LED osvětlení
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Re: LED osvětlení
Nevypadá to špatně, ale nebylo by moudřejší vyměnit budíky za jiné? Nepasují z jiného modelu?
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
- Reklama
To by bolo viac prace prisposobovat nez len prilepit par lediek. A ja som ledky daval len kvoli tomu, ze som nasvecoval rucicky. A ked uz som sa babral s rucickami tak som oledkoval vsetko. Mna to nejak nebavi menit vzhlad auta. Viac ma bavi vylepsovanie toho co kvoli casu, cene alebo bohviecomu neurobili uz vo vyrobe a mne to pri pouzivani danej veci vadi. A pristrojovka z ineho auta by mohla byt o dost drahsia nez z espera, ktoru mam od niekoho tu z konfery za par eur. Takze nie, nebolo by mudrejsie menit budiky za ine .
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Na oledkovanie klimatizacie sa chystam uz velmi velmi velmi dlho ale este neviem ako na to. Na youtube daky rusaci spravili perfektne aj tachac aj vsetko proste som len kukal a zavidel
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Uz je to namontovane, svieti to pekne, viditelne, neoslnuje to, uvidime ako to bude v premavke. Regulacia osvetlenia funguje uplne normlane od nuly po max. Konecne mi svietia aj tlacidla okolo budikov. Akurat teraz neviem ci mi mierne presvecuje check engine alebo je to len odraz UV svetla. ALe myslim, ze ta ledka slabo ziari. Otazka znie preco je na RJ na tomto vystupe male napatie.
A este niektore kontrolky nie su rovnomerne podsvetlene. Ony tie ledky su sice s velkym vyzarovacim uhlom ale bohuzial obraz ich svetla na stene nie pekny kruh ale skor nejaky divny prstenec. Takze ak sa niekde trafia prave tou tmavsou castou prstenca tak tam ostane tmavsi kraj kontrolky.
A este niektore kontrolky nie su rovnomerne podsvetlene. Ony tie ledky su sice s velkym vyzarovacim uhlom ale bohuzial obraz ich svetla na stene nie pekny kruh ale skor nejaky divny prstenec. Takze ak sa niekde trafia prave tou tmavsou castou prstenca tak tam ostane tmavsi kraj kontrolky.
Takze uz je iste, ze check engine presvecuje, Skusim to poriesit zennerkou.
Akurat som zistil, aspon podla schemy, ze nadrz nema spinac len potenciometer, takze mi svieti ledka nadrze a nie je to tym, zeby som bol uplne na nule. Takze tam budem musiet tiez asi dat zennerku len neviem ci to pomoze. Takze sa s tym este musim pohrat. Zo schem zapojeni a z manualu som nic nevykumal, nie su tam ziadne udaje o zapojeni plavaku. Teda aky odpor ma potenciometer na plavaku, aky odpor ma cievka na budiku a ako je v tom celom zapojena kontrolka zvysku paliva. Takze mi ostava len laborovat a dufat, ze je to zapojene spolu s ciekou budiku ako delic napatia a na nom zavesena kontrolka. V takom pripade by stacila zennerka. Inak neviem. Inak budem nuteny vratit na kontrolku paliva ziarovku.
Oprava: takze zda sa ze v nadrzi je fakt spinac, aspon podla nexiackej schemy, z esperackej velmi mudry nie som. Takze to vyzera ze ten benzin je snad vodivy alebo co. Pritom ziarovka nesvieti, ale ledka plnou silou. Takze ked bude krajsie tak to premeriam a zistim ci postaci zennerova dioda alebo ostanem pri ziarovke, ktoru som do kontrolky beniznu zatial vratil. A vsimol som si ze na mojom lpg espere bola kontrolka paliva dost vyuzivana, uz mala takmer celu banku osvinenu wolframom.
Akurat som zistil, aspon podla schemy, ze nadrz nema spinac len potenciometer, takze mi svieti ledka nadrze a nie je to tym, zeby som bol uplne na nule. Takze tam budem musiet tiez asi dat zennerku len neviem ci to pomoze. Takze sa s tym este musim pohrat. Zo schem zapojeni a z manualu som nic nevykumal, nie su tam ziadne udaje o zapojeni plavaku. Teda aky odpor ma potenciometer na plavaku, aky odpor ma cievka na budiku a ako je v tom celom zapojena kontrolka zvysku paliva. Takze mi ostava len laborovat a dufat, ze je to zapojene spolu s ciekou budiku ako delic napatia a na nom zavesena kontrolka. V takom pripade by stacila zennerka. Inak neviem. Inak budem nuteny vratit na kontrolku paliva ziarovku.
Oprava: takze zda sa ze v nadrzi je fakt spinac, aspon podla nexiackej schemy, z esperackej velmi mudry nie som. Takze to vyzera ze ten benzin je snad vodivy alebo co. Pritom ziarovka nesvieti, ale ledka plnou silou. Takze ked bude krajsie tak to premeriam a zistim ci postaci zennerova dioda alebo ostanem pri ziarovke, ktoru som do kontrolky beniznu zatial vratil. A vsimol som si ze na mojom lpg espere bola kontrolka paliva dost vyuzivana, uz mala takmer celu banku osvinenu wolframom.
Dnes som sa dokopal k zabudovaniu voltmetra a usb portu z nabijacky do priestoru zapalovaca. Usb je trochu privysoko, takze ho nevidno, voltmeter zase svieti prisilno, ale je to lepsie ako nic. Voltmeter mam jednak kvoli tomu, aby som videl keby sa povolil alternator a nedobijalo, alebo keby som niekde stal a dlhsie mal pustene radio napr.
A pri tej prilezitosti som vymenil obe vypalene ziarovky za ledky. Robil som to vacsinu poobedia, pretoze vacsinu casu z toho som venoval oprave sporaka .
A pri tej prilezitosti som vymenil obe vypalene ziarovky za ledky. Robil som to vacsinu poobedia, pretoze vacsinu casu z toho som venoval oprave sporaka .
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Uz tu mali byt fotky Voltmeter si daval uz hotovy ? Dietz ci cieco ine?
Seat Altea XL 1,6 TDI
Na fotky mi uz nezostali sily, aj dnes ked som videl ze sa blizi 5hodin a ze bude o chvilu tma, tak som uz ani nefotil ako vyzera led podsvietenie ovladania kurenia. Spravil som ho rovnako ako pristrojovku, teda ledky, 6ks studene biele 3mm plochohlave, som nalepil tavnou tycinkou do bieleho podkladoveho plastu. Tomu samozrejme predchadzala kompletna rozborka ovladacov kurenia, az na podtlakovy prepinac. Tlacidla som podsvecovat nemusel, lebo tie uz ledky mali, oranzove, ale obe ziarovky boli vypalene. A kedze mali ovladace len dve ziarovky, tak mali upravu na nrovnomerne podsvietenie, takze su aj teraz pri ledkach nerovnomerne podsvietene, ale uz sa mi s tym nechce babrat. Stacilo mi, ze aj ked som to meral aj tak sa mi podarilo prepolovat napajanie, takze uz v aute som musel prehodit kable od konektora.
Voltmeter som dal uz hotovy, ale polotovar z ebay, najlacnejsi cerveny za 3.8$, staci na ebay dat hladat voltmeter red a zotriedit podla ceny. Cerveny preto, lebo modry a ine farby boli podstatne drahsie a kvoli farbe sa mi nechelo platit dvojnasobok. Je trojmiestny a cervena sa celkom hodila, lebo zasuvku zapalovaca a ledku usbcka som dal tiez cervenu. Usb uz vlastne malo vlastnu, len som ju preletoval inam.
Ak budem mat zajtra naladu, tak to sfotim, ale neviem ci chces len vysledok alebo aj ako to vyzera v zakulisi, lebo zo zakulisia som ochotny fotit len zasuvku zapalovaca s usb a voltmetrom. Ovladace kurenia sa mi uz druhy raz rozoberat ani trosku nechce. Al eked sa chce niekto opytat ako sa rozoberaju a vyberaju ovladace kurenia na espere, tak mam cerstve zazitky. Pre toho kto to uz robil je to praca na 5 minut.
Voltmeter som dal uz hotovy, ale polotovar z ebay, najlacnejsi cerveny za 3.8$, staci na ebay dat hladat voltmeter red a zotriedit podla ceny. Cerveny preto, lebo modry a ine farby boli podstatne drahsie a kvoli farbe sa mi nechelo platit dvojnasobok. Je trojmiestny a cervena sa celkom hodila, lebo zasuvku zapalovaca a ledku usbcka som dal tiez cervenu. Usb uz vlastne malo vlastnu, len som ju preletoval inam.
Ak budem mat zajtra naladu, tak to sfotim, ale neviem ci chces len vysledok alebo aj ako to vyzera v zakulisi, lebo zo zakulisia som ochotny fotit len zasuvku zapalovaca s usb a voltmetrom. Ovladace kurenia sa mi uz druhy raz rozoberat ani trosku nechce. Al eked sa chce niekto opytat ako sa rozoberaju a vyberaju ovladace kurenia na espere, tak mam cerstve zazitky. Pre toho kto to uz robil je to praca na 5 minut.
