Závada při řazení
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Závada při řazení
Zdravím, jsem od 1/2012 majitelem ORLANDA 1.8, 5 rychlostní manuální převodovka. V současné době mám najeto 7500 KM. DO 5000 řazení zpátečky bez problémů a nyní se občas stává, že řazení jde přes zuby. V manuálu jsem se nedočetl, zda je zpátečka synchronizovaná, či nikoliv. Chtěl jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost podobného rázu. V servise totiž tvrdí, že to bude normální. Jinak jsem zatím s vozidlem spokojen. Kombinovaná spotřeba 7.8 l.
- Reklama
Re: Závada při řazení
Tak v múdrej knižke sa akurát píše, že pred zaradením spiatočky má byť auto v kľude ( stáť ) a ak sa vyskytne problém pri jej zaradení, má sa na neutráli prešliapnuť spojka a potom zaradiť. Z toho mi vychádza, že najlepšie zaradíš spiatočku pri prevodovke roztočenej na voľnobehu, samo že s naštartovaným motorom Mne zachrapčala akurát keď som sa ju ( spiatočku ) tam snažil dostať aj napriek tomu, že auto sa ešte pohybovalo ( aj keď ani nie krokom; teraz je jedno či dopredu alebo dozadu )...
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Zpátečka není synchronizovaná u žádného auta a to, co popisuješ je normální. Občas se to prostě stane, že rychlost nejde zařadit, stačí znova vymáčknout spojku
Chevrolet Orlando 1,8 LTZ
Se zařazením zpátečky jsou vždycky větší problémy jak s řazením vpřed. Závisí to asi na víc faktorech. Já myslím, že je to i tím kroužkem, nikdy jsem ho neměl a má s tím také problémy. Co mi ale při řazení vadí, že nejde zařadit vyšší stupeň, když to vytočím do otáček a nezáleží na stupni. U dřívějších aut jsem tyto problémy neměl. Myslím, že je horší ten synchron. Tak jsem přestal závodit a problémy nejsou.
Raz sa mi stalo, že som "chrčal" z 1 do 2 ale to bol extrém... Buď som tú prevodovku posral alebo ju to naučil, odvtedy to nerobí. Fakt ale je, že už s fofrpákou z tej 1 tak rýchlo do 2 nejdem, dám jej chvíľu na spamätanie sa. Bez škrkotu Ostatné kvalty no problem
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
EAGLE SQUADRON
Mně se to stalo už taky párkrát tipl bych to že jsem tu spátečku nedotáhl až do konce nebo málo sešlápl spojku .Už si dávám pozor
Chevrolet Orlando LT+bílá OLYMPIC
1,8 16V benzín 104kW 141k
Chevrolet Orlando Club EAGLE SQUADRON
Daewoo Matiz 38Kw 52k ZLATEJ
www.chevroletorlando.webnode.cz
1,8 16V benzín 104kW 141k
Chevrolet Orlando Club EAGLE SQUADRON
Daewoo Matiz 38Kw 52k ZLATEJ
www.chevroletorlando.webnode.cz
Taky mivam problem zaradit zpatecku, ale vzdy je to proto, ze je auto v pohybu A jednotlive stupne mi taky nejdou hrkat tak rychle a hladce jako u fabky... Ale zadna tragedie to neni, da se na to zvyknout..
Orlando 1.8 LTZ Smoke Grey s navi, LPG
Asi tak!
caute
mam tedka najeto 30.000 km (disel) a poslednich par setm km pri razeni 3. a 4. stupne mi slysim takovy divny zvuk, ktery se nepravidelne ozve. Jakoby neco slo pres zuby nebo spojka spatne dosedla. Je to ak 1-2 sekundy a pak to zmizne. Mate to nekdo nebo co by to mohlo byt?
dik
mam tedka najeto 30.000 km (disel) a poslednich par setm km pri razeni 3. a 4. stupne mi slysim takovy divny zvuk, ktery se nepravidelne ozve. Jakoby neco slo pres zuby nebo spojka spatne dosedla. Je to ak 1-2 sekundy a pak to zmizne. Mate to nekdo nebo co by to mohlo byt?
dik