Nubira - tesnenie pod hlavou - generalka hlavy?

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
yak

Nubira - tesnenie pod hlavou - generalka hlavy?

Příspěvek od yak »

Ahojte,

Mám Nubiru, ročník 97, 1.6 benzín. V poslednej dobe dosť stráca olej a žerie aj vodu. Zobral som ho do servisu do fancaru, kde povedali, že je to tesnenie pod hlavou a že treba urobiť generálku hlavy (a vymenovali dosť veľa častí, ktoré sa pri tom menia, ktorým nerozumiem) a že to celé bude stáť cca. 700 EUR. Viem, že to ľudia spomínali, že je to drahá vec, ale myslím, že v príspevkoch, čo už existujú boli trochu nižšie sumy.

Je to len infláciou alebo mi to vie niekto v Bratislave a okolí urobiť lacnejšie?
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Re: Nubira - tesnenie pod hlavou - generalka hlavy?

Příspěvek od palikx »

za 700 euro ti to udelam a v cene te i odvezu domu a za tyden zase privezu.a nejspis ti i zaplatim za benzin ktery projedes
vzdyt to je cca 15 tis kc.
to ti vymenim i krouzky ve valcich
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
tatřík

Příspěvek od tatřík »

No nám dělali těsnění pod hlavou minulý týden na 2.0 z roku 2000 a včetně srovnání hlavy, výměny těsnění pod svody a výměny dvou zalomených šteftů na svodech (s tím jsme to už koupili) a přetěsnění vačkové hřídele to bylo celkem za 4.800,-- Kč. Guferka na ventilech byly dělaný s rozvody, tudíž se teď nedělali. (jinak se to většinou dělává, když je dole kebule). Nevím, co dalšího by se s tím muselo dělat, aby to stálo 700 éček?
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

za 5 tis je to pomerne levny.a kdyz uz byla dole hlava tak se nebrousily ventily?a gufera ventilu se delali s rozvodama?urcite?
neni to uplne jednoduchy postup menit gufera ventilu s namontovanou hlavou.ale asi je nekdo fakt machr ja bych to asi nedelal.nejdou dobre vyndat kdyz tam prekazi ventil a jdou spatne narazit a hrozi poskozeni.
a je pravda ze pokud se jen sendala srovnala a namontovala tak je to za odpoledne hotove a pak bych te cene rozumel.delam to vzdy i se zabrousenim ventilu a vymenou gufer a vychazi to na cca 6 tis.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
tatřík

Příspěvek od tatřík »

Jo, gufera ventilů se dělali hned po koupi, když se dělala kompletní ponákupová repas, taková ta klasika - rozvody, náplně, nějaký ten kloub, tyčka nebo silentblok na podvozku, náplň klimy, komplet repas brzd (včetně trubek, byly dost pohnilý) atd. No protože se mi zdálo, že maličko pohuluje po startu domodra, tak jsem si řekl, jestli tam nestejká olej, proto jsem se domluvil, že je udělaj. No nechtěli jsme sundavat hlavu (houby by se bývalo stalo a bylo by to i se zabroušením ventilů), tak se to udělalo svrchu. Původní guferka byly úplně bakelitový. No a teď jsme pro změnu nezabrušovali, protože se mi nechtělo vyndavat ventily, když jsou tam ty nový gufera. No a od té repase jsme najeli asi 8.500 km a nevzalo to ani decu oleje.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“