel bys problemRobert píše:V plném obsazení se ta spotřeba zase dožene. Celkem velký negativum je hoooodně malej kufr třeba oproti Fobii.
Matíz není rodinné auto.Já bych Vám doporučil Fábii než Matíze.Ale musíte sám zvážit co koupit.
Docent píše:Tak třeba proti krátké Fóbii je Matiz skvostné auto... Za stejnou cenu lepší výbava, nižší pojistka, spotřeba o litr menší, jede to stejně rychle (pravda, nevím jak v plném obsazení dospělými, s Matýzkem jezdíme ve 2 dospělých nebo já + 3 děti ).sally.cz píše:Ahoj všem příznivcům značky Daewoo. Chtěl bych si pořídit toto autíčko a rád bych, kdyby jste mě poradily jakou značku si pořídit. Četl jsem pár diskuzí a jsou tam spíše negativa než klady.Líbí se mě značka Matiz a Kalos, co vy na to?? Díky
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Matiz je super auto, se kterým je ježdění zábava, ale co se týče užitečnosti, volil bych Kalosesally.cz píše:Ahoj všem příznivcům značky Daewoo. Chtěl bych si pořídit toto autíčko a rád bych, kdyby jste mě poradily jakou značku si pořídit. Četl jsem pár diskuzí a jsou tam spíše negativa než klady.Líbí se mě značka Matiz a Kalos, co vy na to?? Díky
Už bez Matesa
Pokud máš peníze na Kalouše ve slušný výbavě , neváhal bych. Užitnou hodnotu má spíš sedan , než 3D/ 5D. Nebo počkej na Sparka( Matiz III).
Spolehlivost je v průměru , ceny ND spíš levnější . Moje osobní skušenost je z Matizem cca 80.000 km bez závady, pouze součásti běžné výměny ( filtry, oleje , destičky , rozvoďák) . Zatím jsem neřešil nějaké čepy, tlumiče , výfuk , ložiska.... Myslím , že 100.000 km bez větších problémů najede, ikdyž tlumiče už se hlásí , ale v 80tis - pohoda!
Rodiný vůz zastane , ale spíš ten Kalos !!
Spolehlivost je v průměru , ceny ND spíš levnější . Moje osobní skušenost je z Matizem cca 80.000 km bez závady, pouze součásti běžné výměny ( filtry, oleje , destičky , rozvoďák) . Zatím jsem neřešil nějaké čepy, tlumiče , výfuk , ložiska.... Myslím , že 100.000 km bez větších problémů najede, ikdyž tlumiče už se hlásí , ale v 80tis - pohoda!
Rodiný vůz zastane , ale spíš ten Kalos !!
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
[quote="V.Brousek"]Matíz není rodinné auto.Já bych Vám doporučil Fábii než Matíze.Ale musíte sám zvážit co koupit./quote]
Krátká Fábie rozhodně rodinné auto taky není. Jezdil jsem s ní víc jak 3 roky, 98000 km. V Matizu je rozhodně víc prostoru pro posádku, kufr je sice menší, ale na normální nákup stačí. Na cestu s rodinou k moři bych ale asi nechtěl ani jedno .
Krátká Fábie rozhodně rodinné auto taky není. Jezdil jsem s ní víc jak 3 roky, 98000 km. V Matizu je rozhodně víc prostoru pro posádku, kufr je sice menší, ale na normální nákup stačí. Na cestu s rodinou k moři bych ale asi nechtěl ani jedno .
Pokud chcete rodinné auto jako takové,pak se musí volit verze kombi.Ale krátká Fábie je určitě o nějaký ten centimetr vetší než Matíz.Docent píše:V.Brousek píše:Matíz není rodinné auto.Já bych Vám doporučil Fábii než Matíze.Ale musíte sám zvážit co koupit./quote]
Ale nechci se přít,nikdy jsem Fábii neřídil a ani v ní nejel.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
objektivne je fabie a dost vetsi a tezsi nez matiz, nicmene vnitrni prostor tomu plne neodpovida - blbe se sedi vzadu uz v oktavce, ve fabii je to dle meho za vysokym ridicem spise za trest, vetsi kufr jde tedy na ukor pohodli cestujicich vzadu - lepe na tom objektivne bude s velikosti ulozneho prostoru a silnejsi motorizaci - nicmene to z fabie nedela rodinne auto - ona ho takto ani skodovka neprezentuje - reklamy na fabku jasne smeruji na dvouclenne mlade pary (ci duchodce , jako rodinne auto se predklada az octavia combi ...V.Brousek píše:Docent píše:Pokud chcete rodinné auto jako takové,pak se musí volit verze kombi.Ale krátká Fábie je určitě o nějaký ten centimetr vetší než Matíz.V.Brousek píše:Matíz není rodinné auto.Já bych Vám doporučil Fábii než Matíze.Ale musíte sám zvážit co koupit./quote]
Ale nechci se přít,nikdy jsem Fábii neřídil a ani v ní nejel.
Samozřejmě maximální hmotnost, ne prázdnej, Fóbie taky nemá prázdná 1,5 tuny :Rado píše:No to by bolo keby mal matizek 1200
By som sa ani nerozbehol........to je tusim maximalna povolena hmotnost.
Inac ma okolo 800, zalezi od vybavi.
Teď mám před sebou techničák, takže prázdný Matýzek 851 kg, maximální povolená hmotnost 1.210 kg.
Já teď jezdil s Kalosem i Lacetti a Lacetti mě teda hodně oslovilo. Z fotek se mi moc nelíbí, ale jak jsem se v tom projel, tak paráda. Za stejný prachy jak Fabka, ale to auto je uplně jinde. Jak motorem, tak výbavou. Fakt se mi to líbilo..
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz