"Hadice" a kontrolka :)

Moderátor: Blue Lanos

HusarJan

Re: "Hadice" a kontrolka :)

Příspěvek od HusarJan »

Ked bude teplejšie pozrem sa na to a dám vediet. Mne ta žiarovka sa tiež nezdá že by hned odišla :D Ono tam bude niekde ešte neaká skrinka ,rele alebo neaká dioda ,lebo tú žiarovku rozsvecuje vypinač v zámku vo všetkých dverách a ten je v poriadku ,ked mi rozsvieti stropné svetlo ak otvorím dvere.Ak by som zasvietil stropné svetlo tak by sa potom musela rozsvietit aj tá kontrolka tých dverí ja si myslím že to je spoločný spínač tak tam ešte niečo musí byt :D bude to ,len neaká prkotina ,alebo tá sprostá žiarovka a kvoli nej prístrojovku rozoberat nebudem :D
Reklama

Patrick

Příspěvek od Patrick »

Je to zajímavé, ostatní kontrolky tj. kapoty a kufru se rozsvítí i bez klíčku, kontrolka dveří mě ani tak netrápí jako když mi nesvítí ručičiky v tachometru, jde vše celkem normálně vidět, ale přeci jen bych byl rád, aby svítily, ale vůbec nwm kde hledat problém. Žárovky v celém tachometru jsou jako nové.
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

ru čičky ako samotné nesvietia :D osvetluje ich z vrchu asi dve žiarovky aj té si pozeral, lebo ak sú všetky oka tak Ti to potom musí svietit.Tu som Ti dal foto kde sú té žiarovky umiestnené -P žiarovky si skúšal všetky po jednom vonku :?:
Přílohy
P010211_16.31.JPG
P010211_16.31.JPG (125.78 KiB) Zobrazeno 2618 x
Slam

Příspěvek od Slam »

HusarJan píše:Ked bude teplejšie pozrem sa na to a dám vediet. Mne ta žiarovka sa tiež nezdá že by hned odišla :D Ono tam bude niekde ešte neaká skrinka ,rele alebo neaká dioda ,lebo tú žiarovku rozsvecuje vypinač v zámku vo všetkých dverách a ten je v poriadku ,ked mi rozsvieti stropné svetlo ak otvorím dvere.Ak by som zasvietil stropné svetlo tak by sa potom musela rozsvietit aj tá kontrolka tých dverí ja si myslím že to je spoločný spínač tak tam ešte niečo musí byt :D bude to ,len neaká prkotina ,alebo tá sprostá žiarovka a kvoli nej prístrojovku rozoberat nebudem :D
Díky předem! Jinak stropní světlo se rozvěcuje normálně.... :(

HusarJan píše:ručičky ako samotné nesvietia :D osvetluje ich z vrchu asi dve žiarovky aj té si pozeral,
Já mám pocit, že já tam mám takovou tu světlovodnou trubičku... :idea:
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Slam píše:
HusarJan píše:Ked bude teplejšie pozrem sa na to a dám vediet. Mne ta žiarovka sa tiež nezdá že by hned odišla :D Ono tam bude niekde ešte neaká skrinka ,rele alebo neaká dioda ,lebo tú žiarovku rozsvecuje vypinač v zámku vo všetkých dverách a ten je v poriadku ,ked mi rozsvieti stropné svetlo ak otvorím dvere.Ak by som zasvietil stropné svetlo tak by sa potom musela rozsvietit aj tá kontrolka tých dverí ja si myslím že to je spoločný spínač tak tam ešte niečo musí byt :D bude to ,len neaká prkotina ,alebo tá sprostá žiarovka a kvoli nej prístrojovku rozoberat nebudem :D
Díky předem! Jinak stropní světlo se rozvěcuje normálně.... :(

HusarJan píše:ručičky ako samotné nesvietia :D osvetluje ich z vrchu asi dve žiarovky aj té si pozeral,
Já mám pocit, že já tam mám takovou tu světlovodnou trubičku... :idea:
Ja neviem presne ako to je tam sú tam neaké vetšie žiarovky mal som to rozobrané už dávno ,ale Simone by mal skorej vedet ten mal teraz rozobrané asi všetko ked zmenil barvu podsvietenia :D
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Jsou tam malé skleněnky jako na kontrolky. Měl jsem to před 14 dni venku. :lol:
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Podařilo se někomu zjistit, proč nám ta kontrolka dveří nesvítí? mě zatím ne, jen jsem přišel na to, že jak jsou ty žárovky na osvětlení ručiček, tak levá strava stále nejde a pravá jde, jen když plácnu ten tachometr z vrchu..stačí proplácnout a pravá strana i ručičky svítí, ale zbytek ne. A ta kontrolka dveří nesvítí a teď je zima, tak to ani nebudu řešit, takové maličkosti si nechám na léto.
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

já to nějak nechapu, mě svíti jen kontrolky .
Ručičky né :shock:
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Patrick

Příspěvek od Patrick »

No..víš, ručičky nesvítí, ale jinak řečeno jsou osvíceny žárovkami. Viz foto od HusarJan...ovšem já mám žárovky dobré, tak to bude asi v kontaktech nebo tak něco. Zkus si všimnout, zda ti svítí i spodní polokruh tachometru-ten taky osvěcují ty žárovky, které osvěcují i ručičky. Pokud ti nesvítí ručičky, pak ti ani ten spodní polokruh v tachometru nesvítí. Já si toho taky všiml, ale nějak se v tom nevyznám, stačí když ten tachometr trošku proplesknu a ručičky na pravé straně svítí.
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Musíš vybrat ten tacháč a prečistit kontakty na tom styku zo žiarovkami neakým jemným šmirglom najlepšie všetky spoje a ešte té petice dve čo sa celý tacháč na ne nasunie a niekedy nepomože ani prestriekanie sprejom ;) mne takto blbol budík teploty ked som rachol po palubke tak išiel :D zatial mi svieti všetko okrem tých dverí kontrolky ešte som sa k tomu nedostal ;)
Slam

Příspěvek od Slam »

Patrick píše:Podařilo se někomu zjistit, proč nám ta kontrolka dveří nesvítí? mě zatím ne, jen jsem přišel na to, že jak jsou ty žárovky na osvětlení ručiček, tak levá strava stále nejde a pravá jde, jen když plácnu ten tachometr z vrchu..stačí proplácnout a pravá strana i ručičky svítí, ale zbytek ne. A ta kontrolka dveří nesvítí a teď je zima, tak to ani nebudu řešit, takové maličkosti si nechám na léto.
Až to zjistíš, tak dej prosím vědět, čím to bylo, protože mě taky od určité doby ta kontrolka dovření dveří vůbec nesvítí (naposledy před pár měsíci to ještě reagovalo aspoň na dveře řidiče, pak už na žádné). :cry:
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Slam

Příspěvek od Slam »

Přišel už někdo na zaručený tip, co s tou kontrolkou dveří? :?:
Mně loni v neznačkovém servisu nedokázali pomoct a až teď, když tu kontrolku nemám, jsem poznal, jak moc mi chybí, zvlášt když vezu někoho vzadu... :(
Jinak jak už jsem napsal, gong na otevření dveří a rozsvícená světla reaguje, stropní světlo taktéž.
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“