Spotřeba Orlanda
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Re: spotřeba Orlanda
Obdobne je to aj pri Orlande, vstrekovať začne niekde okolo 1200.
Nissan Primera P11C 1.8 Benzin
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ
- Reklama
Najeto 6000km spotřeba město: 10,8 a při jízdě město a dálnice 9,5 !!! (pro případ že by mě chtěl zase někdo obviňovat z těžké nohy předchozí spotřeba na Š Octavia 1.9 II TDI byla město 6 a dalnice 4,9)
from 6-6-12
At zije nafta a filtr pevnych castic atd Ne, ted vazne - mozna Ti tam neco nefunguje jak ma.... tady - http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
je 54 uzivatelu naftovych Orland a nejvyssi prumerna spotreba z nich je 9,28 l. Mas to aspon automat?
je 54 uzivatelu naftovych Orland a nejvyssi prumerna spotreba z nich je 9,28 l. Mas to aspon automat?
Orlando 1.8 LTZ Smoke Grey s navi, LPG
Včera BA-TT cez Senec, Blatné atď. a späť "živším" štýlom 6,5l...
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
Reaguji na diskuzi a uživatele majkii:
Včera jsem zase krvavě natankoval (kdo tam proboha dal 60 l nádrž, nestačila by třeba 15 l? :-DD) a v režimu Praha, Praha, Praha tak z 85 procent a jedna kratší jízda po dálnici mimo, průměrná spotřeba 8,61 l / 100 km. Určitě nejsem brzda provozu, ale zase nehoním to brzda plyn. Obsazení většinou dva dospělí, jeden prcek, kočárek a spousta nákupu, takže prázdný taky nejsme.
Teď jen odbočím - tak já vám nevím, vy, kteří máte dvě a více dětí, jak se do toho auta vejdete - my jsme rádi, že v kufru máme sporťák a jediné volné místo je přední sedačka spolujezdce, kde jsou věčně tašky (s nákupem, s cestovníma věcma atp.). Být nás ještě o jednoho víc, tak nevím nevím, kam to všechno dáme. A to mi na "odborné" diskuzi na AutoRevue radili, že kombík, natož MPV, pro tři není nutný a v klidu se vejdeme do Golfu Plus :-DDD Já když si na tu odpověď vzpomenu, vždycky se tak upřímně zasměju ...
No nic, zpět ke spotřebě - ze začátku jsem měl taky obludnou spotřebu okolo 11ti litrů, ale šlo to rychle dolu, jak si motor (a řidič) sedal.
Včera jsem zase krvavě natankoval (kdo tam proboha dal 60 l nádrž, nestačila by třeba 15 l? :-DD) a v režimu Praha, Praha, Praha tak z 85 procent a jedna kratší jízda po dálnici mimo, průměrná spotřeba 8,61 l / 100 km. Určitě nejsem brzda provozu, ale zase nehoním to brzda plyn. Obsazení většinou dva dospělí, jeden prcek, kočárek a spousta nákupu, takže prázdný taky nejsme.
Teď jen odbočím - tak já vám nevím, vy, kteří máte dvě a více dětí, jak se do toho auta vejdete - my jsme rádi, že v kufru máme sporťák a jediné volné místo je přední sedačka spolujezdce, kde jsou věčně tašky (s nákupem, s cestovníma věcma atp.). Být nás ještě o jednoho víc, tak nevím nevím, kam to všechno dáme. A to mi na "odborné" diskuzi na AutoRevue radili, že kombík, natož MPV, pro tři není nutný a v klidu se vejdeme do Golfu Plus :-DDD Já když si na tu odpověď vzpomenu, vždycky se tak upřímně zasměju ...
No nic, zpět ke spotřebě - ze začátku jsem měl taky obludnou spotřebu okolo 11ti litrů, ale šlo to rychle dolu, jak si motor (a řidič) sedal.
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ černá Carbon Flash
+ original hliníkové prahy
+ folie
+ aktuálně 17" originály, 16" zimní pneu na plechách čerpají síly ve sklepě
+ držák rezervy
+ original hliníkové prahy
+ folie
+ aktuálně 17" originály, 16" zimní pneu na plechách čerpají síly ve sklepě
+ držák rezervy
no ja mam 3 deti a sedavame takto: najstarsi 9 rocny sedi vzadu na 6. sedadle v autosedacke, mladsi 6 rocny sedi za sedadlom spolujazdca v autosedacke, vedla neho sedi za mnou manzelka. a najmladsia 8 mesacna dcera sedi vo vajicku na sedadle spolujazdca. ako ulozny priestor vyuzivame priestor pre nohy spolujazdca a polovicu kufra. toto plati pre kratke vylety. pri dovolenke sa sedenie meni tak, ze obaja chlapci sedia vedla seba v autosedackach a manzelka vedla nich. cely kufor je vyuzity a taktiez vsetky priestory okolo noh v kufri je kompletna batozina vratane kocika a cestovnej postielky.lord_maxx píše:Reaguji na diskuzi a uživatele majkii:
Chevrolet Orlando, LT plus 2,0 diesel 120 kW, strieborne
Opel Astra G Caravan, 1,6 benzin automat, 74 kW, sedy - rok vyroby 1999, kupeny v roku 2007 v AAA
Trabant 601 Combi, 19 kW, biely
Nitra
Opel Astra G Caravan, 1,6 benzin automat, 74 kW, sedy - rok vyroby 1999, kupeny v roku 2007 v AAA
Nitra
No je to o tom, co povazujes za nutne so sebou vozit. My mame 4 deti a nie je problem. Normalny "full size" hlboky kociar na jednu sklopenu sedacku v tretom rade (samozrejme s poskladanym podvozkom a odmontovanymi kolesami), do kociara velka cestovna taska a kopa mensich kade-tade v medzerach, cez to pas, aby to nelietalo. Jedno dieta v tretom rade na podsedaku vedla kociara, 9-mesacny syn za spolujazdcom v detskej sedacke, pod nohami ma dalsiu cestovnu tasku a dve starsie deti normalne vzadu... Bez problemov sme si vystacili na tyzdovej dovolenke v Krkonosiach (cesta z Kosic)...lord_maxx píše:Reaguji na diskuzi a uživatele majkii:
Orlando 1.8 LT+, strieborna ICE
Zdar majkii,
ukľudni sa, ja som mal tento problém tiež. Presadnúť z fabie, alebo z thalie do orlanda chce aj trochu inú techniku jazdy. Po čase na to prídeš a potom ti nebude robiť problém dlhodobo cucať 8,5.
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
http://www.spotreby.cz/chevrolet-orland ... hp-a42494/
ukľudni sa, ja som mal tento problém tiež. Presadnúť z fabie, alebo z thalie do orlanda chce aj trochu inú techniku jazdy. Po čase na to prídeš a potom ti nebude robiť problém dlhodobo cucať 8,5.
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
http://www.spotreby.cz/chevrolet-orland ... hp-a42494/
jj vim o cem mluvis, taky sem presedlal z fabie a hned spotreba 8,7-9,2
Ted zkousim s nim trosku nezneji jezdit a zatim sem na 7,5 (1.8 Naturalek)
Ted zkousim s nim trosku nezneji jezdit a zatim sem na 7,5 (1.8 Naturalek)
Naposledy upravil(a) ReWegar dne stř říj 03, 2012 14:02, celkem upraveno 1 x.
Ok, vďaka za info, presadnuť z Thalie do Orlanda je naozaj zásadný rozdiel, vyžiada si to trochu iný prístup. Spotreba mimo mesto u mňa len mierne nad to čo som očakával, včera som išiel cca 260 km mimo mesto s priemerom 6,8 l/100km . Ale v meste sa neviem zmestiť pod 10 l. skôr sa to blíži k tým 11 l/100km. Toto považujem za vysokú hodnotu nakoľko jazdím dosť defenzívne. Ja len dúfam, že sa to s pribúdajúcimi km zlepší, teraz mám stav tachometra cez 1800 km.
Tak my se do auta zatím vždycky vešli, i když už jsme měli párkrát naloženo pořádnělord_maxx píše:Reaguji na diskuzi a uživatele majkii:
Většinou jezdíme tak, že je Páťa v autosedačce na místě spolujezdce, Janičku mám v 2.řadě uprostřed a vedle ní sedím já. Před pár dny jsme tu měli moje rodiče, takže vepředu seděla moje maminka, já, Janička a můj tatínek ve 2.řadě, Páťa ve 3. řadě a vedle něj korbička s podvozkem. A vešlo se tam i pár tašek a autíčko kupodivu i jelo jen si nedovedu představit, jak by se to udělalo v případě, že bychom si pořídili ještě 3.dítě a museli do auta dát i moje rodiče a kočár
Fiat Panda 750 L, r.v. 1987
Ford Mondeo Combi 2.0, r.v. 2003
Chevrolet Orlando LTZ 1.8 Arctic blue, r.v. 2012
Ford Mondeo Combi 2.0, r.v. 2003
Chevrolet Orlando LTZ 1.8 Arctic blue, r.v. 2012
Ono si to sadne, mam teraz cca 5800km, priemerka 8 s velkym podielom kratkych jazd (2-3 km).majkii píše:Ok, vďaka za info, presadnuť z Thalie do Orlanda je naozaj zásadný rozdiel, vyžiada si to trochu iný prístup. Spotreba mimo mesto u mňa len mierne nad to čo som očakával, včera som išiel cca 260 km mimo mesto s priemerom 6,8 l/100km . Ale v meste sa neviem zmestiť pod 10 l. skôr sa to blíži k tým 11 l/100km. Toto považujem za vysokú hodnotu nakoľko jazdím dosť defenzívne. Ja len dúfam, že sa to s pribúdajúcimi km zlepší, teraz mám stav tachometra cez 1800 km.
Nissan Primera P11C 1.8 Benzin
ja to mam asi takto cca 52000 km
spotreba mesto okolie mesta 6,5 - 7l
mimo mesta dlhsie cesty 5,8 8- 6.2 l
ale dostal som sa aj na 5.2l
suhrn ja som spokojny ked treba tankovat tak tankujem
spotreba mesto okolie mesta 6,5 - 7l
mimo mesta dlhsie cesty 5,8 8- 6.2 l
ale dostal som sa aj na 5.2l
suhrn ja som spokojny ked treba tankovat tak tankujem
Chevrolet Orlando 2.0 VDCI 96 Kw strieborna metaliza
Chevrolet Orlando Club EAGLE SQUADRON
este jedna Thalia 2009 v garazi
po novom mamina ma ceed 2018
Chevrolet Orlando Club EAGLE SQUADRON
este jedna Thalia 2009 v garazi
po novom mamina ma ceed 2018
Re: Spotřeba Orlanda
no ja mam iba nieco cez 2000km nabehane a zatial priemer na pc je 7,4 ... predopkladam ze to este trochu klesne ale iluzie o 5-6 l nemam skor pocitam so 7 ... ale stale mi to pokazi vypalovanie po regeneracii mam tak 9
Re: Spotřeba Orlanda
regeneracia ti to bude kazit vzdy. oni totiz pri tej uvadzanej spotrebe regeneraciu do toho nerataju. velky ubytok spotreby ale necakaj. ja mam najazdenych 50000 km a spotreba je 7,3 ...Joztar píše:no ja mam iba nieco cez 2000km nabehane a zatial priemer na pc je 7,4 ... predopkladam ze to este trochu klesne ale iluzie o 5-6 l nemam skor pocitam so 7 ... ale stale mi to pokazi vypalovanie po regeneracii mam tak 9
Chevrolet Orlando, LT plus 2,0 diesel 120 kW, strieborne
Nitra
Nitra