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Co nafotis to nafotis
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ovladace, ni eje to uplne rovnomerne, najviac ziari znak ventilatoru a okolie, ale uz sa s tym babrat viac nebudem, svieti to tak co
akurat mobil je na toto dost drevo, takze aj ked je to rozsvietene na max ciarka na lavom koliesku na fotke takmer nevidno
akurat mobil je na toto dost drevo, takze aj ked je to rozsvietene na max ciarka na lavom koliesku na fotke takmer nevidno
Schranku so zapalovacom a popolnikom som nielen oledkoval, ale aj doplnil o maly voltmeter a jeden usb port pre nabijanie mobilov a pod. Vosli by sa mozno aj dva, ale nechcelo sa mi rozoberat novu usb nabijacku s dvoma portami keby to nahodou nevyslo. Stara zase mala este dip 8nohovy svab, teda ziadne smd ale normlaka 6mm rezistory a relativne velke kondiky, ale podarilo sa ju zmensit na polovicnu dlzku. Cele som to zalepil plastom z rozobratej cd romky, pomocou trafopajky, takze to nema moznost odletiet.
Voltmeter je z ebay, vid posledny obrazok.
A usb nabijacka mala v sebe kontrolnu ledku, tak som ju preletoval tak aby svietilo so najviac do konektora z druhej strany, takze port vidno aj potme. Ta mazanica nad portom, je plast, ktorym som "prizvaral" usbcko k plastu schranky, aby sa nehybalo ani okolo nebolo vidno skaru. Cize teraz mi staci so sebou vozit len kablik, lebo nabijacku uz mam stale so sebou .
Voltmeter je z ebay, vid posledny obrazok.
A usb nabijacka mala v sebe kontrolnu ledku, tak som ju preletoval tak aby svietilo so najviac do konektora z druhej strany, takze port vidno aj potme. Ta mazanica nad portom, je plast, ktorym som "prizvaral" usbcko k plastu schranky, aby sa nehybalo ani okolo nebolo vidno skaru. Cize teraz mi staci so sebou vozit len kablik, lebo nabijacku uz mam stale so sebou .
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
A plosak nabijacky si pripevnil priamo na kontakty zapalovaca ci si tam potiahol stalych12V? A zapalovac si podsvecovoval ako ? ja som tam nadrbal z Leonu keby som vedel z kolkych casti sa sklada a kolko bude stat tak kaslem nato
Seat Altea XL 1,6 TDI
Plosak z nabijacky som kratkymi kablikmi pripojil na kontakty zapalovaca, nech to ide ked ide aj zapalovac, nech to zbytocne nesvieti a necuca baterku.
Zapalovac uz mal podsvietenie, akurat sa trosku rozpadlo pri vyberani z auta, vytrhol som z neho pin pre faston. Takze som ho len preledkoval a natiahol kablikmi napajanie nie od osvetelnia ale tiez od zapalovaca, aspon je jasne kedy je zapalovac pod prudom. A voltmeter ide tiez od zapalovaca.
Pre usbcko som len vyrezal dieru, trosku velku, ale potreboval som cez nu prestrcit cely plech konektoru. Potom som ho zaletoval plastom a zo zadnej strany som cast plosneho spoja, kde neboli suciastky obalil tiez roztopenym plastom a prilepil k plastu schranky. Trosku to aj vidno na ftoke, ze sa mi mierne natavila aj predna strana a zdrsnenie ktore bola na schranke od vyroby sa mierne vyhladilo. Takto to usb nema ziadnu sancu sa hnut alebo ulomit. Voltmeter podobne. Najprv som ho chcel priskrutkovat ale potom som si povedal ze obalene plastom to bude lepsie, takze som to tiez cele zaletoval roztopenym plastom, takze sa voltmeter ani nehne.
Vidis, mohol si zobrat zasuvku sapalovaca z espera, je velmi jednoducha. Ma svetlovodivy mliecny plast okolo kvoli podsvieteniu, a zboku maly drziak pre podsvecovaciu ziarovku. Obalit to tak cele hlinikovou paskou, tak by mozno ziaril pekne cely, to ma predtym nenapadlo, ale mal som dost naponahlo.
Ozaj za zabudol som fotku plynoveho sporaka co som opravoval a umretu tlejivku som nahradil ledkou .
