Tak to postupne dolievam a minule som sa potešil že som objavil príčinu tesnenie pod termostatom... (očividne tam kvapkalo)
Dal som to dal pre tesniť a po jazde 40km zase chýbalo ale pol litra, takže predčasná radosť.
Je to 1,5 16v - 160000km v oleji vodu nevidím a pod autom tiež nie..
Moc som to neriešil - čakám kedy a kde sa to "prevalí".
Dnes som sa ale nasral a v robote som ho nechal naštartované na mieste ale pol hodinu.
Motor sa zohrial aj som pridával vyššie otáčky, a potom som hladal a hladal aaaa nič nenašiel len trochu vody okolo "lemu" chladiacej nádržky. To som tam ale mohol obliať aj ja ked som ju na začiatku dolieval ale neni som si istý

Tak som to utrel do sucha prešiel domov 2km a otvorím kapotu a ejha na tom "leme" zase trochu vody.
Paradox je že uplne na začiatku miznutia vody som ako prvé podozrieval viečko tak som ho vymenil ale naneštastie mi predali viečko ktoré malo byť na 100% 1.5 16V avšak ukázalo sa že vôbec netesnilo, tak som tam vrátil to staré a po skúsenostiam s novým to bolo najtesnejšie viečko na svete

Otázka znie bude to viečko nádržky, alebo netesnosť v tom spoji nádržky ?? (nádržka vyzerá že je z lepená z dvoch častí, ak sa mýlim opravte ma). Teda hlavne ma zaujíma či sa niekto stretol s tým, že netesnila nádržka v tom spoji. Alebo sa mám sústrediť len na viečko a zohnať nové ale poriadne..
dik za každú radu