LED diódy
Moderátor: Blue Lanos
- Ladislav
- Kontaktovat uživatele:
LED diódy
Všetkým vám môžem len a len odporučiť. Po dlhej dobe som sa odhodlal k výmene predných parkovačiek, zadného osvetlenia ŠPZ, stropného svetla v interiéri za LED diódové žiarivky. Takisto som dorobil osvetlenie pod nohami, reagujúce na otvorenie/zatvorenie dverí pomocou LED diódových nalepovacích pásikov... Výsledný efekt je pekný, hlavne večer, pričom suma za súčiastky bola minimálna... Svetlo je pekné biele, žiadny tuzing v podobe modrých a neviem akých svetielok. Každého, kto má rád decentné veci to isto poteší, takže ešte raz, vrelo odporúčam... Ak by ste chceli, foto môžem zajtra nahodiť nejaké...
Daewoo Matiz 0.8 (strieborná metalíza), r.v. 99, 85 000 km, čierna lesklá strecha, 13ky alu disky Dezent V dark, + stále plná hlava nápadov... :)
- Reklama
- rastom1556
Re: LED diódy
Ja si rád pozriem fotky.
Biele Aveo Sedan komfort 1.4 16V 69kW r.v.2009 , kúpené 5/2009
- Ladislav
- Kontaktovat uživatele:
Zajtra keď sa zotmie tak nafotím a pridám Poprípade ešte dnes ak sa mi bude chcieť isť dolu na parkovisko...
Daewoo Matiz 0.8 (strieborná metalíza), r.v. 99, 85 000 km, čierna lesklá strecha, 13ky alu disky Dezent V dark, + stále plná hlava nápadov... :)
- Ladislav
- Kontaktovat uživatele:
No, tak som sa premohol, fotky síce nič moc kvalita ale aspoň niečo, ťažko sa to fotí takto v tme a cez deň to nevidno... tak tu je dnešná práca moja
- Ladislav
- Kontaktovat uživatele:
Ešte to hlavné
Pekné to máš
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
Diody do stropní svítilny když mi praskla žárovka sem taky chtěl dát. Nakonec sem ale zjistil, že ho vlastně vůbec nepotřebuji.
Jaký typ diod, kolik a cena ?
vypadá to, že to opravdu svítí dost.
Ahoj Robert
Jaký typ diod, kolik a cena ?
vypadá to, že to opravdu svítí dost.
Ahoj Robert
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
- rastom1556
len upozornim ze LED sa lisia zivotnostou
niektore ju maju menej ako 1 000 hodin
(cinske) lebo nedodrzanie technologie pri vyrobe a nedostatocne chladenie
niektore ju maju menej ako 1 000 hodin
(cinske) lebo nedodrzanie technologie pri vyrobe a nedostatocne chladenie
- Ladislav
- Kontaktovat uživatele:
Hej máš pravdu, svieti to dosť, ale svietivosť sa dá znížiť odstrihnutím z LED pásika. Najmenší počet diód na pásiku sú 3 diódy. Ja ich tam mám 9 na každej strane, preto to tak svieti. Výhodou je, že keby sa nejaká odpáli, nebude to tak vidno a keby aj, dá sa z pásika odstrihnúť a zletovať ho k sebe... K tomu stropnému svetlu, išlo mi o to že bielo-modré svetlo sa mi páči viac ako klasické žlté, takisto je pod ním lepšie vidno. Žiarovky som kupoval v autodieloch u nás, takže by to nemali byť žiadne šmejdy dúfam... A aby som sa dostal aj k tým cenám: LED žiarovka T10 (parkovačky + ŠPZ) 3,30 Eura (2ks v balení), stropná vyšla drahšie - 5,20 Eura (žiarovka obsahuje dve diódy plus hliníkový chladič pripevnený k žiarovke), no a LED pásik vyšiel 2,60 za tých 18 žiariviek čo bolo na ňom... Kábel a podobne som mal doma Takže celková suma, kedže žiarovky T10 bolo treba štyri, je 14,40 eura Sám som zvedavý, koľko tam vydržia. A ešte vďaka za pochvaly
Ladislav píše:Všetkým vám môžem len a len odporučiť. Po dlhej dobe som sa odhodlal k výmene predných parkovačiek, zadného osvetlenia ŠPZ, stropného svetla v interiéri za LED diódové žiarivky. Takisto som dorobil osvetlenie pod nohami, reagujúce na otvorenie/zatvorenie dverí pomocou LED diódových nalepovacích pásikov... Výsledný efekt je pekný, hlavne večer, pričom suma za súčiastky bola minimálna... Svetlo je pekné biele, žiadny tuzing v podobe modrých a neviem akých svetielok. Každého, kto má rád decentné veci to isto poteší, takže ešte raz, vrelo odporúčam... Ak by ste chceli, foto môžem zajtra nahodiť nejaké...
Ja na tom frcim uz 3 royk.
Mam dokonca celu pristrojovku v led modrej.
- Ladislav
- Kontaktovat uživatele:
Mne keď už sa bude chcieť rozoberať palubovku tak biele ledky ... A inak len tak mimochodom, je možné že som ťa niekedy videl tankovať v Bierovciach?
Je.Aj v Nm.Ladislav píše:Mne keď už sa bude chcieť rozoberať palubovku tak biele ledky ... A inak len tak mimochodom, je možné že som ťa niekedy videl tankovať v Bierovciach?
- andrejdudas
Ahoj Ladislav a všetci. Kedže si už načal túto tému, aj ja sa pridám. Vidím, že aj elektrony máme rovnaké.
Toto mám v stropnom svietidle:
...a svieti to takto:
Prístrojovka samozrejme modrá (začalo sa to takto):
...a výsledný efekt je takýto:
V osvetlení SPZ sú biele LED-ky:
Parkovačky boli modré LED:
...no ale potom radšej biele LED:
Toto mám v stropnom svietidle:
...a svieti to takto:
Prístrojovka samozrejme modrá (začalo sa to takto):
...a výsledný efekt je takýto:
V osvetlení SPZ sú biele LED-ky: