matiz nejde nastartovat
Moderátor: Blue Lanos
Re: matiz nejde nastartovat
Zdravím všetkých matizkarov.Chcel by som sa spýtať. Mám problém aký tu už odznel. Štartujem, ale sviečky mi nedávajú iskru. Ale podstata tohto problému určite spočíva s imobilizérom pretože sa mi zlomil kolík vložky /teda zámku na štartovanie/. Ja som si kúpil novú vložku, ale bez imobilizéru takže som chcel chytiť signál z klúča kde mám čip, ale pritom by som štartoval s novým klúčom. Ale hla nefunguje to. Diodka Sucurity jakmile otočím klúč do polohy II prestane blikať, ale začne svietiť. Čiže si myslím, že nechytá signál z toho klúča. Čo nieje normálne, malo by to šlapať. Vie mi niekto poradiť??? vyskúšam hoc čo ved to už má svoje roky . Dakujem
- Reklama
Když jsem vlastnil Matíze problém s imobil. jsem neměl. Jenom jsem ztratil klíč a když jsem si nechal dělat nový v klíčové službě, tak jsem měl štěstí, že do určitého data výroby je použit určitý typ čipu a ten měli. Musel jsem přijet autem a ten nový klíč mě paní načipovala. Kdybych potřeboval ten novější čip, měl bych smůlu a musel bych zajet do Daewoo servisu. Platil jsem za nový klíč něco okolo 800,- Kč.
Proto upozorňuji na tuto možnost. Jinak nejsem přes elektriku odborník, tak snad jsem to napsal srozumitelně.
Proto upozorňuji na tuto možnost. Jinak nejsem přes elektriku odborník, tak snad jsem to napsal srozumitelně.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
No klúče mám dva. Ale ani s jednym nejde naštartovať. Neviem presne z čoho sa skladá imobilizér, ale počul som, že má vlastnú baterku. Je možnosť, že som ju odpálil tým, že som nechal zámok v druhej polohe a vypojil som baterku auta? Je tu vela otázok, ale na ne mi odpovie len odborník v autorizovanom servise chevrolet, ale to bude mastné.
Pravděpodobně máš pravdu v tom, že při odpojení baterie by měl být klíček mimo spínací skříňku. Řešení bude v servisu, nebo u někoho, kdo se čipováním zaobírá.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Dost pochybuji,že imob.má nějakou svou baterii.
S tím odpojením baterie při zapnutém zapalování si neudělal dobře .
Už se to tu někde probíralo, protože právě toto většinou způsobí "zasukování" imobilizéru...
Ááá koukám,že kolega Brousek byl rychlejší,ale má na věc podobný názor
S tím odpojením baterie při zapnutém zapalování si neudělal dobře .
Už se to tu někde probíralo, protože právě toto většinou způsobí "zasukování" imobilizéru...
Ááá koukám,že kolega Brousek byl rychlejší,ale má na věc podobný názor
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Fábia HTP
- MATIZ 1999
Zdravím,
mě se stalo něco podobného. Matize mám cca 2 měíces tak ještě nemám vychtané všechny jeho fígle.
Při nabíjení baterky jsem ji odpojil a nechal klíče v zapalování.Po nabití autí točilo startérem jak zběsilé ale ani neškytlo.
Odpojil jsem baterii,a nechal odpojeno cca 2 hod,pak zapojil,zasunul klíček a matez naskočil nadrc
Závěr-klíče před odpojením baterie vždy vytáhnout ze zámku zapalování...
Třeba to někomu pomůže.
mě se stalo něco podobného. Matize mám cca 2 měíces tak ještě nemám vychtané všechny jeho fígle.
Při nabíjení baterky jsem ji odpojil a nechal klíče v zapalování.Po nabití autí točilo startérem jak zběsilé ale ani neškytlo.
Odpojil jsem baterii,a nechal odpojeno cca 2 hod,pak zapojil,zasunul klíček a matez naskočil nadrc
Závěr-klíče před odpojením baterie vždy vytáhnout ze zámku zapalování...
Třeba to někomu pomůže.
Babeta 1986 Zelený šíp
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
Toyota Carina E 1,6 etalon 100% spolehlivosti aut
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
Toyota Carina E 1,6 etalon 100% spolehlivosti aut
Ešte jedna otázočka. Auto mi naštartovalo dnes pár krát, ale s problémami. Nemáte znáhodou niekto schému a postup výmeny vložky zapalovania? Pretože ja som rozoberal aj tie kontakty na druhej strane zámku a tam je jedna struka a malí kolíček ktorý som si neni istý či som dal správne. Ďakujem
Schéma by mohlo být v té knížce : Jak na to? Jestli jí máš? Já se na to podívám, a dám Ti vědět.
zdravim pani matiz 0,8r.v 2004 nejde nastartovat nehadze iskru ale ma modul nie rozdelovac
poradi niekto
dik
poradi niekto
dik
Ahoj, a má to zapalovací cívku? Zkus tu cívku,jestli háže jiskru? Pokud né, vyměn ji.
Má tři cívky.Že by klekly všechny najednou?
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Fábia HTP
Fábia HTP