Chevrolet Orlando vs. Opel Zafira B
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Chevrolet Orlando vs. Opel Zafira B
Tak jelikoz pomalu vybirame dalsi povoz do rodiny a tentokrat uz bychom radi 7-mi mistny tak jako jedine 2 auta z koncernu GM mi vychazeji tyto 2.
Urcite bych chtel automat, u orlanda v plne vybave s benzinem 1.8 a 6st. automatem a navi vychazi na cca 400t kdyz zapocitam fleet slevu, jeta zafira v lepsi vybave, s xenony a 6st automatem v nafte je za cca 250-300t a najeto bude mit do 100t km.
Designove se mi orlik libi vic, ale zase nema xenony a v tom benzinu bude asi papat trosku vic. Ale zase je novejsi, zafira se dela uz vic nez 5 let a s bezpecnosti na tom taky bude chevrolet lepe.
A jak jsem na to koukal pak u zafiry je i se 7 sedackami vic mista v kufru nez v orlikovi, coz by se v pripade ze na dovcu pojedem v 6 lidech, celkem hodilo.
Auto nejdu koupit zitra, asi spise pristi rok na jare, ale precejen budu rad kdyz mi sem napisete kdyz mate zkusenost at s jednim nebo druhym co je na tom kterem aute spatne ci dobre a pro co byste se sami rozhodli.
Vzdy jsem chtel mit velke auto chevrolet a nyni ta moznost je zde, ale zase 400t neni malo zeano
Urcite bych chtel automat, u orlanda v plne vybave s benzinem 1.8 a 6st. automatem a navi vychazi na cca 400t kdyz zapocitam fleet slevu, jeta zafira v lepsi vybave, s xenony a 6st automatem v nafte je za cca 250-300t a najeto bude mit do 100t km.
Designove se mi orlik libi vic, ale zase nema xenony a v tom benzinu bude asi papat trosku vic. Ale zase je novejsi, zafira se dela uz vic nez 5 let a s bezpecnosti na tom taky bude chevrolet lepe.
A jak jsem na to koukal pak u zafiry je i se 7 sedackami vic mista v kufru nez v orlikovi, coz by se v pripade ze na dovcu pojedem v 6 lidech, celkem hodilo.
Auto nejdu koupit zitra, asi spise pristi rok na jare, ale precejen budu rad kdyz mi sem napisete kdyz mate zkusenost at s jednim nebo druhym co je na tom kterem aute spatne ci dobre a pro co byste se sami rozhodli.
Vzdy jsem chtel mit velke auto chevrolet a nyni ta moznost je zde, ale zase 400t neni malo zeano
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
Re: Chevrolet Orlando vs. Opel Zafira B
Tak na 100% vím jak dopadne anketa
Pokud se rozhoduješ mezi novým a jetým autem tak rozhodně nové je nové A jelikož to je stejná třída tak tuplem není co řešit za mne jedině Orlando. A výbíráš i očima tak ber co se ti líbí .Jo a Orlando má taky svůj klub s krasavec logem A mrkni taky na Dacia Lodgy to má taky 7 míst
Pokud se rozhoduješ mezi novým a jetým autem tak rozhodně nové je nové A jelikož to je stejná třída tak tuplem není co řešit za mne jedině Orlando. A výbíráš i očima tak ber co se ti líbí .Jo a Orlando má taky svůj klub s krasavec logem A mrkni taky na Dacia Lodgy to má taky 7 míst
Chevrolet Orlando LT+bílá OLYMPIC
1,8 16V benzín 104kW 141k
Chevrolet Orlando Club EAGLE SQUADRON
Daewoo Matiz 38Kw 52k ZLATEJ
www.chevroletorlando.webnode.cz
Jasne takze jedna objektivni odpoved by byla
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Takových tu bude asi vícemilosh píše:Jasne takze jedna objektivni odpoved by byla
Mno na opel foru to je zase obracene to si nevyberes. Ale byl bych rad abyste sem klido i napsali co se vam na orlikovi nelibi co treba opel ma navic a orel ne.
