Co mě dnes nepotěšilo

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Docent II.
Kontaktovat uživatele:

Re: Co mě dnes nepotěšilo

Příspěvek od Docent II. »

vado píše:Pretoze rozvody mali uz "nadsluzene", nechal som ich vymenit (bez vymeny oleja) zaroven aj s vodnou pumpou.
No jestli tam ta vodní pumpa byla origoš a teď jsi tam dal nějakou druhovýrobu, tak jsi nejspíš neudělal dobře... Já měl před časem Matýzka v servisu (výměna vstřiku), kde dělal palikx a petrm... Petrm mně poradil, ať si vyměním spojkové lanko, protože je "načaté". Výsledek? První vyměněné lanko šlo do prdele po roce, protože do něj natekla voda, zmrzla a při -12 jsem ho přetrh... Druhé vyměněné lanko šlo do prdele po dalším roce, pro změnu povolilo u pedálu a viselo na 3 drátkách. Kdybych se vykašlal na radu, tak je tam to originální nejspíš dosud.

Rozvody jsem měnil 2x bez pumpy, a původní pumpa slouží.
† Daewoo Matiz 0,8 SE, 184395 km
Hyundai i20 Inclusive Plus
Reklama

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Ale muze brzy doslouzit to bych neriskoval nebo je to stejne jak se vsim ostatnim muze zacit tect a nebo se pridre a je po rozvodu i motoru...
Samo kdyz ti daji nejaky smejd tak se posere ale je potreba dily kupovat znackove a je zaruka kvality... -i
Naopak origo dily na tom muzou byt daleko hur nebo je to vlastne vetsinou noname... -P
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Zo spojkovým lankom mám svoje skusenosti aj,ja,väčšinou predzvesť jeho odtrhnutia je vrzavý zvuk spôsobený zadrhávaním o gumovú priechodku,tiež som nechápal,že sa vyderie skôr lanko ako guma,dopadol som pôvodne,ako Docent,po roku a 20 000 km prdlo lanko,písal som to v inej sekcii ešte v novembri 2009,čo sa týka vodnej pumpy,menil som ju po 60 000 km spolu s rozvodmi,tiež som mal neoriginál s označením MADE IN ITALY,snáď novému majiteľovi slúži k spokojnosti
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Vodna pumpa tam uz nebola originalna, bola menena pri predchadzajucej vymene rozvodov. Tak som ju nechal vymenit aj teraz. Pretoze to bolo menene v znackovom servise, predpokladam, ze tam nedali nejake smejdove veci, i ked clovek nikdy nevie ... Navyse tam mali nejaku akciu, ze pokial je auto starsie, ako (tusim) 6 rokov a nahradne diely su vyrobene v Madarsku, tak daju 30% zlavu. Mne ju nedali. Hadam to vydrzi dalsich 80tkm.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Tsoenami

Příspěvek od Tsoenami »

Tak se mi někdo dostal do přijatých @ a bud mi je vymazal nebo nějak použil -P Vím že je to mimo téma ale jsem nas.....!Má s tím někdo zkušenosti?Heslo už jsem změnil a na muj dotaz na seznam.cz mi bylo řečeno že se mi tam někdo naboural přes nějaký poštovní program asi :?: :?: :?: Tak to mě dnes opravdu nepotěšilo -P -P -P
renault 11.renault19
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
chevrolet Orlando 2 vdci 163ps bílá
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Nejake veci okolo toho mam preskakane. Aby sa ti niekto nabural do schranky (ci uz cez WEB, alebo akykolvek postovy klient), bez toho, aby vedel tvoje heslo, je vysoko nepravdepodobne. Teda, pokial sa niekto neprebural priamo cez nejaku chybu na seznam.cz (mozne) a nestiahol si hesla od postovych schranok. Ale v tomto pripade nesie zodpovednost prevadzkovatel.
Pripadne niekto/nieco (virus/bot) odchytaval tvoje hesla priamo u teba na tvojom PC (celkom mozne) a posielal ich niekam do sveta.
Este je tu moznost, ze niekto sledoval tvoju komunikaciu priamo na drate (vysoko nepravdepodobne), alebo, ak pouzivas, tak cez WiFi (pokial ju nemas poriadne zabezpecenu).
Teraz uz nemas inu moznost, ako nerobit nic. Pokial ti niekto maily iba odmazal, skus sa spytat seznamu, ci sa nedaju obnovit. Pravdepodobne si robia zalohy. Ale to, ci niekto nezneuzije obsah tvojich mailov, to uz na tebe nezavisi.
V.

Tsoenami

Příspěvek od Tsoenami »

vado píše:Nejake veci okolo toho mam preskakane. Aby sa ti niekto nabural do schranky (ci uz cez WEB, alebo akykolvek postovy klient), bez toho, aby vedel tvoje heslo, je vysoko nepravdepodobne. Teda, pokial sa niekto neprebural priamo cez nejaku chybu na seznam.cz (mozne) a nestiahol si hesla od postovych schranok. Ale v tomto pripade nesie zodpovednost prevadzkovatel.
Pripadne niekto/nieco (virus/bot) odchytaval tvoje hesla priamo u teba na tvojom PC (celkom mozne) a posielal ich niekam do sveta.
Este je tu moznost, ze niekto sledoval tvoju komunikaciu priamo na drate (vysoko nepravdepodobne), alebo, ak pouzivas, tak cez WiFi (pokial ju nemas poriadne zabezpecenu).
Teraz uz nemas inu moznost, ako nerobit nic. Pokial ti niekto maily iba odmazal, skus sa spytat seznamu, ci sa nedaju obnovit. Pravdepodobne si robia zalohy. Ale to, ci niekto nezneuzije obsah tvojich mailov, to uz na tebe nezavisi.
Diky myslím že se to někomu podařilo přes wifi -P už mi ji místní společnost předělává každý týden posledního pul roku -P a stale se na mě někdo napojuje atd
renault 11.renault19
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Ako mas zabezpecene WiFi ? Pokial mas pouzite WPA2/PSK, kde heslo je aspon 12 znakov dlhe, je malo pravdepodobne, ze sa ti cez to niekto v realnom case prebije. Najlepsia obrana je menit heslo a nepouzivat hesla typu "mama123" a podobne. A urcite nepouzivat pre zmenu WiFi hesla v routri WiFi spojenie. Jedine cez kabel.
Ale to len spekulujem.
V.