To som netusil ze aj tlejivka sa moze vypalit. Myslel som ze je nesmrtelna alebo aspon takmer nesmrtelna. Tak teraz tam ma takmer nesmrtelnu ledku.
Ozaj a keby nahodou niekomu na sporaku gorenje nefungovali dobre poistky proti zhasnutiu plamena, teda ze horak ani po 10. sekundach plneho plamena neudrzi plynovy ventil otvoreny, tak sa to da lahko poliecit. Treba dat dolu horny dekel a tenulinke medene teplovodive trubicky od tepelnych cidiel na horaku oddialit od hlinikovych rurok privadzajucich plyn k horaku. Ak sa navzajom dotykaju, tak hlinikova rurka plynovodu ochladi teplovod cidla a to nedopravi dost tepla do poistky, takze ta ostane uzavreta. Proste gorenje = dodo . To len tak trochu OT.
Zapalovac uz mal podsvietenie, akurat sa trosku rozpadlo pri vyberani z auta, vytrhol som z neho pin pre faston. Takze som ho len preledkoval a natiahol kablikmi napajanie nie od osvetelnia ale tiez od zapalovaca, aspon je jasne kedy je zapalovac pod prudom. A voltmeter ide tiez od zapalovaca.
Pre usbcko som len vyrezal dieru, trosku velku, ale potreboval som cez nu prestrcit cely plech konektoru. Potom som ho zaletoval plastom a zo zadnej strany som cast plosneho spoja, kde neboli suciastky obalil tiez roztopenym plastom a prilepil k plastu schranky. Trosku to aj vidno na ftoke, ze sa mi mierne natavila aj predna strana a zdrsnenie ktore bola na schranke od vyroby sa mierne vyhladilo. Takto to usb nema ziadnu sancu sa hnut alebo ulomit. Voltmeter podobne. Najprv som ho chcel priskrutkovat ale potom som si povedal ze obalene plastom to bude lepsie, takze som to tiez cele zaletoval roztopenym plastom, takze sa voltmeter ani nehne.
Vidis, mohol si zobrat zasuvku sapalovaca z espera, je velmi jednoducha. Ma svetlovodivy mliecny plast okolo kvoli podsvieteniu, a zboku maly drziak pre podsvecovaciu ziarovku. Obalit to tak cele hlinikovou paskou, tak by mozno ziaril pekne cely, to ma predtym nenapadlo, ale mal som dost naponahlo.
Ozaj za zabudol som fotku plynoveho sporaka co som opravoval a umretu tlejivku som nahradil ledkou .
To som netusil ze aj tlejivka sa moze vypalit. Myslel som ze je nesmrtelna alebo aspon takmer nesmrtelna. Tak teraz tam ma takmer nesmrtelnu ledku.
Ozaj a keby nahodou niekomu na sporaku gorenje nefungovali dobre poistky proti zhasnutiu plamena, teda ze horak ani po 10. sekundach plneho plamena neudrzi plynovy ventil otvoreny, tak sa to da lahko poliecit. Treba dat dolu horny dekel a tenulinke medene teplovodive trubicky od tepelnych cidiel na horaku oddialit od hlinikovych rurok privadzajucich plyn k horaku. Ak sa navzajom dotykaju, tak hlinikova rurka plynovodu ochladi teplovod cidla a to nedopravi dost tepla do poistky, takze ta ostane uzavreta. Proste gorenje = dodo . To len tak trochu OT.
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
No ja som chcel cervene podsvietenie a dalo sa kupit len zelene. Skusal som aj to mliecne dako preledkovat ale najviac sa mi potom aj tak pacila varianta Seatu zapalovaca. Len keby ti tlci vedeli objednat cely zapalovac a nie povedia ti ze musia objednat zapalovac a zvlast podsvietenie lebo to tam nieje. Prides si po balik a zistis ze ti prisla cast kde pchas nahrievaciu cast uz aj s podsvietenim + podsvietenie samozrejme k tomu. Ides tam znovu ze by si chcel aj nahrievaciu cast lepsie povedane komplet. Jasne poslu len nahrievaciu a ze vraj vsetko. No yabudli na napajacie konektory Proste som myslel ze ma tam drbne Ale tak mam aspon zapalovac To usb som uz davnejsie rozmyslal len este neviem kde umiestnit a tak Lepsie povedane lanos ma tak hneva ze nemam na neho vobec chut ani naladu
Seat Altea XL 1,6 TDI
A mna uz espero dohnevalo. Z motora je olejovy rozprasovac, cez vyfuk. Teraz zvazujem ci zozeniem iny motor alebo rovno ine auto. Takze ledkovanie ma nateraz utrum.