Porucha spalovania.

Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi

rastom1556

Re: Porucha spalovania.

Příspěvek od rastom1556 »

Keď sa mi rozsvietila kontrolka motora, vždy som sa objednal do servisu.
Aj keď medzi tým zhasla, na diagnostike ju vyčítali.
Biele Aveo Sedan komfort 1.4 16V 69kW r.v.2009 , kúpené 5/2009
Reklama

krupis

Příspěvek od krupis »

[quote="saamm"]krupis - Natankuj vysokooktanový benzin (98) a jezdi na vyšší otáčky. Sice ti to bude rvat srdce když pojedeš na 3 a +4500 ot ale karbon ti oloupe ze všech částí a nebo je druhá možnost. Naplánuj si dlouhou trasu tak 150-300 km po dálnici a trochu to pohoň ale na 4 a 130 km/h. Je to lacinší než platit v servisu. Zakarbonované ventily jsou známka dlouhodobého podtáčení motoru.[/quote

takže po ujeti cca 1200 km se to rosvitilo znova takže mě to nepomohlo ale takže je chytnutej ventil zjistil jsem to tak ze jsem vyměnil svíčky já tam měl původní mam najeto cca 36000 na původních svíčkach mě to neklepalo nejspíš už byly slabé proste to neslo při jízdě cítit nake škubáni a jak jsem dal nové tak se auto úplně roztřepalo a slyšel jsem jak mi klepe ventil takže to jde ke znamemu který mi to opraví takže dik za radu. jo ještě jedna věc nevíš když se to opraví jestli zhasne kontrolka sama nebo musím znova na diagnostiku?
Chevrolet Aveo 1.4 16V r.v. 2009 LPG
lomngi

Příspěvek od lomngi »

krupis píše:
saamm píše:krupis - Natankuj vysokooktanový benzin (98) a jezdi na vyšší otáčky. Sice ti to bude rvat srdce když pojedeš na 3 a +4500 ot ale karbon ti oloupe ze všech částí a nebo je druhá možnost. Naplánuj si dlouhou trasu tak 150-300 km po dálnici a trochu to pohoň ale na 4 a 130 km/h. Je to lacinší než platit v servisu. Zakarbonované ventily jsou známka dlouhodobého podtáčení motoru.[/quote

takže po ujeti cca 1200 km se to rosvitilo znova takže mě to nepomohlo ale takže je chytnutej ventil zjistil jsem to tak ze jsem vyměnil svíčky já tam měl původní mam najeto cca 36000 na původních svíčkach mě to neklepalo nejspíš už byly slabé proste to neslo při jízdě cítit nake škubáni a jak jsem dal nové tak se auto úplně roztřepalo a slyšel jsem jak mi klepe ventil takže to jde ke znamemu který mi to opraví takže dik za radu. jo ještě jedna věc nevíš když se to opraví jestli zhasne kontrolka sama nebo musím znova na diagnostiku?
Hydroštelový ventil po výmene sviečky začne klepať.??? Ja som mal ZLÝ ventil a neklepal a auto spalovalo na 3 valce... no ale nechám to ns známeho odborníka. Určite vie čo robí. Aj bez diagnostiky vie prečo svieti chek.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený

Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb

Kód: Vybrat vše

http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
saamm

Příspěvek od saamm »

krupis - Nejsu servisák ale jen uživatel vozidla.
Ale uvádíš že 36 000 km a originál svíčky? Na druhé garančce se mění.
Kdy jsi měnil olej? Popřípadě jaký tam máš? Tyto motory jsou dosti citlivé na olej.
Teoreticky by to mělo po několika startech zhasnout. Ale kolik to je tak to nevím. U felicie se jakákoliv chyba ztratila po 60 bezchbných startech (odzkoušeno na erbegu).
Pokud máš vozidlo do 3let stáří, a dodržovals servisní prohlídky tak bych to dal na reklamaci. V případě že jsi šetřil a na garanční prohlídky jsi házel bobek ušetřil jsi nějakých 5-9 tisíc ale teď to dáš do opravy. Sice jsem pravidelně a poctivě doposud dělal gar.proh. tak mne střelilo těsnění pod hlavou a neplatil jem nic. (vše šlo na prodlouženou záruku ) Za 3 gar.prohlídky cca 9- tisíc jsem zaplatil, oprava stála 11800,- takže ještě jsem ušetřil.

člen AVEO Fanclubu č.4

Od 27.5. 2014 již jenom člen.
Odpovědět

Zpět na „Aveo - Motory“