Tsoenami

Příspěvek od Tsoenami »

vado píše:Ako mas zabezpecene WiFi ? Pokial mas pouzite WPA2/PSK, kde heslo je aspon 12 znakov dlhe, je malo pravdepodobne, ze sa ti cez to niekto v realnom case prebije. Najlepsia obrana je menit heslo a nepouzivat hesla typu "mama123" a podobne. A urcite nepouzivat pre zmenu WiFi hesla v routri WiFi spojenie. Jedine cez kabel.
Ale to len spekulujem.
Spekuluješ dobře jdu změnit heslo :lol: nemam jednoduché ale měnit ho je dobrý napad dik moc :PP:
renault 11.renault19
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Ano, menit je jedina obrana. Existuju dnes prostriedky, ako sa k heslu dostat len tym, ze sledujem dostatocne dlho tvoju WiFi prevadzku. Nepouzivaj WEP, to je lahko prestrelitelne. Jedine WPA2/PSK (AES).
A precitaj si napriklad
http://www.pcspace.sk/index.php/interne ... enie-wi-fi
V.

Tsoenami

Příspěvek od Tsoenami »

vado píše:Ano, menit je jedina obrana. Existuju dnes prostriedky, ako sa k heslu dostat len tym, ze sledujem dostatocne dlho tvoju WiFi prevadzku. Nepouzivaj WEP, to je lahko prestrelitelne. Jedine WPA2/PSK (AES).
A precitaj si napriklad
http://www.pcspace.sk/index.php/interne ... enie-wi-fi
Máš pravdu přečetl jsem a nebudu to dál podcenovat díky za rady ahoj :PP:
renault 11.renault19
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
Rudolf Š.

Příspěvek od Rudolf Š. »

Mě nepotěšilo že Kometa prohrála s Pardubicema :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Aktuálně: Škoda Superb Combi II 2.0 TDI Šedá Platin

Bylo: Cruze HB 2013 LTZ 1.8 16v Černá Carbon Flash :) :)

Bylo: Aveo Sedan 2007 1.2 8v Modrá Sport :( :(
smire666

Příspěvek od smire666 »

Minulý week som si našiel na dverách "pozdrav" od nejakého t.tka s modrým autom... našťastie to bol iba malý lízanček a leštenka to spravila. :twisted: Malinká vlnka tam ale je :?
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

Docent II. píše:
vado píše:Pretoze rozvody mali uz "nadsluzene", nechal som ich vymenit (bez vymeny oleja) zaroven aj s vodnou pumpou.
No jestli tam ta vodní pumpa byla origoš a teď jsi tam dal nějakou druhovýrobu, tak jsi nejspíš neudělal dobře... Já měl před časem Matýzka v servisu (výměna vstřiku), kde dělal palikx a petrm... Petrm mně poradil, ať si vyměním spojkové lanko, protože je "načaté". Výsledek? První vyměněné lanko šlo do prdele po roce, protože do něj natekla voda, zmrzla a při -12 jsem ho přetrh... Druhé vyměněné lanko šlo do prdele po dalším roce, pro změnu povolilo u pedálu a viselo na 3 drátkách. Kdybych se vykašlal na radu, tak je tam to originální nejspíš dosud.

Rozvody jsem měnil 2x bez pumpy, a původní pumpa slouží.
jen nas malinko zkusim obhajit.
lanko praska proto ze je spojka po smrti a jde ztuha.pripadne je lanko polske.original korejske jsem menil pred 5 lety na 1 matizu a do dnes bez problemu.
rozvody -resp pumpa -na matizu je absolutne nevyzpytatelna.videl jsem ji po 120 tis a byla uplne v poho a po 5 tis malem vypadla z motoru.
pokud delam rozvody davam vzdy novou podle stavu km uz jsem se mockrat vytrestal -diky usetreni par korun-a davam nejlepsi dily co se daji sehnat.rozhodne ne polske ani italske.vetsinou korejske a ty funguji.zatim se mi nic nevratilo
puvodni pumpy skutecne nevydrzi vetsinou vic jak 130 tis.
ale samozrejme myslet si muzete co chcete
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...jo jasně palikx, nemá ani smysl psát o kvalitě originálních korejských dílů, ta je daná slušným standartem a v tom Ti plně věřím a to mi neprošlo rukama tolik aut co Tobě. Teď jsem měnil lanka ruční brzdy - vydržely 15let taky měli vnitřní výstelku v bowdenu z umělé hmoty, tedy byly samomazné. Odešly pro roztřepení v bubnu ale měli už nárok. Taky jsem chtěl samozřejmě originál jak víš. Polské díly odmítám, beru případně japonské jako u spojkového ložiska, to jsi mi dal vybrat.

Mějte se fajn a nechte si poradit aneb dobrá rada se zkušeností je nad zlato, od našeho doctora palikxe
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Odpovědět

Zpět na „POKEC“