Trhnutie motoru po zapnuti klimy
Moderátor: Blue Lanos
Trhnutie motoru po zapnuti klimy
Ahojte,
mam Cruze 2.0vcdi 120kW. Nedavno som si vsimol, pokial mi auto dlhsie stoji (tyzden), nasledne nastartujem a pustim klimu jemne mi cukne motorom. Najprv som tomu neprikladal vyznam, avsak tuto sobotu som klimu zapol az po cca minute, pri vyjazde na dialnicu (3stupen, otacky cca 2700) a motorom mi tak trhlo ze som mal pocit ako keby som podradil na jednotku (otacky klesli). Neviete nahodou cim to moze byt?
Auto mam cca 4 mesiace kupoval som nove, najazdene mam 10000km. Autom jazdim skoro vylucne stylom je tyzden/vikend odstavene, spravim 350km tam spat. Na displeji auto nic nehlasi. Pokial mam klimu pustenu pred nastartovanim, je vsetko ok.
[edit]
auto vyda zvuk ako keby sa dva plechy o seba skreli, mozno nevybuchne valec?
mam Cruze 2.0vcdi 120kW. Nedavno som si vsimol, pokial mi auto dlhsie stoji (tyzden), nasledne nastartujem a pustim klimu jemne mi cukne motorom. Najprv som tomu neprikladal vyznam, avsak tuto sobotu som klimu zapol az po cca minute, pri vyjazde na dialnicu (3stupen, otacky cca 2700) a motorom mi tak trhlo ze som mal pocit ako keby som podradil na jednotku (otacky klesli). Neviete nahodou cim to moze byt?
Auto mam cca 4 mesiace kupoval som nove, najazdene mam 10000km. Autom jazdim skoro vylucne stylom je tyzden/vikend odstavene, spravim 350km tam spat. Na displeji auto nic nehlasi. Pokial mam klimu pustenu pred nastartovanim, je vsetko ok.
[edit]
- Reklama
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trhnutie motoru po zapnuti klimy
neviem , cruze nemám ale mne toto robila nessí keď bol problém s čerpadlom klímy. tiež po zapnutí totálne šklblo motorom a pokiaľ som mal klímu zapnutú počas jazdy tak keď som začal motor vytáčať (obiehanie, svižnejšie tempo) tak som počul cvakať relátko (vypínalo/zapínalo klímu pri 4500 otáčkach a viac) .
Inak už si niekedy videl auto vybuchnúť? ja len v amerických filmoch, aj to ak sa lepšie zadívaš, vždy vybuchne interier a nie motorová časť, čo je blbosť...
Inak už si niekedy videl auto vybuchnúť? ja len v amerických filmoch, aj to ak sa lepšie zadívaš, vždy vybuchne interier a nie motorová časť, čo je blbosť...
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
No vidíš, úplně stejnej problém mám na svým Orlandu, přesně jak popisuješ, když se mi to stalo poprvý, dost jsem se leknul...ondish píše:Ahojte,
[edit]
Já jedu 16.7. na garančku a už jsem jim hlásil mj. i tento problém, tak se mi tam na to podívají, ale tipuju to, tak jak píše LordMMX, na kompresor klimatizace, že by přidřený?!
Chevrolet Orlando 1.8 LT+ '11, pewter grey
dříve - Mondeo III 2.0 TDDi kombi '01, ještě dříve - Renault R21 GTS '91, ještě dříve - ...
Suzuki AN400 Burgman '99
dříve - Mondeo III 2.0 TDDi kombi '01, ještě dříve - Renault R21 GTS '91, ještě dříve - ...
Suzuki AN400 Burgman '99
Ja pojdem zajtra do servisu sa aspon spytat, co je s tym.. Uprimne vobec ma netesi to, ze zavada sa prejavuje iba ked dlhsie stojim, nakolko taketo nereplikovatelne problemy sa blbo vysvetluju
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
kameru do ruky a ideš. videodôkaz
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
- C77
- Kontaktovat uživatele:
JJ to je normální, chladný motor diesel + klima = tak to bude,ondish píše:...az po cca minute, pri vyjazde na dialnicu (3stupen, otacky cca 2700) a motorom mi tak trhlo ze som mal pocit ako keby som podradil na jednotku (otacky klesli). Neviete nahodou cim to moze byt?
každý stupen, otacky cca 1200-2000 i málokdy 2700 ale rovněž.
Moderator polského a mezinárodneho Cruze forum...
Я на Драйве2 http://www.drive2.ru/r/chevrolet/487166/
Ne ne ne, není to o studeným motoru a dieslu. Já mám benzín a dělá mi to taky, i na pěkně prohřátým motoru!
Nějakým způsobem ten kompresor "zatuhává", když se určitou dobu nepoužije klima. Potom ji zapneš a dá to ranu, jako kdybys praštil do motoru kladivem a autem to cukne, jako kdybys táhnul někoho na laně...
To rozhodně dělat nemá. Zvlášť, když při častějším používání klimatizace to nedělá a můžeš mít motor úplně studenej!
Nějakým způsobem ten kompresor "zatuhává", když se určitou dobu nepoužije klima. Potom ji zapneš a dá to ranu, jako kdybys praštil do motoru kladivem a autem to cukne, jako kdybys táhnul někoho na laně...
To rozhodně dělat nemá. Zvlášť, když při častějším používání klimatizace to nedělá a můžeš mít motor úplně studenej!
Suzuki AN400 Burgman '99
Suzuki AN400 Burgman '99
tak to daj reklamovať. Snáď máš záruku?
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
Já na svém autě nic takového nepocituji, ale na tvém místě bych jel do servisu a reklamoval bych.
Carthell Prg
Mě to u Sparka drobně trhne vždycky a to mám naježděno 4000km, ale vím, že to dělalo od začátku a u 1l motoru je poznat i výrazně pokles výkonu (nikde to nevadí, ale do prudšího kopce klimu vypínám)
Chevy Spark - limitovaná edice 100 - žabáček (zelená metalíza)
-
- Kontaktovat uživatele:
U Sparka bych předpokládal, ze začne rovnou couvat a ne ze to jen trhne .
† Daewoo Matiz 0,8 SE, 184395 km
Hyundai i20 Inclusive Plus
Hyundai i20 Inclusive Plus
Nech se, jo? Kdybys věděl, jak jsem na dálnici a po celý Praze dával na prdel i Oktávkám ... no, zuřili, ale když se s tím malým umí, tak je to fakt hodně zábavný autoDocent II. píše:U Sparka bych předpokládal, ze začne rovnou couvat a ne ze to jen trhne .
Chevy Spark - limitovaná edice 100 - žabáček (zelená metalíza)
- C77
- Kontaktovat uživatele:
OMG, na benzin je něco jiného.dadif píše:Ne ne ne, není to o studeným motoru a dieslu. Já mám benzín a dělá mi to taky, i na pěkně prohřátým motoru!
Na benzin 1.8 začlena klimatizace vždy trvale oslabuje motor, proto že je on příliš slabý do hmotnostu vozů,
a nestačí mu Nm.
Užijte si aby v orlando není sestavuje motor 1.6, v Cruze on je a je dokonce větší snížení moci.
Ale na 2.0vcdi 120kW (163 koni) klima oslabuje motor pouze pokud on je chladný
a pouze tehdy, kdy už má nejméně několik tisíc kilometrů,
vzhledem k novosti tohoto jevu nedochází.
Moderator polského a mezinárodneho Cruze forum...
Sorry, ale OMG si nech na neděli do kostela, když nevíš, o čem píšu.
Mě je samozřejmě jasný, že klima sníží výkon motoru (u benzínu citelně a pozorovatelně).
Problém je ten, že kompresor klimatizace vydá při zapnutí (po delším nepoužívání) nepříjemný zvuk a cukne motorem. Potom (a nebo při častějším používání) je všechno v pořádku, bez toho zvuku a cuknutí při zapínání a ztráta výkonu je přiměřená a konstantní.
V pondělí jdu na servisní prohlídku a tento problém už mám nahlášený, takže uvidíme...
Mě je samozřejmě jasný, že klima sníží výkon motoru (u benzínu citelně a pozorovatelně).
Problém je ten, že kompresor klimatizace vydá při zapnutí (po delším nepoužívání) nepříjemný zvuk a cukne motorem. Potom (a nebo při častějším používání) je všechno v pořádku, bez toho zvuku a cuknutí při zapínání a ztráta výkonu je přiměřená a konstantní.
V pondělí jdu na servisní prohlídku a tento problém už mám nahlášený, takže uvidíme...
Suzuki AN400 Burgman '99
Suzuki AN400 Burgman '99
Daj potom vediet ako sa s tym vysporiadali u zarucky.
Ja som sa bol iba pytat, zatial nie v garacnom servise, kde mi povedali, ze to je normalne a treba zapnut klimu pred nastartovanim. No mne sa to teda normalne nezda ocakavam, ze ked je niekde tlacitko na zapnutie tak ho mozem stlacit v lubovolnej situacii a nie len sa obrazne povedane "mraci a jemne poprcha".
Pokles vykonu je samozrejmy. To co sa pri zapnuti deje, nie je pokles vykonu o x%, ale zvuk ako keby presiel smirglom po hrnci.. proste fakt nic prijemne, je to hlasne a v momente sa citis ako keby ti niekto jemne stlacil brzdu. Trva to cca sekundu, dve a potom je to ok.
dadif daj potom prosim vediet co ti na to povedali. Podla mna to treba vymenit. Nakolko som za vikend najazdil 2000km a 1000 ma este tento vikend caka, o chvilku pojdem na garacnu pri 15,000 aj ja.
Ja som sa bol iba pytat, zatial nie v garacnom servise, kde mi povedali, ze to je normalne a treba zapnut klimu pred nastartovanim. No mne sa to teda normalne nezda ocakavam, ze ked je niekde tlacitko na zapnutie tak ho mozem stlacit v lubovolnej situacii a nie len sa obrazne povedane "mraci a jemne poprcha".
Pokles vykonu je samozrejmy. To co sa pri zapnuti deje, nie je pokles vykonu o x%, ale zvuk ako keby presiel smirglom po hrnci.. proste fakt nic prijemne, je to hlasne a v momente sa citis ako keby ti niekto jemne stlacil brzdu. Trva to cca sekundu, dve a potom je to ok.
dadif daj potom prosim vediet co ti na to povedali. Podla mna to treba vymenit. Nakolko som za vikend najazdil 2000km a 1000 ma este tento vikend caka, o chvilku pojdem na garacnu pri 15,000 aj ja.