na vode mi auto "plava"
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Re: na vode mi auto "plava"
Skús popozerť na nete, tu je nieo, http://www.autorubik.sk/novinky/adac-te ... atik-2011/. Podľa tohoto testu sú za mokra slabšie.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
- Reklama
v poho - to je takova strategie - nejprve se vyhecujem - a pak na to spolecne pridem - a nakonec to vsechnoRudolf Š. píše:pánové klídek jsme tady proto aby jsme si pomáhali a né nadávali a uráželi se navzájem ne?
1,4 16V 100k - Nové Aveo 4-dverové LT - modra borocay ---===>>> a je to tadyyyyyy
aspoň se tu něco děje forum nubira je polomrtvý
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
neviem co povazujete za mokro, ci blato po miernom sprchnuti do prachu na ceste alebo mlaky v neexistujucich preliaceninach a kolajach na nasich kvalitnych cestach a dialniciach, ale ak tie mlaky a kolaje plne vody, tak mozem odporucit jedine rainexperty a neodporucit micheliny energy. S rainexpertami sa da na nasej kvalitnej dialnici BA-TT ist v dazdi aj v pravom pruhu bez spomalenia kvoli pocasiu. Na miselinoch ma islo vyhodit z cesty v kazdej mlake.
no hej ale staci mierna zakruta mna to normalne "odhodi" z cesty normalne citim ako cele auto po ceste "skubne" a to idem 50tkou
no ako bolo pisane - geometria, typ pneumatik, a snad aj ta rychlost
ale ja by som vsadil na typ pneumatiky + rychla jazda - pac ked ti ro robi len za mokra
co myslis - preco v automobilovych pretekoch to furt prezuvaju[/quote]
no hej ale staci mierna zakruta mna to normalne "odhodi" z cesty normalne citim ako cele auto po ceste "skubne" a to idem 50tkou
ale ja by som vsadil na typ pneumatiky + rychla jazda - pac ked ti ro robi len za mokra
co myslis - preco v automobilovych pretekoch to furt prezuvaju[/quote]
Nemáš to náhodou smerové gumy a sú nahodené naopak
aj to ma napadlo - ze su obute naopak na diskoch + za mokra - nechcel by som sediet v takom auteHusarJan píše:Nemáš to náhodou smerové gumy a sú nahodené naopak
1,4 16V 100k - Nové Aveo 4-dverové LT - modra borocay ---===>>> a je to tadyyyyyy
Taky to muze,delat A.B.S.
Chevrolet Malibu LTZ 2.4 AT..06.2013 EX - Chevrolet Evanda CDX Sport03.2006
neviem, ale ak autom skubne v miernej zakrute v 50 a nie je vonkajsia teplota pod nulou, tak mi to pripada skor na nieco rozpadnute v naprave. Loziska, silentbloky, capy, tlmice, ulozenie tlmicov. Alebo je len povolena alebo rozlamana sedacka , aj ked mne rozlamana sedacka piskala .
Ozaj teraz mi doslo ze je rec o nubire, tak mozno sa rozpadol silentblok v prednom ramene, ten velky moze byt kludne na dva kusy. Otec tvrdil ze sa to vtedy neda udrzat na ceste a aj vdaka tomu dobre zodral pneu. Je tu napisane ze bol meneny len cap ale na prednej naprave je snad este haklivejsi silentblok nez cap.
Ozaj teraz mi doslo ze je rec o nubire, tak mozno sa rozpadol silentblok v prednom ramene, ten velky moze byt kludne na dva kusy. Otec tvrdil ze sa to vtedy neda udrzat na ceste a aj vdaka tomu dobre zodral pneu. Je tu napisane ze bol meneny len cap ale na prednej naprave je snad este haklivejsi silentblok nez cap.
Co nahuštění pneu?? Nemáš je přefouklý?? nebo naopak??
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
tak je to správné.vnučka se taky pokoušela plavat.ale je toho povícero co to ovlivnuje od pneu až po perování atd.... :)a pokut tě ustřeluje na hrbolách a v zatáčkách tak to budou tlumiče.kvuli tomu sem je měnil u renolta.
Naposledy upravil(a) vilem dne úte čer 19, 2012 22:07, celkem upraveno 1 x.
mne vymena tlmicov volakedy velmi nepomohla. Origo vraj cca 160tkm za kyb excel g. Podstatne vacsi prinos mala vymena prednych ramien cize silentblokov a capov za origo. Povodne capy (tiez CTR, teda ziaden maxgear a pod) nemali zistitelnu volu ani velmi schopny mechanik u ktoreho som bol ju nezistil, ale zato som mal menene predne silentbloky za neorigo (febi) a tie boli nadraka. Aspon predne (espero) vyskakovali z ramena. To ze isli bez lisu nasadit bohuzial nebola velka vyhoda, pretoze to bola prave pricina ich vyskakovania. Origo silentbloky proste do ramena bez lisu a pripravku nenatlacite. Febi isli v pohode vo zveraku a mozno by isli aj rukami + mojich XXXkg oproti stolu. Ale nubira je nieco ine, tam si silentbloky ine a podl amna je to krok mimo, pretoze uz v nubire 3 sa vratili aspon jednym silentblokom k verzii z espera. A prave tento velky silentblok je slaba stranka nubiry a ak nebol meneny tak bude urcite natrhnuty a teda na vymenu. Nederu sa nahodou predne pneu trochu viac? Akurat ze silentblok bez lisu nejd menit, takze odporucam menit cele rameno alebo rameno rozrezat a silentblok don potom zavarit.
Neviem ale nie je jednoduchsia metoda proste zamykat kolesom rukami a sledovat co sa stane s capmi riadenia? S kolesom vo vzduchu samozrejme a autom na tehlach. Ak je v nich vola tak staci aj pocuvat. Aspon myslim, lebo v capoch riadenia som zatial volu nemal len na nubire som videl a pocul ako skoncia neorigo spodne capy s vyrazenou znackou MAX. Tie stacilo chytit do ruky a hned bolo jasne.
Pripadne moze iteligentny pomocnik tocit volantom, vtedy staci ze je auto na zemi. A vola v capoch sa musi prejavit. A mozno nielen v capoch riadenia.
Na zdvihaku ked je cele auto nad hlavami je to samozrejme este lepsie ale ten nema kazdy doma.
Pripadne moze iteligentny pomocnik tocit volantom, vtedy staci ze je auto na zemi. A vola v capoch sa musi prejavit. A mozno nielen v capoch riadenia.
Na zdvihaku ked je cele auto nad hlavami je to samozrejme este lepsie ale ten nema kazdy doma.
Pokiaľ si bol na geometrii, mali by prísť na závadu, ak si im o tom povedal, čo myslím že ano. V tom prípade to pravdepodobne odflákli a išiel by som za človekom čo to robil a snažil sa o najdenie závady. Pokiaľ sú vymlátené silentbloky alebo čapy, nastavenie geometrie nepomôže. V tej chvíli keď to nastaví je to OK ale posunieš auto o pár metrov a je to tam kde to bolo predtým.trolko píše:mam problem mam daewoo nubira 1,6 combi a plava mi po ceste ked je mokro-vymenil som gulove capy,diagnostiku kolies som urobil nove pleumatiky a stale mi plava auto po vode-co mam robit -kde je chyba-dik
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato