Vyber a porovnanie motoru
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Re: Vyber a porovnanie motoru
Ta 1,3 D je velmi podarený motor čo sa týka spotreby. Origo je to Fiatacky motor. Na žiadne závodenie to nieje ale spotreba je uplne užasna.
Chcel som ho v D ale v okt. sa ešte naň čakalo cca 4 -5 mesiacov tak som kupil C3 Picasso.
Chcel som ho v D ale v okt. sa ešte naň čakalo cca 4 -5 mesiacov tak som kupil C3 Picasso.
Škoda Roomster TSI
- Reklama
Než budu měnit pumpu, tak to už dávno auto mít nebudu, takže to mě netrápí...ladinek píše:jj souhlasím tak s řemenem a jeho výměnou souhlasím, ale stejně se musí měnit preventivně vodní pumpa i u 1,2 tak se to udělá posilovač el. nevím mám hydr. tak nemůžu soudit, každopádně kup co uznáš za vhodný, kdyby byla v nabídce když jsem to kupoval 1,6 tak vemu 1,6 takže můj názor na koupi 1,2 ti moc nepomůže, já pořád něco vozím jezdím Brno Svitavy a tak tak potřebuju trošku výkonu, po městě ve dvou lidech stačí i ta 1,2 určitě On totiž Lomngi má na závodění jiný rakety proto mu stačí ta 1,2lomngi píše:To máš pravdu ale zas rozvodova retaz u mňa je lepšia ako remeň menej starosťi. a hlavné je že nám to jazdí. či je to 1.2 alebo 1.4. obe sú autá a každý sám musí zvážiť na čo to chce.ladinek píše:s tou spotřebou bych si nebyl tak jistej i já se dostanu k 6,5l na 100km ve městě baští i ta 1,2 jako každý jiný auto, hlavní rozdíl je tak kupní cena motorizace nového auta
190 tis. haha, tak na to zapoměn 60- 80 tis, více bych neriskoval...roman77 píše:Nevim jak u novyho Avea, ale u staryho je interval vymeny remenu u 1.4 i retezu u 1.2 dost podobny. Mam pocit, ze remen je doporucenej na vymenu po 190 tis km a retez po 250 tis km, takze toto kriterium bych se nebal uplne zanedbat.
Se divam, ze se nam sem na forum dostal primo clovek, kterej ten konkretni remen navrhoval, tak tomu bych veril, ten urcite vi, o cem mluvijari píše:190 tis. haha, tak na to zapoměn 60- 80 tis, více bych neriskoval...roman77 píše:Nevim jak u novyho Avea, ale u staryho je interval vymeny remenu u 1.4 i retezu u 1.2 dost podobny. Mam pocit, ze remen je doporucenej na vymenu po 190 tis km a retez po 250 tis km, takze toto kriterium bych se nebal uplne zanedbat.
Aveo HB 1.2 62kW, 2011
1,4 servisní manuál říká 60 000 km. Kdo má zájem tak může třeba do 190 000km.
člen AVEO Fanclubu č.4
Od 27.5. 2014 již jenom člen.
Trosku to upresnim aby v tom nekdo nemel zmatek. Servisni manual k TVEMU autu rika 60 tisic, kdo ma napsano do 190 muze do 190 a kdo neveri servisnim manualum, tak muze pro jistotu menit po 10 tisicichsaamm píše:1,4 servisní manuál říká 60 000 km. Kdo má zájem tak může třeba do 190 000km.
Viz.
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... 15#p300510
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... 15#p300597
Aveo HB 1.2 62kW, 2011
Všeobecně se řemeny mění 60- 80000km.roman77 píše:Trosku to upresnim aby v tom nekdo nemel zmatek. Servisni manual k TVEMU autu rika 60 tisic, kdo ma napsano do 190 muze do 190 a kdo neveri servisnim manualum, tak muze pro jistotu menit po 10 tisicichsaamm píše:1,4 servisní manuál říká 60 000 km. Kdo má zájem tak může třeba do 190 000km.
Viz.
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... 15#p300510
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... 15#p300597
mění se ještě do 5 let má taky nějakou životnost,190 tis bych mě už dost lepila prdýlka, já tak 60-70 000 a jde na výměnu /Řetěz je někde jinde, ale taky se vytahá/ v Další věc je vodní pumpa a kladka která se mění i preventivně,myslím, že třeba Palix z fora by to objasnil nejlíp
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
Do té doby budu mít auto jiné....ladinek píše:mění se ještě do 5 let má taky nějakou životnost,190 tis bych mě už dost lepila prdýlka, já tak 60-70 000 a jde na výměnu /Řetěz je někde jinde, ale taky se vytahá/ v Další věc je vodní pumpa a kladka která se mění i preventivně,myslím, že třeba Palix z fora by to objasnil nejlíp
Stejne tak by mohl african rict, ze vseobecne na AIDS umira 50% populace.jari píše: Všeobecně se řemeny mění 60- 80000km.
Zcela chapu jeho pohled, omezeny jeho pouze africkymi zkusenostmi, ktere ho vedou k temto chybnym zaverum. On za to nemuze, ma proste takove osobni zkusenosti a tem veri pochopitelne vic, nez cemukoli jinemu, ale pravdu pochopitelne nema, protoze na AIDS neumira VSEOBECNE 50% populace, ale pouze 50% populace v NEKTERYCH africkych zemich.
Aveo HB 1.2 62kW, 2011
Ty si teda dobrej řízek.....roman77 píše:Stejne tak by mohl african rict, ze vseobecne na AIDS umira 50% populace.jari píše: Všeobecně se řemeny mění 60- 80000km.
Zcela chapu jeho pohled, omezeny jeho pouze africkymi zkusenostmi, ktere ho vedou k temto chybnym zaverum. On za to nemuze, ma proste takove osobni zkusenosti a tem veri pochopitelne vic, nez cemukoli jinemu, ale pravdu pochopitelne nema, protoze na AIDS neumira VSEOBECNE 50% populace, ale pouze 50% populace v NEKTERYCH africkych zemich.
Jak tohle můžeš srovnávat!!!!!!!!!!!
Tak si to vyměn po 190 000km, a mě stím neotravuj......
To asi jo, ale když bude chevy spolehlivej jako teď tak není důvodjari píše:Do té doby budu mít auto jiné....ladinek píše:mění se ještě do 5 let má taky nějakou životnost,190 tis bych mě už dost lepila prdýlka, já tak 60-70 000 a jde na výměnu /Řetěz je někde jinde, ale taky se vytahá/ v Další věc je vodní pumpa a kladka která se mění i preventivně,myslím, že třeba Palix z fora by to objasnil nejlíp
S tou Afrikou nevím no, ještě je tam malárie
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
Edmund Burke
- Scorpion.11
jari to chce klid, nohy v teple a taktéž chladnou hlavu
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
1. Ja neotravuju tebe, ale ty me. Ty jsi vytahl muj prizpevek z predchozi strany, stary asi mesic a pul, a pises tam "haha".jari píše: Ty si teda dobrej řízek.....
Jak tohle můžeš srovnávat!!!!!!!!!!!
Tak si to vyměn po 190 000km, a mě stím neotravuj......
2. Jen opravdovy hlupak si neumi priznat, ze jeho znalosti a zkusenosti jsou jen pouhym zlomkem vsech znalosti a zkusenosti co lide jako celek znaji a pohled KAZDEHO jednotliveho cloveka je tudiz zcela logicky ZNACNE omezeny.
3. Fakt, ze zrejme ze svoji vlastni zkusenosti znas pouze auta s vymennym intervalem rozvodoveho remene 60-80 tisic km jeste vubec nemusi znamenat, ze neexistuji i auta s delsim intervalem vymeny, anebo ze jich treba nemuze byt z nove vyrabenych aut dokonce vetsina.
Aveo HB 1.2 62kW, 2011
Chlapci zase tie žabo-myšie vojny . Ved papier znesie všetko , ale guma (myslím rozvodový remeň) NIE .
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex