Olej v převodovce
Moderátor: Blue Lanos
Součástky tomu neříjak nic, jsou tam jen ozubený kola a pár hřídelek (to mi věř), těm je víceméně jedno čím jsou mazaný, hlavně že mazaný jsou.
PP90 je o něco hustší než PP80 ale je to olej a maže taky. Ani toho bych se nabál. Ještě jsem neviděl převodovku která by se pokazila olejem, jenom převodovku ze který olej vytekl. V servisu vám taky nalejou PP80 a naúčtujou nějakou drahou sračku, pak si říkáte jak vám to řadí a jede a přitom jedete na obyč. olej - poznáte kulový. Vyloženě špatný mazivo už stejně nikdo nevyrábí, leda by to chtěl na trhu zabalit.
PP90 je o něco hustší než PP80 ale je to olej a maže taky. Ani toho bych se nabál. Ještě jsem neviděl převodovku která by se pokazila olejem, jenom převodovku ze který olej vytekl. V servisu vám taky nalejou PP80 a naúčtujou nějakou drahou sračku, pak si říkáte jak vám to řadí a jede a přitom jedete na obyč. olej - poznáte kulový. Vyloženě špatný mazivo už stejně nikdo nevyrábí, leda by to chtěl na trhu zabalit.
- Reklama
To bude asi trošičku blbost, ne? To jako kdybych nalil do škodovky stovky super olej, tak už ho nebudu muset nikdy měnit? Nebude to souviset spíš s konstrukcí převodovky a použitými materiály [/quote]
Ja se nebavim o Š 100 Tam by přev. začla hučet je stavěna na hustší olej.Matizek je na tom jinak .Mimo to ten servo/převodový olej jsme nalili do favorita (ten ma mit pp80)a řadí super je tichej a je to tam už 120000,a stale jako nový.Takže ano na konstrukci něco je ale do starších typů aut bych to nelil. a navíc jsem neřekl že se nemění.
Ja se nebavim o Š 100 Tam by přev. začla hučet je stavěna na hustší olej.Matizek je na tom jinak .Mimo to ten servo/převodový olej jsme nalili do favorita (ten ma mit pp80)a řadí super je tichej a je to tam už 120000,a stale jako nový.Takže ano na konstrukci něco je ale do starších typů aut bych to nelil. a navíc jsem neřekl že se nemění.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Pro Pavla2:
je to tvoje věc co jsi do svého auta naleješ a divím se že ti to řadí dobře.Teda jestli nás zde nehoupeš,ba přímo s námi nemlátíš o zeď.
Já mám úplně jinou zkušenost s olejem řady PP 90,který je samozřejmě o něco hustčí než PP 80,ale byla vedra a přesto sychrony v převodovce protestovali.Proto ho nemohu doporučit ostatním uživatelům.Byl bych rád,kdyby se připojil svůj názor i Petrm,ale nakonec ten se již vyjádřil,tak proč by se opakoval.
Jen tak pro zajímavost,kolik máš najeto km ?
je to tvoje věc co jsi do svého auta naleješ a divím se že ti to řadí dobře.Teda jestli nás zde nehoupeš,ba přímo s námi nemlátíš o zeď.
Já mám úplně jinou zkušenost s olejem řady PP 90,který je samozřejmě o něco hustčí než PP 80,ale byla vedra a přesto sychrony v převodovce protestovali.Proto ho nemohu doporučit ostatním uživatelům.Byl bych rád,kdyby se připojil svůj názor i Petrm,ale nakonec ten se již vyjádřil,tak proč by se opakoval.
Jen tak pro zajímavost,kolik máš najeto km ?
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Jasně už je to tu probraný celkem dost . K tomuhle můžu říct už asi jen to že když to před tím špatně řadilo tak to řadí stále špatně ale že to může řadit lépe už je něco jiného
Na drahý oleje se můžu víte co, měnim si olej sám, do převodovky kupuju v krámu obyč Madit PP80 a auto řadí normálně, léto, zima, neni tam velkej rozdíl proti prvnímu orig. oleji co byl v autě.
špatně se řadí 2 a 3
mám najeto na Matízu 22000km a velice špatně se řadí 2 a 3 rychlost.Někdy musím silou přitahnout k sobě na dvojku a jindy při řazení 3 mi to škrtne o zuby.Poradí mi někdo co s tím může být a jestli někdo ma stejné problémy.Ve značkovém servisu by nejraději vyměnili celou řadící kulisu a pokud to prý nepomůže potom by se museli podívat na převodovu.Děkuji za každou radu a názor.
Tak asi se to tu už probiralo ale to co popisuješ dělá skoro každý matiz.nekterý víc některý min.Ale pomahá výmena toho oleje co tu popisujem a když to ještě není ono musí se rozebrat převodovka a zmenšit vůle na hřídeli.Děláme to ale nevim za kolik.
Simson s 51
Simson s 51
Příčinou špatného řazení jednotlivých stupňů můžou být i vytahané lanovody pokud zacházíš s řadící pákou hrubě a s násilím,ale zase na druhou stranu máš na tuto závadu málo najeto kilometrů.
Přesto já bych nejprve měnil lanovody a potom pátral dále.Předpokladem je originální olej v převodovce.
Přesto já bych nejprve měnil lanovody a potom pátral dále.Předpokladem je originální olej v převodovce.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Špatné řazení
Matíza jsem zdědil po rodičích a tak nevím jestli je tam originální olej.Zkusím ho vyměnit a pak dám vědět.Který olej doporučujete a kolik se tam vejde oleje.Je možné, že by ty lanovody byly již vytahané (kolik stojí lana).Mě to připadá jako by byla vymačkaná pouzdra v řadící kulise.Je to možné.Měnil někdo již celou řadící kulisu§ Děkuji za odpověd a radu
Jasně že to mužou být lana.kulisu jsme neměnili tam se v celku nema co uvolnit.Do přev.se vejde 2,2 l oleje.Olej asi je to skoro jedno jakou značku ale hlavně to musí být typ ATF.My mame skvělou skušenost s FUCHS atf 5000,nebo 4000.Ale možná jestě někdo poradí jinej.Jen ne mogul pp 80 ten tomu stopro nepomuže.
Simson s 51
Simson s 51
Nevim to přesně musí ven převodovka do šroubku rozebrat stočit a zas namontovat.Tušim že asi něco mezi 2000-3000 za praci.Ale fakt to nevi jistě.Jestli mate zajem v pondělí zjistim a napisu.
Simson s 51
Simson s 51
Řazení
Už z toho řazení jsem neštastný.Byl jsem s tím ve značkovém servisu v Olomuoci .Tam se mi na to podívali,zaplatil jsem za to 700kč a nic mi s tím neudělali jenom řekli ,že skusí nejdříve vyměnit kompletní řadící kulisu s lanovody a pokud to prý nepomůže pak se prý podívají do převodovky.(cena podle nich se může vyšplhat až na nějakých 15000kč)To mi připadá tento vylučovací system na značkový servis velmi špatný postup.Myslím že by měli dokázat určit závadu hned a né tímto způsobem.Co si kdo o tom myslí a co mi radite s tím udělat. (Když řadím na trojku a dávám malinko řadící páku do prava tak to celkem jde) Děkuji za váš názor a radu.