Nejdou otevřít dveře
Moderátor: Blue Lanos
Nejdou otevřít dveře
Poraďte mi někdo, prosím, jak otevřít zablokované dveře. Přestože mi funguje DO, neotevřou se mi dveře spolujezdce a oboje zadní dveře. Přitom dveře řidiče, dveře kufru i dvířka nádrže se otevřou. Při otevírání to přitom v těch zablokovaných dveřích cvakne. Je to nějaká vychytávka, kterou jsem nezvládl, nebo skutečná porucha? Mám to auto pouze měsíc, je to Captiva z r. 2007, 2,4, 100 kW.
- Reklama
- rastom1556
Re: Nejdou otevřít dveře
Ak to nesedí s manuálom, tak to môže byť porucha.
Biele Aveo Sedan komfort 1.4 16V 69kW r.v.2009 , kúpené 5/2009
Zkus, jestli se ostatní dveře otvírají až na druhé zmáčknutí (stejně jako u Cruze).
- rastom1556
Popíš bližšie situáciu.
Ručne idú otvoriť? (zvonka z vnutra).
Motorčeky vo dverách reagujú?
Čítal som v manuály, že to má nejakú funkciu Deadlock, ktorá blokuje všetky elektronicky ovládané zámky.
Funkcia by sa mala deaktivovať automaticky po otvorení diaľkovým.
Ja by som skúsil reset systému odpojením mínusu batérie.
Možno zblbla elektronika. (Pochybujem, že by sa mechanicky pokazili všetky naraz.)
Pozor odpojenie batérie môže mať vplyv na rôzne funkcie.
Napríklad rádio môže požadovať kód.
Ručne idú otvoriť? (zvonka z vnutra).
Motorčeky vo dverách reagujú?
Čítal som v manuály, že to má nejakú funkciu Deadlock, ktorá blokuje všetky elektronicky ovládané zámky.
Funkcia by sa mala deaktivovať automaticky po otvorení diaľkovým.
Ja by som skúsil reset systému odpojením mínusu batérie.
Možno zblbla elektronika. (Pochybujem, že by sa mechanicky pokazili všetky naraz.)
Pozor odpojenie batérie môže mať vplyv na rôzne funkcie.
Napríklad rádio môže požadovať kód.
Biele Aveo Sedan komfort 1.4 16V 69kW r.v.2009 , kúpené 5/2009
Děkuji všem za rady. Dveře se mi otevřely, když jsem zkusil je napřed zavřít jako deadlock, tedy opakovaným stisknutím tlačítka DO a potom jedním stisknutím tlačítka otevření se všechny dveře otevřely. Nevím, jestli to byla náhoda, ale hlavně už se do všech dveří dostanu.
Mimochodem, jeden z Murphyho (moudrých) zákonů doslovně zní: "Selžou-li všechny dosavadní pokusy, je načase přečíst si návod". Faktem je, že většina lidí v podobných případech volí tento postup.
Ještě jednou děkuji všem za ochotu pomoci.
Mimochodem, jeden z Murphyho (moudrých) zákonů doslovně zní: "Selžou-li všechny dosavadní pokusy, je načase přečíst si návod". Faktem je, že většina lidí v podobných případech volí tento postup.
Ještě jednou děkuji všem za ochotu pomoci.