Výmena volantu???

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Blue Lanos

fatrc

Výmena volantu???

Příspěvek od fatrc »

Uvažoval už niekto z Vás majitelia Cruza, ktorí nemáte vo svojom aute tempomat o následnom domontovaní? Nie som síce automechanik ale za pokus by to stálo, pri najbližšej servisnej prehliadke sa na to spýtam. Na ebay.com som totiž našiel volant s tempomatom a ovladaním rádia za slušnú sumu, výmena a preprogramovanie riadacej jednotky by nemal byť až taký problém no uvidím čo my na to povedia v servise. Vychádzam zo skúsenosti kamoša ktorý vo svojom Megane iba domontoval prepinače tempomatu a mechanik mu odblokoval riadačku auto nemal v plnej výbave ale aj napriek tomu tam mal predprípravu na tempomat. A dúfam v to isté iba z toho dôvodu že som kúpil Cruza LS PLUS 11/2010 a od 1/2011 v tej výbave tempomat už bol montovaný a okrem toho ešte indikátor preradenia stupňa rýchlosti iank je výbava totožná.
Biely Cruze 1.6 LS PLUS
Reklama

SERGEJ_3

Re: Výmena volantu???

Příspěvek od SERGEJ_3 »

ahoj, ja nad timhle taky uvazuju, ale ne o vymene celeho volantu ale pouze o te leve casti kde ma byt tempomat, dival jsem se ze to jde vycvaknout tak si myslim ze potom neni problem nacvaknout ovladani a natahnout kabely, pokud zjistis cenu, dej prosim hned vedet, diky M.
Chevrolet CRUZE 2.0 Černá Carbon, 19" GMP NINJA, filtr KN + chip, st.podvozek WEITEC HICON GT, přední světla Audi, zadní světla MB E class, fólie 5%, DVD rádio.

Prodám : pružiny H&R -30mm

www.chevy.tym.cz
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Asi budeš muset měnit celej volant nebo alespoň část pod ni ve sloupku řízení. Náhodou u nás vyrábíme tyhle nesmysly pro (hlavně teda) VW a MB a kabely jsou vedený něčim, čemu se řiká česky asi spirálová kazeta. Prostě "konzerva" ve který jsou smotaný plochý kabely, který se musej na obě strany odmotávat a namotávat protože otáčíš volantem. Takže předpokládam že verze bez multifunkcí nebo bez tempomatu bude mít jinou tu kazetu.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
smire666

Příspěvek od smire666 »

Minimálne bude musieť ísť airbag dolu ( bez toho asi ten dekor vycvaknúť nepôjde ) a odtiaľ je už iba krátka cesta k zhodeniu volantu a výmene tej kazety...
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
smire666

Příspěvek od smire666 »

...a to ešte nevravím o prípadnom rozdieli v kabeláži volantu, ktorá sa môže líšiť práve medzi výbavami bez tempomatu a s ním.
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
Marphy

Příspěvek od Marphy »

Zdravim jsem rad ze toto tema vzniklo uvazuji take o pridelani tempomatu.hodlam v nejblizsich dnech dat cruze do servisu kvuli vadnemu cidlu abs. Jelikoz mam kozeny volant na kterym se ta kuze loupe, zeptam se jestli i to je na reklamaci a pokud ano rekl bych servisakovi kdybych mu dal neco bokem zda by objednali volant vcetne cudliku na tempomat. Nekde jsem cetl ze draty na tempomat tam jiz jsou ikdyz majitel tempomat nema tak nevim cemu verit. Bohuzel nasim servisum se tyhke vsechny bocni upravy delat asi nechteji. Taky se zeptam na sklapovani zrcatek..domontovani snad budou ochotni ikdyz se bojim ze nikoli.no uvidime
Marphyho Chevrolet Cruze alias CARBON CRUZE nyní v cela jiném vzhledu

Carthell Prg
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

Marphy
Ten olúpaný volant zreklamuješ. Napr. Kjub to má už úspešne za sebou. -i :lol: ale čo ja viem, tak mu na pôvodnom volante iba menili kožený poťah. Prácička to bola ale super!

edit
o tej dodatočnej montáži tempomatu sa tu tiež už písalo https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=94&t=16176
fatrc

Příspěvek od fatrc »

Iacobus diky že si nás oboznamil s tým že sa tu o tom písalo ale nič sa tam nedoriešilo s Cruzom, jediné čo som sa tam dozvedel je že sa to dá domontovať do Captivy za 15000kč -i :PP: takže ani si tým velmi nepomohol a tiež tam niekto písal že prečo som si nekúpil hneď LT výbavu no preto lebo by som na ňu musel minimálne pol roka čakať tak asi preto :D -i
Biely Cruze 1.6 LS PLUS
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

fatrc
Ktorej časti vety
"Tak jsem jeste projistotu psal na ceske zastoupeni chevroletu kvuli tomu tempomatu a odepsali mi, tim padem i potvrdili, ze origo tempomat lze dodatecne domontovat, ze se ale musi vymenit volant a ze na podrobnostech se mam domluvit v autorizovanem servisu Chevrolet."
si nerozumel? :lol: :lol: :lol:
Pýtaš sa či sa niekto zaujímal o domontovanie tempomatu. Z toho vlákna si sa dozvedel že zaujímal.
Píšeš, že sa chceš sa na to pýtať v servise. Daff sa na to pýtal a z vlákna si sa dozvedel odpoveď (jasné že iba čiastočnú).
Načo tá zbytočná irónia. Buď v pohode a nevyčítaj niekomu, kto má trochu prehľad o tom čo sa tu už riešilo, že niekomu poradí a dokonca sem hodí link a uľahčí niekomu inému hľadanie. Ja sám som vďačný za každú slušnú odpoveď aj keď mi nepomohla.
Inak sme OK. -i -i -i
tomask

Příspěvek od tomask »

-i přesně tak.
Carthell Prg
Marphy

Příspěvek od Marphy »

tak mne rekliv servisu, ze mi tempomat dodelaji za 70 tisic :lol: :lol: :lol: aha dobry no tak nic :lol:

Carthell Prg
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIP »

Jsem ochotnej jezdit s tebou v autě a v případě tvojí potřeby ti místo tempomatu budu rukou držet plynový pedál a udržovat rychlost. To vše jen za 50.000,-Kč, takže ještě nakonec ušetříš :lol: .
Chevy V.I.P. Cruze 1.6 LS Plus Edice 100, 91kw, černá Carbon Flash, přímé sání SIMOTA Racing Sports, Červený interier
Marphy

Příspěvek od Marphy »

Ok ale budes za me chodit do prace a nakupovat a luxovat

Carthell Prg
denny

Příspěvek od denny »

Já ti to udělám za 35tís :lol: :lol: :lol: Jinak 70tís za tempomat? WOW a v té ceně už je započítána i práce? :lol:
Moje: Chevrolet Cruze 1.6 LS+ Misty Lake, 17" origo chevy, K&N filtr

Tátovo: Chevrolet Orlando 1.8 LTZ, Smoke Grey
Scorpion.11

Příspěvek od Scorpion.11 »

To je cena už i s osobním řidičem co mu dá servis k dispozici :lol: :lol:
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Elektronika“