špatný chod motoru Daewoo Lanos 1.4

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
kolda

špatný chod motoru Daewoo Lanos 1.4

Příspěvek od kolda »

Zdravím,zakoupil jsem Daewoo Lanos 1.4 rv.99 a mám sním problém.Chytne normálně,ale na dva,tři válce.Motor kolísá.Pak zase jede normálně a pak po chvílí zase na dva tří válce a někdy se rozsvítí kontrolka shake engine.Cuká při jízdě,pak zase chcípne.Mám vyměněny svíčky i kabely.Máte někdo skušenosti stímto voze a můžete mi púoratit?Nemůže to bít špatná řídící jednotka,nebo špatné vetyli? Díky za každou radu.
Reklama

mino22

Re: špatný chod motoru Daewoo Lanos 1.4

Příspěvek od mino22 »

Cau . Mohol si napisat viac info o motore , kw , 8 alebo 16 ventil , ci sa nieco menilo na aute , pripadne ci bolo niekde v servise. Kupoval si auto s takouto vadou , alebo to este nerobilo vtedy. Ak si ho tak kupil , tak sa opytaj predajcu alebo mu ho vrat . Mozes ho dat najlepsie na diagnostiku, skontrolovat privod benzinu , cerpadlo v nadrzi, rozvody pozriet , zmerat kompresiu, popozeraj pod kapotou ci ti nevisi nejaka podtlakova hadicka alebo konektor ,pozriet EGR ventil, moze byt vadny zapalovaci modul, treba ist postupne a vylucovat to co funguje. Najlepsia by bola diagnostika .
Daewoo Lanos sedan , r.v.97 ,1.5 sohc.
kolda

Příspěvek od kolda »

Je to 8.mi.ventyl 55.kw. auto už jsem tak koupil nepojizdné.Mu jelo normálně asi jeden rok.Neměl ho nikne v servise.po roce se pokazilo a on si řekl že ho raději prodá než abi něco opravoval.Má peněz dost tak to nějak neřešil.Já viděl dobrou koupi,ale není to jednoduchá příd na závadu.Nic neni odpojené všechno se sdá normální.Někdy jede bezproblému,ale někdy ne.Radily mi že to může bít řídící jednotka.Tak nevím.
prol75

Příspěvek od prol75 »

Ahoj mám stejné auto a i měl stejný problém . Že běželo na 3 válce jsem vyřešil výměnou kabelu , páč byl překousanej od nějaké havěti , ale to jste už vyměnil taktéž . Pak už mě zlobil jen ten nepravidelnej chod motoru . Po výměně všech čidel , lambda sondy a instalaci nových rozvodů je již vše v pořádku .
jamota

Příspěvek od jamota »

Taky bych se přidal se svým příspěvkem. Mám stejné auto, Daewoo Lanos 1.4, 55 kW, r.v. 99 a mám stejný problém. Motor mi šlape při volnoběhu na 3 válce a při větší kompresi se rozeběhnou (ač ne dokonale) všechny. To vše se ale objevilo až po výměně vačky (klepala) a vahadel ventilů. Nevíte někdo, čím by toto mohlo být? Díky za každý tip.
Odpovědět

Zpět na „LANOS“