NE A NESTARTUJE

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
ovka

NE A NESTARTUJE

Příspěvek od ovka »

Matiz r. v. 2000 doposud naprosto bezproblémový provoz. Najeto 60.000km.
Minulý měsíc mě ovšem provázejí záhady. Nejdříve, kdyz jsem chtěla nastartovat, ozval se zvuk startéru a ani na třetí pokus se nastartování nezdařilo. Od auta jsem odešla, s tím, že je opět vybitá baterie. (V zimě takto občas pozlobila, ale spíš v loni. Letošní třítýdenní mrazy při každodenním chodu fungovala na 1.)
Odpoledne jsme tedy dali s manželem na startovací kabely. Matiz nastartoval, ale hned spadl a všechny budíky zhasly. Rozhodli jsme se, že celý postup zopakujeme.
Při sundavání poslední svorky na Matizově baterii, motor spadl. Pak jsme zjistili, ze stačí mít onu svorku na baterii přichycenou, bez toho aniž by byla spojena s dárcovskou baterií a nastartuje. Auto jsem kousek projela. Druhý den opět nenastartovala. Očistili jsme onen kontakt, kde byla svorka(byl celkem zoxidovaný) a nastartovat ŠLO. Druhý den ráno opět NE. Odpoledne jsme přitáhli nějaký kabel, který byl jako jediný uvolněný. Hurá. Nastartovat ŠLO. 3x za sebou. Oběma klíči. Ráno opět NE.
Zakoupili jsme nabíječku. Baterii jsme nechali nabíjet 3hodiny a nastartovat šlo. Druhý den jsem opět nenastartovala. Baterie šla tedy na nabíječku celou noc. A už nenastaruje. Budíky svítí. Startér se snaží, ale NIC.
Prosím poradí mi někdo. Mám začít nákupem nové baterie? Je to vůbec kámen úrazu?
(Nevím, jestli v úvahách může hrát roli, že před 2měsíci jsem měnila olej, ale informaci zde předkládám)

Nevíte někdo případně o nějakém servisu. Praha východ. Nechce se mi do autorizovaného.
Reklama

18lukin18

Re: NE A NESTARTUJE

Příspěvek od 18lukin18 »

ovka píše:Matiz r. v. 2000 doposud naprosto bezproblémový provoz. Najeto 60.000km.
Minulý měsíc mě ovšem provázejí záhady. Nejdříve, kdyz jsem chtěla nastartovat, ozval se zvuk startéru a ani na třetí pokus se nastartování nezdařilo. Od auta jsem odešla, s tím, že je opět vybitá baterie. (V zimě takto občas pozlobila, ale spíš v loni. Letošní třítýdenní mrazy při každodenním chodu fungovala na 1.)
Odpoledne jsme tedy dali s manželem na startovací kabely. Matiz nastartoval, ale hned spadl a všechny budíky zhasly. Rozhodli jsme se, že celý postup zopakujeme.
Při sundavání poslední svorky na Matizově baterii, motor spadl. Pak jsme zjistili, ze stačí mít onu svorku na baterii přichycenou, bez toho aniž by byla spojena s dárcovskou baterií a nastartuje. Auto jsem kousek projela. Druhý den opět nenastartovala. Očistili jsme onen kontakt, kde byla svorka(byl celkem zoxidovaný) a nastartovat ŠLO. Druhý den ráno opět NE. Odpoledne jsme přitáhli nějaký kabel, který byl jako jediný uvolněný. Hurá. Nastartovat ŠLO. 3x za sebou. Oběma klíči. Ráno opět NE.
Zakoupili jsme nabíječku. Baterii jsme nechali nabíjet 3hodiny a nastartovat šlo. Druhý den jsem opět nenastartovala. Baterie šla tedy na nabíječku celou noc. A už nenastaruje. Budíky svítí. Startér se snaží, ale NIC.
Prosím poradí mi někdo. Mám začít nákupem nové baterie? Je to vůbec kámen úrazu?
(Nevím, jestli v úvahách může hrát roli, že před 2měsíci jsem měnila olej, ale informaci zde předkládám)

Nevíte někdo případně o nějakém servisu. Praha východ. Nechce se mi do autorizovaného.
pokuď jsi z Prahy tak kontaktuj Palixe,je to machr a hlavní náš servisák.Optám se pokuď jsem to dobře pochopil tak startér běží ale nenaskočí,že :?: :?: :?: co imobilizér :?: :?: :?: může to být tato závada ;-)
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg
ovka

Příspěvek od ovka »

pochopil si správně, startér běží, ale nenaskočí. :lol:
Jak poznám závadu imobilizéru. Jak k ní dojde a co s tím? Jak jsem zde brouzdala, to chce autoriz. servis, ze?
18lukin18

Příspěvek od 18lukin18 »

to co ty popisuješ tak to odpovídá na vadný imobilizér,takže ti doporučím než autorizák tak našeho hlavního servisáka,který dělá zázraky s autem ;-)
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
ovka

Příspěvek od ovka »

Mistra Palixe?
18lukin18

Příspěvek od 18lukin18 »

ovka píše:Mistra Palixe?
poslal jsem ti SZ takže jukni ;-)
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
ovka

Příspěvek od ovka »

už mu píšu. díky
-i
Docent II.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Docent II. »

To 18lukin18: Co tě vede k tomu, citovat poslední příspěvek?
† Daewoo Matiz 0,8 SE, 184395 km
Hyundai i20 Inclusive Plus
apophys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od apophys »

Podobný problém. Matize vyléčila jízda po D1 :-)
Matiz Hatchback 1998

Powerisery fungujou i bez ropy. Takže sedmimílové boty do každé rodiny :-)
misojogi

Příspěvek od misojogi »

Matiz je citlivy na ciste trysky
skute obcas pridat nejaky cistic do paliva
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“