- chevyman
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš možnost koupit nový auto tak kup nový a vůbec nekoukej na ojetiny. Navíc Orlando je prostě o generaci novější je to dvojče nové Zafiry. Je na novější platformě, bezpečností daleko dál. Navíc s 1.8 by jsi musel mít fakt ohromnou smůlu aby jsi s ní měl problémy. Je to snad nejspolehlivější motorizace široko daleko. Ať se mně kdokoliv zeptá co do CRUZE nebo ORLANDA za motor tak 1.8 a nebudeš mít problémy. Navíc se to vždy dá přestavět na LPG. Už si to moc nepamatuju, ale podle mně je sice možná větší prostor za 3. řadou sedadel v Zafiře, ale zase pokud si to dobře pamatuju tak 3. řada sedadel v ORLU je daleko luxusnější na posez. Nevím co by mně v dnešní době přinutilo koupit za obdobné peníze ojetinu než nové auto.
Předváděcí vozy CHEVROLET. V rodině a po příbuzenstvu aktuálně: 1xCHEVROLET ORLANDO 1.8 LTZ, 2xCHEVROLET CRUZE 1.8 LTZ, 1x CHEVROLET AVEO III SDN 1.6 LTZ, 2xCHEVROLET AVEO II HB5 1.4 LT
Diky za dobry nazor, koukam na to taky z toho pohledu ze je orlik novejsi bezpecnejsi atd, ale zase je to porad o 200t vic nez jeta zafira a nove auto jsou a vzdy budou vyhozene penize Ale pristi rok treba lehce jety orlik rekneme s 20t najetymi by nebyl spatny
nemám skúsenosti so zafirou a ešte nemám ani orlando, ale dal som hlas pre orlando a to preto, že neviem či by som podstúpil riziko kúpy staršieho. Ak by bolo rozhodovanie nové orlando - nová zafira, dal by som zafiru.
Inak Opel raz do roka robí akciu pod názvom opel 24 hodin. Tohto roku v marci sa dala zafira clasic kúpiť v rámci tejto akcie od cca 13 000,- €, Takže ak uvažuješ na jar kúpu vozidla aj toto je možnosť
Inak Opel raz do roka robí akciu pod názvom opel 24 hodin. Tohto roku v marci sa dala zafira clasic kúpiť v rámci tejto akcie od cca 13 000,- €, Takže ak uvažuješ na jar kúpu vozidla aj toto je možnosť
My se dokonce rozhodovali mezi novou Zafirou B, ktera na jare byla k dispozici za cenu o trochu vysi nez Orlando. Manzelka si sedla do obou aut a na Zafiru jsme zapomneli.
Ono doporucovat jedno nove a jedno ojete je tezke, protoze i kdyz budes rozhodnuty pro jedno, exkluzivni nabidka te muze zlakat na druhe.
S Orlandem se jezdi moc hezky, na parkovani s o tridu vyssim autem jsme si zvykli behem nekolika dnu. Mame relativne maly najezd 10 000 - 15 000 km rocne a zejmena po Praze, takze benzin bez turba je pro nas idealni volba.
Velikost kufru neres pro sve pouziti. Kup stresni nosic a stresni box.
A zapory? V pomeru kupni ceny, velikosti auta a vybavy jsem naprosto spokojen. Proto jen konstatuji, ze Orlando ma ve dverich a vzadu tvrde plasty, ktere se rady skrabou. Zavreni dveri vydava vic plechovy zvuk nez premiove znacky. A na nic dalsiho jsme zatim nenarazili.
Spotreba benzinu se zeshora blizi k prumeru 8 litru na 100 km, coz je ocekavana hodnota.
Pokud se s Orlandem nic nestane, nikdo ho neukradne a bude slouzit jako doted, budu maximalne spokojeny.
Ono doporucovat jedno nove a jedno ojete je tezke, protoze i kdyz budes rozhodnuty pro jedno, exkluzivni nabidka te muze zlakat na druhe.
S Orlandem se jezdi moc hezky, na parkovani s o tridu vyssim autem jsme si zvykli behem nekolika dnu. Mame relativne maly najezd 10 000 - 15 000 km rocne a zejmena po Praze, takze benzin bez turba je pro nas idealni volba.
Velikost kufru neres pro sve pouziti. Kup stresni nosic a stresni box.
A zapory? V pomeru kupni ceny, velikosti auta a vybavy jsem naprosto spokojen. Proto jen konstatuji, ze Orlando ma ve dverich a vzadu tvrde plasty, ktere se rady skrabou. Zavreni dveri vydava vic plechovy zvuk nez premiove znacky. A na nic dalsiho jsme zatim nenarazili.
Spotreba benzinu se zeshora blizi k prumeru 8 litru na 100 km, coz je ocekavana hodnota.
Pokud se s Orlandem nic nestane, nikdo ho neukradne a bude slouzit jako doted, budu maximalne spokojeny.
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ černá Carbon Flash
+ original hliníkové prahy
+ folie
+ aktuálně 17" originály, 16" zimní pneu na plechách čerpají síly ve sklepě
+ držák rezervy
+ folie
+ držák rezervy
Lorde, proc jste na ni zapomeli po usednuti? No zafira ma oznaceni "C" ale spise zafira tourer
Ano, mluvim o aktualne predchozi generaci zafiry, ne te nove.
A proc jsme zapomneli?hur se nam dovnitr nastupovalo a celkovy pocit byl o dost horsi nez u Orlanda. Navic Orlando se nam libilo na prvni pohled.
Ale jak jsem psal, kdyby se naskytla ojetina v super stavu , s prokazanym najezdem, beru kvuli cene ojetinu. Nicmene jsem na nic takoveho behem tri mesicu nenarazil.
A proc jsme zapomneli?hur se nam dovnitr nastupovalo a celkovy pocit byl o dost horsi nez u Orlanda. Navic Orlando se nam libilo na prvni pohled.
Ale jak jsem psal, kdyby se naskytla ojetina v super stavu , s prokazanym najezdem, beru kvuli cene ojetinu. Nicmene jsem na nic takoveho behem tri mesicu nenarazil.
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ černá Carbon Flash
+ folie
+ držák rezervy
+ folie
+ držák rezervy
Jak pise Poky - jak dopadnou doporuceni je asi predem jasne, takze bych se spis zameril na nektere veci, ktere jdou zhodnotit objektivne.
Stare vs nove = potencionalni problemy a vicenaklady vs pet let zaruka, ale samozrejme muzes mit stesti a koupit lepsi kus, ktery bude mit mene problemu nez novy Orlik...anebo taky muzes koupit neco o cem si jen budes myslet ze ma najeto 100 a bude to ve skutecnosti 200
Zavaz. prostor - hledal jsem kolik ma stara Zafira zavazadlovy prostor v 7-mi mistne kombinaci a 140 litru tedy taky neni zadna vyhra Takze toto bych jako argument pro Zafiru nebral - pro dovolenou v 6-ti lidech budes potrebovat rakev tak ci tak...
Idelani volba asi bude spis za c), tedy jak jsi psal - rok stary orlik, za 300....ale rok stareho orlika v automatu benzin asi nesezenes, ledaze bys premluvil nekoho tady na foru
Stare vs nove = potencionalni problemy a vicenaklady vs pet let zaruka, ale samozrejme muzes mit stesti a koupit lepsi kus, ktery bude mit mene problemu nez novy Orlik...anebo taky muzes koupit neco o cem si jen budes myslet ze ma najeto 100 a bude to ve skutecnosti 200
Zavaz. prostor - hledal jsem kolik ma stara Zafira zavazadlovy prostor v 7-mi mistne kombinaci a 140 litru tedy taky neni zadna vyhra Takze toto bych jako argument pro Zafiru nebral - pro dovolenou v 6-ti lidech budes potrebovat rakev tak ci tak...
Idelani volba asi bude spis za c), tedy jak jsi psal - rok stary orlik, za 300....ale rok stareho orlika v automatu benzin asi nesezenes, ledaze bys premluvil nekoho tady na foru
Orlando 1.8 LTZ Smoke Grey s navi, LPG
V Nemecku se jich par najde si myslim, Cruzu je tam dost v automatu s 20t
Třeba tenhle http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ch ... gories=Vanmilosh píše:V Nemecku se jich par najde si myslim, Cruzu je tam dost v automatu s 20t
Ale to vychazi skoro jak u nas novy