Podsvícení a osvětlení

Moderátor: Blue Lanos

Vojta

Podsvícení a osvětlení

Příspěvek od Vojta »

Tak jsem se rozhodl, že Maťulkovi dám do očiček nové žárovky - narazil jsem na namodralé , ne modré H4 (Philips, ks á 379,-Kč). Do parkovaček jsem dal modré 5W a vypadá to dobře. Jen nevím, co na to řeknou poldové. Ty namodralé jsou homologované, kolega je má ve Favoritu a vypadjí velice dobře. A prý jsou úplně ideální za snížené viditelnosti, zvyšují reflexnost bílé barvy.
Pokud se týká podsvětlení vozidla, uvažoval jsem o modrých diodách, ale bylo mi to rozmluveno známým, kterého policajti skasírovali někde u Poděbrad. Za podsvětlení auta (pod vozidlem) platil prý 2 litry. Jestli je to pravda nebo ne, nevím, ale riskovat to nebudu. Prý i za modré parkovačky kasírují. Víte někdo o tom?
Reklama

Rado

Příspěvek od Rado »

No tak dufam ze za parkovacky nebudu buzerovat ludi..
...ja tam mam tiez diodky,ale bile a zatial v poho.
Iba na STK som to prehodil na normalne.
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Nemusí se jím líbit modré (nebo jinak barevné) ledky v parkovačkách, ale modré žárovky svíti spíše bíle než modře, takže IMHO pohoda. Já jsem taky dříve vozil H4 s namodralým sklem (tušim CoolBlue to byly) a zkušenost taková, že to sice svítí pěkně, ale málo vydrží - tak 3 měsíce deního svícení
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Tak už jsem narazil :( . Dneska mě stopli Kryštofové a modrý parkovačky se jim nezdály. Chtěl jsem je ukecávat, že jsem vozidlo takhle vybavené koupil, ale neprošlo to. To prý je nejčastější výmluva všech řidičů. Obešlo se to ale bez pokuty. Prý protentokrát. Tak už tam zase mám normální žárovky (alespoň v parkovačkách) :lol: :lol:
mazesk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazesk »

ono, mna uz ta modna vlna trosku presla, najma po tom, ako som siel v noci cez mesto a predomnou policajti. vtedy som mal na zeleno osvetlenu zadnu spz a nemal som moc chuti ich predbiehat, aj ked naschval isli asi 30-tkou. takto som isiel za nimi asi 1km, potom bolo nastastie parkovisko, tam som zastal, oni isli dalej..

poucenie - radsej som ich nechal ist pomaly predomnou, lebo keby som ich obehol a trosku by sa zamysleli a chytili ma, pozru mi aj ostatne osvetlenie vozidla, teda vtedy aj zelene parkovacky... a tam by bol potom smutok :(
(uz asi mesiac mam vsade povodne osvetlenie (okrem strobacov :lol: ) )
Obrázek

lanos 1,5; hatchback 5D; bez výbavy :-)

(stale som tu s vami, aj ked uz velim francuzovi :) )
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

jojo, akce Kryšot ( :lol: ) nemá snad nikdo v oblibě :( ;)
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Nemá cenu je provokovat barevnýma parkovačkama , stejně jde jen o efekt. H4 mám Narva - super White , to je pozitivnější úprava , mám je rok a drží , svítí jasně bíle , trošku víc při stejný watáži. V poho jsem stím prošel STK . ;)
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Rado

Příspěvek od Rado »

Ozaj....robil uz niekto z vas podsvietenie palubovky a okolitych otocnych regulatorov?
Dalo by sa to vyriesit nejakymi ledkami?
diki.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Rado píše:Ozaj....robil uz niekto z vas podsvietenie palubovky a okolitych otocnych regulatorov?
Dalo by sa to vyriesit nejakymi ledkami?
diki.
LEDkama by to šlo, ale snazží způsob je výměna gumových šprcek na těch žárovkách. Ty šprcky mají v každém bastlířském obchodě.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Jasně, Ondras má pravdu. ;) takže kdo bude chtít, aby mu to svítilo červeně, koupí si šprcku s jahodovou příchutí, kdo třeba žlutě, koupí s banánovou atd... :lol: :lol: :lol:
jakub

Příspěvek od jakub »

Robert píše:Jasně, Ondras má pravdu. ;) takže kdo bude chtít, aby mu to svítilo červeně, koupí si šprcku s jahodovou příchutí, kdo třeba žlutě, koupí s banánovou atd... :lol: :lol: :lol:
a ta vune az se to pripece na zarovku, to bude clovek teprv frajer ...
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

Ach jo ,aspon se člověk zasmeje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Ted vazneji, mam tam od patku 9diodove bile parkovacky a co do vzhledu super ( da se s tim jezdit jako s potkavackama) :lol:
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

To chci vidět už dlouho o tom přemýšlím.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“