Poradte, jak opravit metalízu?
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Poradte, jak opravit metalízu?
Mám Nexii z 95 a dosud bez viditelných (výrazně) kosmetických vad. Nějakej umělec mi ale šeredně odřel vínovou metlu z nárazníku a prosvítá mi asi 2x10 cm velkej bílej flek. Jde to nějak šikovně opravit nebo musím nechat stříknout celej díl? A kde se nechá sehnat správná barva? Dík za každou radu.
- Reklama
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Poki, pokud máš metalízu, tak aby to vypadalo slušně, je třeba nechat přestříkat celý díl... A to se pohybuje od cca 2.000 do 5.000 Kč. Každý průměrný lakýrník by měl být schopen podle vzorníku nebo kódu barvy (máš jej na štítku mezi světly, když otevřeš kapotu) odpovídající barvu namíchat. Jestli máš vínovou metalízu, tak Tvůj kód pravděpodobně bude U72.
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
Mne strieka kamos auta za 1500 Sk+Farba.Ivan píše:Poki, pokud máš metalízu, tak aby to vypadalo slušně, je třeba nechat přestříkat celý díl... A to se pohybuje od cca 2.000 do 5.000 Kč. Každý průměrný lakýrník by měl být schopen podle vzorníku nebo kódu barvy (máš jej na štítku mezi světly, když otevřeš kapotu) odpovídající barvu namíchat. Jestli máš vínovou metalízu, tak Tvůj kód pravděpodobně bude U72.
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
To máš nějakého drahého kamaráda... já budu mít celolak zadarmokaso píše:Mne strieka kamos auta za 1500 Sk+Farba.Ivan píše:Poki, pokud máš metalízu, tak aby to vypadalo slušně, je třeba nechat přestříkat celý díl... A to se pohybuje od cca 2.000 do 5.000 Kč. Každý průměrný lakýrník by měl být schopen podle vzorníku nebo kódu barvy (máš jej na štítku mezi světly, když otevřeš kapotu) odpovídající barvu namíchat. Jestli máš vínovou metalízu, tak Tvůj kód pravděpodobně bude U72.
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
To taky znamIvan píše:To máš nějakého drahého kamaráda... já budu mít celolak zadarmokaso píše:Mne strieka kamos auta za 1500 Sk+Farba.Ivan píše:Poki, pokud máš metalízu, tak aby to vypadalo slušně, je třeba nechat přestříkat celý díl... A to se pohybuje od cca 2.000 do 5.000 Kč. Každý průměrný lakýrník by měl být schopen podle vzorníku nebo kódu barvy (máš jej na štítku mezi světly, když otevřeš kapotu) odpovídající barvu namíchat. Jestli máš vínovou metalízu, tak Tvůj kód pravděpodobně bude U72.
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poradte, jak opravit metalízu?
žádnej dobrej lakýrník ti na metalize nebude opravovat flek, vždyť je to jeho vizitkaPoki píše:Mám Nexii z 95 a dosud bez viditelných (výrazně) kosmetických vad. Nějakej umělec mi ale šeredně odřel vínovou metlu z nárazníku a prosvítá mi asi 2x10 cm velkej bílej flek. Jde to nějak šikovně opravit nebo musím nechat stříknout celej díl? A kde se nechá sehnat správná barva? Dík za každou radu.
AKRI - (byl) Muž z Ria !
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
U metalizi ti lesteni na zmenu barvy moc nepomuze, lestis pouze vrchni lak a ten je cirej:-)Olda píše:Stárne-leštit a leštit...wapril píše:bacha, každá barva stárne, takže podle kódu už to může být jiný odstín, u nás funguje firma na barvy, kde ti jakousi mašinou zjistí odstín a namíchají barvu i do spreje ... poptej se u lakýrniků, měli by mít taky takový mašiny, pokud míchají barvy
Kdyz zmeni metaliza ktera je pod lakem, coz muze treba od slunicka, nektere pigmenty jsou k tomu nachylne, uplne se muzou vytratit, da se dohnat odstim pouzitim podvzorku onoho odstinu Vetsinou se o takovych barvach uz vi a vyrobce barev a vyvojari jsou na to pripraveni a ty vzorky jsou taky uz pripraveny, takze zadnej problem dohnat i starsi barvu
AKRI - (byl) Muž z Ria !
No já když měl Pontiac Le Mans tak mi synátor na chalupě lyžemi podrápal dvěře. Rozplácl se moc blízko od auta . Koupil jsem 0,5 metru červený,modrý, zelený a žlutý tapety a z toho jsem vystříhal trojúhelníky, kostky, kolečka a jiný patvary a to jsem nalepil na stříbrnou metlu a dal jsem si zaležet aby ta skoba vprostředku dvěří byla zalepená. Mě se to líbilo, zkobinoval jsem tvary a barvy tak, že kámoši říkali, že jsem přejel školku
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
To mi pripomina sobotni ranni zazitek, sel jsem pro auto do garaze a v ulici stala u baraku dodavka, jak tam tak casto stava a najednou mi prisla nejaka divna, jindy to byl normalni zlutej trandak a dnes/sobota/?? Cela pomalovana, stetcem, ale normalnim silnym kulatym, zadnej skolni, ale prumer kolem 5 cm, takovy bago!!! Kolecka, kostky, trojuhelniky a cela skrin vcetne oken smerem dozadu od ridice!! No ja byl v soku a musel jsem se smat, jak jdu kolem, prohlizim to a prejdu, otocim se a na tech zadnich dverich byl tim stecem napis: UŽ NIKDY TADY NEPARKUJ!!!Richard píše:No já když měl Pontiac Le Mans tak mi synátor na chalupě lyžemi podrápal dvěře. Rozplácl se moc blízko od auta . Koupil jsem 0,5 metru červený,modrý, zelený a žlutý tapety a z toho jsem vystříhal trojúhelníky, kostky, kolečka a jiný patvary a to jsem nalepil na stříbrnou metlu a dal jsem si zaležet aby ta skoba vprostředku dvěří byla zalepená. Mě se to líbilo, zkobinoval jsem tvary a barvy tak, že kámoši říkali, že jsem přejel školku
V tom mi dosla pointa, proc ty maluvky a musel jsem se smat, jen jsem nezavidel tomu, kdo to musel drhnout dolu, ale dobry
AKRI - (byl) Muž z Ria !