Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Poky Ul píše:Tak za tři roky budeš mít spotřebu lepší jak s naftou
Mně chybí ten tempomat když se snážím jet na spotřebu tak mě berou křeče do nohypeterv píše:skôr si myslím, že som sa s Orlandom naučil jazdiťa zrejme zábeh urobil tiež svoje
![]()
Poky Ul píše:Tak za tři roky budeš mít spotřebu lepší jak s naftou
luke1 píše:Podle dosavadnich zkusenosti jsem myslel, ze se dle palubniho pocitace vyrazne pod 8l nedokazu dostat, ale tento tyden jsem po celem Slovensku (jak zpiva Elan - od Tatier k Dunaju) najel pres 1 000 km (2 dospeli, 2 deti a kufr zavazadel) a spotreba za celou tu cestu 7.4l/100! (na dalnici jsem jezdil 110-120km/hod, hojne jsem vyuzival tempomat). A to nez jsem se poradne dostal na dalnici (tedy usek od nas po Liptovsky Mikulas) jsem mel dokonce 7.0l.
Zaver jsem si z toho udelal takovy, ze nejvice ovlivnujici spotrebu jsou useky jake kdo jezdi - ja jezdim do prace kazdy den hlavne dalnici + mesto a pod 8 se nedostanu a to jezdim sam a po dalnici do tech 120km/hod... (spotreba plynu je cca o 1.5l/100 vyssi oproti udavanym hodnotam).
kontrolka sa ti rozsvieti iba ak sa predchadzajuce regeneracie filtra neukoncili. deje sa to najma v meste, kedy regeneracia nema cas prebehnut a castokrat zacne, no potom zaparkujes a regeneracia este nebola ukoncena. ak sa regeneracia takto neukonci viackrat, nastane stav, kedy sa ti rozsvieti kontrolka. mne sa ozyva spolu s kontrolkou aj zvukovy signal. znamena to, ze filter je uplne zaneseny a treba sa ist za mesto previezt, aby mal cas sa vypalit. mne sa to stava ak sa tyzden vozim iba po meste - to mam istotu kontrolkyzubro28 píše:mam mensi problem. mam diesel 120kw a stava sa mi ze aj pri zaradenom stupni napriklad z kopca bez plynu ked ma byt spotreba 0 mi vykazuje aj viac ako 3l to iste pri volnobehu. V tej chvili je aj celkova spotreba auta pri jazde vyssia ako obvykle. mam nabehanych 2000km a stalo sa mi to asi 4 krat. Niekedy to trva aj viac ako 20km. dnes som skusil zastat, vypol som motor nastartoval a potm to uz bolo OK. Neviem ci je to filter pevnych castic pretoze tam by mala asi pri inicializacii svietit kontrolka. dik za radu
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |