Osvedcenie o evidencii
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
Osvedcenie o evidencii
Od 1.3. 2005 sa u nas pri prihlaseni vozidla do evidencii vydava namiesto niekdajsich velkych TP a malych OEV uz len jeden doklad - Osvedcenie o evidencii. List vo formate A4. Prisiel som na niekolko nepraktickych veci:
1. Strasne zly format,velky,je sice mozne ho poskladat do maleho obalu,ale pri cestnej kontrole to rozbalite 3-4 krat a uz bude dokrceny atd.
2. Su v nom uvedene vsetky udaje,dokonca aj rozmer diskov a pneu - pre nas tunerov velmi nepohodlne,lebo policajti pri cestnej kontrole hned zistia nepovoleny rozmer diskov aj pneu,pokial ich nemate dopisane ako alternativny rozmer,co ma u nas malokto. Uz sa donho ale nevpisuju kontroly TS,na to sluzi uz iba cervena karticka z STK,prip. zelena z EK.
3. Mam auto na lizing,original velkeho TP mala lizingovka,male OEV ja ako najomca - co teraz poslat do lizingovky,ked mam uz iba jeden doklad? Akceptuje sa pravne aj kopia overena notarom? Staci to lizingovke ako doklad o tom,ze oni su vlastnikom?
1. Strasne zly format,velky,je sice mozne ho poskladat do maleho obalu,ale pri cestnej kontrole to rozbalite 3-4 krat a uz bude dokrceny atd.
2. Su v nom uvedene vsetky udaje,dokonca aj rozmer diskov a pneu - pre nas tunerov velmi nepohodlne,lebo policajti pri cestnej kontrole hned zistia nepovoleny rozmer diskov aj pneu,pokial ich nemate dopisane ako alternativny rozmer,co ma u nas malokto. Uz sa donho ale nevpisuju kontroly TS,na to sluzi uz iba cervena karticka z STK,prip. zelena z EK.
3. Mam auto na lizing,original velkeho TP mala lizingovka,male OEV ja ako najomca - co teraz poslat do lizingovky,ked mam uz iba jeden doklad? Akceptuje sa pravne aj kopia overena notarom? Staci to lizingovke ako doklad o tom,ze oni su vlastnikom?
- Reklama
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
- Blue Lanos
Bol som tuto stredu na odbore dopravy aj ja ale ako iste spravne tusite nepochodil som kladne....ale co v tejto republike ide lahko fuck
Pan tam na mna kukal jak kebych mu zjedol uz veceru cumel do toho TUW certif a do VT a po 20sekundach z neho vypadlo, ze oni to vlastne UZ ani nerobia a ze este nevysiel zakon o technickom stave vozidla, takze to nespravia ani policajti no ale toto ma uz vazne na*ralo!! Tak sa ho pytam, ze co potrebujem vlastne k tomu aby to slo vobec teraz? Panecek sa hlboko zamyslel a zdelil mi, ze mam poziadat importera aby to dal pisomne, ze sa tam daju tie kola pouzit Ja mu na to ale oni sa so mno o tom nebudu ani bavit!! On ze, co by nie, ze za nejaky poplatok Vam to vydaju Chceeem to vidiet!!!
Som sa o tomto probleme bavil z Richim hadam nam nieco blizsie o tom poskytne aj on.
Pan tam na mna kukal jak kebych mu zjedol uz veceru cumel do toho TUW certif a do VT a po 20sekundach z neho vypadlo, ze oni to vlastne UZ ani nerobia a ze este nevysiel zakon o technickom stave vozidla, takze to nespravia ani policajti no ale toto ma uz vazne na*ralo!! Tak sa ho pytam, ze co potrebujem vlastne k tomu aby to slo vobec teraz? Panecek sa hlboko zamyslel a zdelil mi, ze mam poziadat importera aby to dal pisomne, ze sa tam daju tie kola pouzit Ja mu na to ale oni sa so mno o tom nebudu ani bavit!! On ze, co by nie, ze za nejaky poplatok Vam to vydaju Chceeem to vidiet!!!
Som sa o tomto probleme bavil z Richim hadam nam nieco blizsie o tom poskytne aj on.
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
No Blue,ja uz som to minuleho roku skusal riesit u dovozcu priamo v BA a neuspel som. Museli by vraj mat podklad od vyrobcu z Korei na povolenie ineho rozmeru diskov aj pneu. A stacilo tak malo,mozno len podplatit sekretarku aby to natukala na hlavickovy papier v slovencine a Odbor dopravy by to uznal a zapisal do TP. Takze?!
- richiprofi
- Kontaktovat uživatele:
no takze pozeram, ze tu rozoberate znamu temu.....
ako uz blue spominal, zakon c. 116/1996 stratil platnost 28.2.2005, to znamena, ze vsetky suvislosti, tykajuce sa sposobilosti a technickehostavu vozidla su momentalne neupravitelne...pretoze neexistuje smernica a ani zakon, podla ktoreho postupovat...do noveho zakona ma prist 76 novyhc zariadeni podla EU a uplny zakon bude az 1.1.2005...to znamena, ze do 1.7. nemusite rieist problem s pneumatikami...
ja sam si tera vybavujem zapisanie mijich 16" tak potom napisem ako presne postupovat...ale hlavne je mat aplikacny list danych kolies alebo vyjadrenie TUV, resp. uz solvenskej STK...
ako uz blue spominal, zakon c. 116/1996 stratil platnost 28.2.2005, to znamena, ze vsetky suvislosti, tykajuce sa sposobilosti a technickehostavu vozidla su momentalne neupravitelne...pretoze neexistuje smernica a ani zakon, podla ktoreho postupovat...do noveho zakona ma prist 76 novyhc zariadeni podla EU a uplny zakon bude az 1.1.2005...to znamena, ze do 1.7. nemusite rieist problem s pneumatikami...
ja sam si tera vybavujem zapisanie mijich 16" tak potom napisem ako presne postupovat...ale hlavne je mat aplikacny list danych kolies alebo vyjadrenie TUV, resp. uz solvenskej STK...
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
- richiprofi
- Kontaktovat uživatele:
no kedze mam OZ, tak tam sa take dava ku kazdemu kolesu....kedze boli urcene na export, mam len aplikacny list a tuv nie.....ale to staci...ked to mas v nemcine, nevadi..ja to mam v anglictine...netreba preklad....priklada sa to ako priloha k ziadosti o zmenu technickeho stavu vozidla starsiemu referentovi na ODI...a potom treba cakat na vyjadrenie....este neviem presne ako to bude..konzultujem to na OR PZ sekcia dopravy a dopravnych nehod..tak potom dam vediet
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
- richiprofi
- Kontaktovat uživatele:
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
- richiprofi
- Kontaktovat uživatele:
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
- richiprofi
- Kontaktovat uživatele:
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
S Policiou mam len kladne skusenosti. Jedna pokuta 500,- Sk v Ziline za rychlost,jedna 150,- v Kosiciach za nespravne otacanie a jedna 100,- Sk v Poprade za statie na travniku. Ostatne kontroly OK,slusny,zazelal som im prijemnu sluzbu a oni mne stastnu cestu. Nie kazdy je frajer ako Vy Blavaci,na polisov treba len slusne a kamaratsky,nie frajersky a povysene!richiprofi píše:no vidim, ze nemas az take skusenosti s policiou ale v pohode....tam na vychode su sami droooti