radio, dvd, navigace,... v jednom
Moderátor: Blue Lanos
Re: radio, dvd, navigace,... v jednom
Tak když se podíváš o pár postů dozadu, tak tam jsem dal českej návod ke stažení. Ten českej je přesnej překlad toho anglického, ale je opravdu hodně stručný, třeba pustím rádio a nahoře jsou tlačítka LOC, ST PIP a ZONE, ovšem o tom v manuálu není ani zmínka a toho je samozřejmě mnohem víc. Nejhorší je, když člověk něco zmáčkne a ono se nic nestane, po nějaký době zjistí, že něco nejde a nevím proč a pak se ukáže že to bylo právě tohle:-)
Ale Rádio by právě mělo umět při navigaci mít puštěný rádio, což bych třeba dneska hodně ocenil, ale nepřišel jsem na to, jak to zapnout.
Ale Rádio by právě mělo umět při navigaci mít puštěný rádio, což bych třeba dneska hodně ocenil, ale nepřišel jsem na to, jak to zapnout.
Chevrolet Cruze Hatchback, výbava LTZ, motor 2.0 VCDi 163k Automat, barva bílá, rok výroby 2012
- Rádio TID-8945 (Rádio/DVD/TV/GPS/Couvací kamera)
- Bezpečnostní matice kol
- Ochranné venkovní lišty
- Hliníkové prahové lišty
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
- Reklama
tak od jisté doby co mi přišli zákazníci si stěžovat na manuál a přinesli výrobek s návodem a málem mi to omlátili o hlavu tak jsem na takovéto věci už háklivej a dožadoval bych se předváděčky jak se vše ovládá a na co to všechno je,já vím že po bitve je každý generál ale tohle fakt nas.re
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
Tak skoušel jsi ?
Mě to hra a naviguje zároveň.
Ted mám navi vypnuty hlas.
Na delší ceste třeba do ciziny koukám DVD a nahoře nám v okenku zobrazenou navigaci.
Ale normalně běžne mě beží navigace a poslouchám radio, nebo CD, nebo USB atd.
Takže to maš jenom blbě nastavený.
Na delší ceste třeba do ciziny koukám DVD a nahoře nám v okenku zobrazenou navigaci.
Carthell Prg
Tome tak to měli předvést a nastavit,je to defakto jejich povinost a když vidím ten manuál tak pochybuji že vědí pořádně co to umí a neumítomask píše:Tak skoušel jsi ?
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
Já myslím že mu to předvedli, mě osobně to ukazoval tak 15-20 minut.
Když jsem si zněčím nevěděl doma rady zavolal jsem p. Bártovi a ochotně mě navedl i po paměti a pomohl.
Takže si myslím že vědí co prodávají, já mám jenom dobré skušenosti s tou firmou a jak jsem už psal byl jsem u nich asi 3-4x a vždy super jednání.
Když jsem si zněčím nevěděl doma rady zavolal jsem p. Bártovi a ochotně mě navedl i po paměti a pomohl.
Takže si myslím že vědí co prodávají, já mám jenom dobré skušenosti s tou firmou a jak jsem už psal byl jsem u nich asi 3-4x a vždy super jednání.
Carthell Prg
jasný to je jenom můj názortomask píše:Já myslím že mu to předvedli, mě osobně to ukazoval tak 15-20 minut.
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
Škoda Felicia LPG
Chevrolet Spark
Carthell Prg
Ale tak jasně, že mi to pan Bárta ukazoval, v tomhle si nemůžu stěžovat, proto vím, že to jde, akorát si nepamatuju, jak to zapnul. Funkci PIP, kdy mám puštěnou navigaci a v okně třeba puštěnej film z DVD, tu pustit umím, ale zvuk mi jde jen z navigace. Když to přepnu, že mám film a navigaci v okně, tak mi zase nejde zvuk z navigace, prostě vždycky mi jde zvuk jen z jednoho zdroje.
Ale u rádia by to mělo fungovat ne pomocí funkce PIP, ale pomocí funkce DualZone, kdy je přes celou obrazovku navigace a rádio hraje, ale není vidět (proč bych taky potřeboval koukat na rádio), ale ať dělám co dělám, tak na to nemůžu přijít.
Nevíte, co znamená tady:
Nahoře to tlačítko ST a tlačítko LOC?
------------------------------------------------------------------------------------
Edit:
Tak už to vím:
ST = Stereo / Mono
LOC = Lokální stanice (vyhledává místní stanice dle síly signálu)
2-ZONE = Ovládání druhé zóny, využívá se při pouštění video signálu do stropního monitoru nebo LCD hlavových opěrek
Nastavení Dual Zone: http://www.astoncb.cz/a4209-aktivace-fu ... anger.html
Ale u rádia by to mělo fungovat ne pomocí funkce PIP, ale pomocí funkce DualZone, kdy je přes celou obrazovku navigace a rádio hraje, ale není vidět (proč bych taky potřeboval koukat na rádio), ale ať dělám co dělám, tak na to nemůžu přijít.
Nevíte, co znamená tady:
Nahoře to tlačítko ST a tlačítko LOC?
------------------------------------------------------------------------------------
Edit:
Tak už to vím:
ST = Stereo / Mono
LOC = Lokální stanice (vyhledává místní stanice dle síly signálu)
2-ZONE = Ovládání druhé zóny, využívá se při pouštění video signálu do stropního monitoru nebo LCD hlavových opěrek
Nastavení Dual Zone: http://www.astoncb.cz/a4209-aktivace-fu ... anger.html
Chevrolet Cruze Hatchback, výbava LTZ, motor 2.0 VCDi 163k Automat, barva bílá, rok výroby 2012
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
Tak my dnes byla veměněna řídící jednotka rádia a mám celkem dobrou zprávu. Po výměně plně funguje ovládání na volantu, ale hlavně už to zobrazuje teplotu nastavenou na automatické klimatizaci, ale co víc, zobrazuje to i venkovní teplotu, zkrátka to zobrazuje teploty obě a i ostatní zobrazení je stejné jako na originálním rádiu, jak je vidět tady (vlevo hodiny, uprostřed teplota nastavená na klimě a vpravo venkovní teplota):
Kromě toho, je v rádiu nějaký novější SW, když dám v hlavním menu Navigaci, zobrazí se toto (podotýkám, že po nafocení jsem to přepl do angličtiny, protože ten překlad je šílenej:
Klik na "Navigace" spustí navigaci (dá se nastavit i tak, že se spouští samo). Klik na "Internet" spustí Internet Explorer (který nic nenačte). Klik na "Zábavní" otevře něco jako Windows Media Player. Klik na "Situace" otevře menu nastavení Windows Mobile viz:
Zatím se zdá, že vše funguje jak má. Taky je tam jakési nastavení, kde se nastavuje 3G Internet, bod připojení, vytáčené číslo atd., podle čehož předpokládám, že někde bude mít rádio slot na SIM kartu a bude na tom běhat i Internet. Škoda, že je to u nás tak drahý, jinak bych si pořídil kartu. A taky škoda, že nevím, jak se k tomu rádiu dostat, abych se podíval, zezadu, jestli je tam slot na SIM, nebo je to jen má domněnka.
Kromě toho, je v rádiu nějaký novější SW, když dám v hlavním menu Navigaci, zobrazí se toto (podotýkám, že po nafocení jsem to přepl do angličtiny, protože ten překlad je šílenej:
Klik na "Navigace" spustí navigaci (dá se nastavit i tak, že se spouští samo). Klik na "Internet" spustí Internet Explorer (který nic nenačte). Klik na "Zábavní" otevře něco jako Windows Media Player. Klik na "Situace" otevře menu nastavení Windows Mobile viz:
Zatím se zdá, že vše funguje jak má. Taky je tam jakési nastavení, kde se nastavuje 3G Internet, bod připojení, vytáčené číslo atd., podle čehož předpokládám, že někde bude mít rádio slot na SIM kartu a bude na tom běhat i Internet. Škoda, že je to u nás tak drahý, jinak bych si pořídil kartu. A taky škoda, že nevím, jak se k tomu rádiu dostat, abych se podíval, zezadu, jestli je tam slot na SIM, nebo je to jen má domněnka.
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
Aký typ rádia poprípade riadiacej jednotky teraz máš, vyzerá to dosť dobre , až na ten preklad
přesně více informací o rádiu a řídicí jednotce zřejmě je to už vyřešeno jaké rádio pořídit pro bezproblémový chod
Tico,Nexia,Kalos
Chevrolet Cruze 2.0 VCDi 110 kW/150HP-134,5kW/183,5HP,K&N Filter,Chip
chevrolet-cruze.wz.cz Webovka věnovaná mému vozu ve výstavbě!
Prodám: A.E. svět. Kalos 400Kč
lam. zad. nárazník Cruze s difusorem 1000Kč
KN vložku vzduchového filtru vč čistíci sady. dle dohody ;)
Chevrolet Cruze 2.0 VCDi 110 kW/150HP-134,5kW/183,5HP,K&N Filter,Chip
chevrolet-cruze.wz.cz Webovka věnovaná mému vozu ve výstavbě!
Prodám: A.E. svět. Kalos 400Kč
lam. zad. nárazník Cruze s difusorem 1000Kč
KN vložku vzduchového filtru vč čistíci sady. dle dohody ;)
Jaký je typ té řídící jednotky netuším, měl jsem tam to, co jsem popisoval několik příspěvků dozadu. Teď jsem tam byl na výměnu jen té jednotky, protože ta půvosní evidentně nespolupracovala s automatickou klimou, ale bylo i dost jiných problémů. Teď je tam tedy jiná jednotka, která už jak se zatím zdá plně spolupracuje jak má a kromě toho je v ní asi nějaký novější SW, protože nastavení WinCE (pod kterým běží jen navigace) vypadá jinak, a má více možností. Nastavení rádia a ostatní funkce jsou stejné jako předtím, jak zjistit, co je to konkrétně za typ netuším. On je problém v tom, že k tomu není ani pořádný manuál na funkce, natož nějaká technická specifikace co to obsahuje, jaký to má procesor, jakou to má paměť, jaký to má GPS chip, a ostatní důležité info.
Ještě se zkusím podívat, jestli někde nebude nějaký označení, ale pochybuju o tom. Asi nezbyde, než u dodavatele požadovat co to má umět a jak má co fungovat.
Ještě se zkusím podívat, jestli někde nebude nějaký označení, ale pochybuju o tom. Asi nezbyde, než u dodavatele požadovat co to má umět a jak má co fungovat.
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
No toto konecne vyzera normalne, az na tu cestinu Ale skus pls zistit aky mas typ, aj by som si to objednal z netu a namontoval.
Prolez jsem menu i nastavení, ale nic, co by identifikovalo tenhle model jsem nenašel. Podíval bych se přímo na tu jednotku, ale nevím, jak sundat plasty a dostat se k ní.
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
- 4 x zástěrky
- 4 x ofuky
Co obnášelo vyměnit řidici jednotku, mě vše funguje kromě venkovní teploty a českého jazyka.
Měnili komplet rádio ???
Měnili komplet rádio ???
Carthell Prg