[/quote]
Vláda vydala nariadenie že od 18.9.platnostou od 17h. ja zákaz dovozu akehokolvek tvrdého alkoholu z Česka. A aj. predaj.[/quote]
Lomngi
Zákaz sa vzťahuje na dovoz liehovín s obsahom čistého alkoholu nad 20%
vyrobeného v Českej republike. (Čo je rozdiel oproti liehu "dovezeného" z Českej republiky) To znamená, že buď budete piť Griotku alebo si tu domácu medicínu preleješ do fľaše iného ako českého výrobcu. Ale nedramatizoval by som to. Kontroly sú primárne zamerané na dovoz liehovín obchodného charakteru a na dodržiavanie zákazu predovšetkým právnickými osobami. A keby už nedajbože,náhodou, nejaký ten šťoural vyšťoural tvoju lahvinku medicíny a robil by nedajbože problémy, buď ju na mieste vypiješ alebo ma kontaktuješ a ja to už nejako vybavím.
Kua, veď kôli tomuto sme v 89-om neštrngali kľúčmi, aby sme si v 2012-om nemohli štrngať štamperlíkmi.
Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky vydáva s okamžitou platnosťou od. 17. hodiny dnešného dňa, t.j. 18. septembra 2012, dočasný zákaz uvádzať, predávať a používať liehoviny s obsahom etanolu od 20 percent vyrobené na území Českej republiky
http://www.uvzsr.sk/docs/info/tb/Rozhodnutiezakaz.pdf