pukanie v motore
Moderátor: Blue Lanos
pukanie v motore
Ahojte!
Pred dvoma dnami mi zacalo cudne pukat v motore, ten zvuk mi pripomina akoby nieco iskrilo, napriklad zo svieckovych kablov. Nic take to vsak nie je, pretoze sme jeden po druhom odpajali a skusali motor na 3 valce a pukalo stale. Rozdelovac je tiez OK.
Pukanie je pravidelne a dost rychle, este viac sa zrychluje pridanim plynu. Pocas doby, ked otacky klesaju, pukanie sa spomali asi na 1 puk za sekundu, ale ked sa otacky ustalia, pukanie sa zase zrychli, ale nie az tak, ako ked sa pridava plyn.
Kolega vravel, ze to mozu byt trysky alebo nieco take.
Nemali ste podobny problem, pripadne nevie niekto poradit? Inak pred asi 2 tyzdnami som komplet vystriekal na wapke motor, ale kable neprerazaju, lebo je to davno suche...
Diky za kazdu reakciu...
Kde v BA by to mohli pripadne skontrolovat /ak sa da aj v sobotu/ a kolko by to mohlo stat, ak by to boli trysky?
Pred dvoma dnami mi zacalo cudne pukat v motore, ten zvuk mi pripomina akoby nieco iskrilo, napriklad zo svieckovych kablov. Nic take to vsak nie je, pretoze sme jeden po druhom odpajali a skusali motor na 3 valce a pukalo stale. Rozdelovac je tiez OK.
Pukanie je pravidelne a dost rychle, este viac sa zrychluje pridanim plynu. Pocas doby, ked otacky klesaju, pukanie sa spomali asi na 1 puk za sekundu, ale ked sa otacky ustalia, pukanie sa zase zrychli, ale nie az tak, ako ked sa pridava plyn.
Kolega vravel, ze to mozu byt trysky alebo nieco take.
Nemali ste podobny problem, pripadne nevie niekto poradit? Inak pred asi 2 tyzdnami som komplet vystriekal na wapke motor, ale kable neprerazaju, lebo je to davno suche...
Diky za kazdu reakciu...
Kde v BA by to mohli pripadne skontrolovat /ak sa da aj v sobotu/ a kolko by to mohlo stat, ak by to boli trysky?
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
to si vyskusas aj sam. tak ako si odpajal sviecky a skusal
na tri valce tak isto postupne odpajaj konektory zo vstrekovacov.
pokial klepka vstrekovac tak nemusi byt zly ale len zaebabrany
a staci ho mozno prefuknut.
keby si chcel vstrekovace nove vsetky ... 20.000 Sk
Na vrakaci zozenies za cca 1500 Sk a malo by tam daco pasovat aj z oplu,
len si musis zistit priemer vstrekovaca niekde z katalogu....
ale pokial ako hovoris ze to puka kazdu sekundu tak to nebude vstrekovac.....
skusal si kable ??? neprerazaju niekde o motor alebo kasnu?
ked to puka nieje znizeny vykon motora ?
ked nie kable to nebudu.
daj vediet ked na to prides....
na tri valce tak isto postupne odpajaj konektory zo vstrekovacov.
pokial klepka vstrekovac tak nemusi byt zly ale len zaebabrany
a staci ho mozno prefuknut.
keby si chcel vstrekovace nove vsetky ... 20.000 Sk
Na vrakaci zozenies za cca 1500 Sk a malo by tam daco pasovat aj z oplu,
len si musis zistit priemer vstrekovaca niekde z katalogu....
ale pokial ako hovoris ze to puka kazdu sekundu tak to nebude vstrekovac.....
skusal si kable ??? neprerazaju niekde o motor alebo kasnu?
ked to puka nieje znizeny vykon motora ?
ked nie kable to nebudu.
daj vediet ked na to prides....
PREDAM - Daewoo ESPERO 2,0 8V SOHC, r.v. 96, zelena metaliza, Green vlozka, ABS, AirBag,klima spotreba kombi 6 - 7 l/100km, cena 60k, treba vidiet. tech stav 95%, vizualny stav 70%
Renault Laguna 1.9 DCi Authentic combi, 79kW, r.v. 2002, naj.75tis. , ABS, 8x ABG, ..., man.klima, turbo,
Renault Laguna 1.9 DCi Authentic combi, 79kW, r.v. 2002, naj.75tis. , ABS, 8x ABG, ..., man.klima, turbo,
Diky za radu, samozrejme to skusim, len je tam velmi zly pristup a zatial som nemal cas.
Urcite dam vediet, co to bolo, ak na to pridem, lebo by som to chcel odstranit...
Motor stratu vykonu nema, kable by mali byt OK. Tie trysky skusim teda prefuknut, mohlo sa tam nieco mozno dostat, ako som to umyval...
Inak nepuka to kazdu sekundu, ale omnoho castejsie. Pisal som, ze cca kazdu sekundu to puka len pocas kratkeho casu, ked sa otacky vracaju po pridani plynu naspat na normalnu hodnotu. Pri pridavani to puka velmi rychlo, a potom, ked sa otacky ustalia, tak to puka tak asi 8-10x za sekundu, ale ten pocet nie je urcite presny, iba to tak odhadujem.
Tak neviem, zajtra sa na to pozrieme a uvidime co a ako. Inak ta cena - to si ma moc nepotesil
Dufam, ze to nebude treba a bude to trebars len zasvinene, ako si pisal. Myslim, ze to mohlo sposobit aj to umyvanie motora wapkou, ci nie?
Zatial dikes!
Urcite dam vediet, co to bolo, ak na to pridem, lebo by som to chcel odstranit...
Motor stratu vykonu nema, kable by mali byt OK. Tie trysky skusim teda prefuknut, mohlo sa tam nieco mozno dostat, ako som to umyval...
Inak nepuka to kazdu sekundu, ale omnoho castejsie. Pisal som, ze cca kazdu sekundu to puka len pocas kratkeho casu, ked sa otacky vracaju po pridani plynu naspat na normalnu hodnotu. Pri pridavani to puka velmi rychlo, a potom, ked sa otacky ustalia, tak to puka tak asi 8-10x za sekundu, ale ten pocet nie je urcite presny, iba to tak odhadujem.
Tak neviem, zajtra sa na to pozrieme a uvidime co a ako. Inak ta cena - to si ma moc nepotesil
Dufam, ze to nebude treba a bude to trebars len zasvinene, ako si pisal. Myslim, ze to mohlo sposobit aj to umyvanie motora wapkou, ci nie?
Zatial dikes!
Len ked by si vyberal trysky tak bacha, benzin je natlakovany okolo 3 atm!
A tlak tam moze vydrzat aj den... (urcite by som odpojil baterku)
Stalo sa mi ze ked som vywapkoval motor tak vynechaval a trosku sa dusil, lebo te naslo aj do rozdelovaca, ale ked sa to osusilo, bolo to ok.
Inak bracho ked vywapkoval motor na renaulte, tak vynechaval a klepal. Ale to robilo hned ako to vywapkoval...
A tlak tam moze vydrzat aj den... (urcite by som odpojil baterku)
Stalo sa mi ze ked som vywapkoval motor tak vynechaval a trosku sa dusil, lebo te naslo aj do rozdelovaca, ale ked sa to osusilo, bolo to ok.
Inak bracho ked vywapkoval motor na renaulte, tak vynechaval a klepal. Ale to robilo hned ako to vywapkoval...
to pukanie je vstrekovanie nie je nic neobvykle ,mne to robi tiez a bude robit aj na inych esperach len treba otvorit kapotu a pocuvat
Naposledy upravil(a) goror dne pon dub 11, 2005 10:55, celkem upraveno 1 x.
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15 Bravury 195/50R15 ET 27,
sportovy filter+vyfuk,chiptuning,podvozok gsi+kayaba
aj ja si myslím... mne to tiež tiká ako hodinky, kašli na to...goror píše:to pukanie je vstrekovanie nie je nic neobvikle ,mne to robi tiez a bude robit aj na inych esperach len treba otvorit kapotu a pocuvat
alebo si daj LPG a keď pôjdeš na plyn, tak vstrekovače budú OFF a je po probléme...
noo... ešte by to mohli byť aj ventily, ale to by znamenalo v tom najlepšom "iba" málo oleja...
no mne nic netika A to uz mam najazdene cez 200tisic...RoSta píše:aj ja si myslím... mne to tiež tiká ako hodinky, kašli na to...goror píše:to pukanie je vstrekovanie nie je nic neobvikle ,mne to robi tiez a bude robit aj na inych esperach len treba otvorit kapotu a pocuvat
alebo si daj LPG a keď pôjdeš na plyn, tak vstrekovače budú OFF a je po probléme...
noo... ešte by to mohli byť aj ventily, ale to by znamenalo v tom najlepšom "iba" málo oleja...
Raz mi to zacalo trosku viac klepat ale to bolo "IBA" malo oleja ako si vravel. Hned som to napravil a chvalabohu to prestalo
ESPERO 1,5 DOHC16V, elektrony 6.5x15+BFGoodrich 195/50 R15, podvozok WEITEC+SACHS, vrtane kotuce QH, sportovy vyfuk, sportove pedale a cely interier ladeny do modro-ciernej, modre podsvietenie pristrojov, hudba SONY+SINUS LIVE...
Ako tu už bolo napísané, otvor kapotu (prednú ) a budeš to počuť aj Ty... Ibaže ba si už bol poznačený , keď pozerám, aké máš Hi Fi... pomaly lepšie ako ja v obýváku...Andy píše:no mne nic netika A to uz mam najazdene cez 200tisic...RoSta píše:aj ja si myslím... mne to tiež tiká ako hodinky, kašli na to...goror píše:to pukanie je vstrekovanie nie je nic neobvikle ,mne to robi tiez a bude robit aj na inych esperach len treba otvorit kapotu a pocuvat
Raz mi to zacalo trosku viac klepat ale to bolo "IBA" malo oleja ako si vravel. Hned som to napravil a chvalabohu to prestalo
Určite to pomôže, ale asi nie Tebe... ale Shelke a štátu...semsej1 píše:OK, tak aspon viem, ze to robi viacerym...
A nemohlo by napriklad pomoct natankovat plnu nadrz toho SHELL V POWER? Vraj obsahuje nejake cistiace latky, co si myslite? Teraz som natankoval plnu na Slovnafte, takze tak skoro to nebude.
Mohlo by to pomoct?
Skús radšej nejakú prísadu do benzínu (napr. Metabond niečo na to robí), ale myslím, že nieje dôvod niečo s tým robiť... daj si hlasnejšie rádio...
no... pokiaľ to ide, nešklbe, nemáž zlé emisie atď... , tak si to nevšímaj... časom si zvykneš, to fakt nieje to najhoršie, čo Ťa môže stretnúť...
mam to precipovane plus sportovy filterRoSta píše:goror, čo si robil, keď máš 74kW???goror píše:to pukanie je vstrekovanie nie je nic neobvykle ,mne to robi tiez a bude robit aj na inych esperach len treba otvorit kapotu a pocuvat
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15 Bravury 195/50R15 ET 27,
to som si všimol...goror píše:mam to precipovane plus sportovy filterRoSta píše:goror, čo si robil, keď máš 74kW???goror píše:to pukanie je vstrekovanie nie je nic neobvykle ,mne to robi tiez a bude robit aj na inych esperach len treba otvorit kapotu a pocuvat
a cena? a kde? a je to naozaj, alebo to len uvádzajú (myslím, či to aj cítiť)...
nooo. rozmýšľal som nad tým už aj ja, ale mám tam LPG, tak športový filter by to mohol aj pokaziť, ešte by som zvážil výfuky...goror píše:ROBIL MI TO KAMOS U NAS V KK,STOJI TO 6000SK,JE TO CITIT HLAVNE OD 3500OT. A VYSSIE,SPOTREBA SA MOC NEZMENILA
prečipovať si to asi tiež nedám, to sa asi s LPG tiež nemá rado...