Vyber a porovnanie motoru

Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi

Odpovědět
david00011

Vyber a porovnanie motoru

Příspěvek od david00011 »

Zdravim vas chevroletaci aj vsetkych ostatnych volam sa David som z Levoce a citam tu prispevky co ste tu dali lebo by som si chcel v najblizsej dobe kupit nove aveo ale mam problem aky motor vsade citam ze 1,2 16V 62KW je lepsi nez ta 1,4 100koni ale zatial sa stale rozhoduje chcel by som aby mi niekto poradil co isiel na oboch motoroch a nie ja mam 1,2 a je super ale v 1,4 nikdy nesiel a opacne a take nazori ale serioznu odpoved. Diky chlapci.
Reklama

lomngi

Re: Vyber a porovnanie motoru

Příspěvek od lomngi »

Ahoj David . vítam Ťa tú na fóre.MÁM aveo 1.2 16v ,ale jazdil som aj na 1.4 16V. Keď Ti môžem poradit ,tak Dolezite je aby si vedel na čo auto budeš pouzívať. Nakolko byvaš v Levoči , a budeš jazdit dlhé trasy tak by som bral 1.4. Ale keď budeš často jazdit mesto tak radšej 1.2. Zalezi aj na tom ako bude vyuzite či budeš jazdit sám alebo plno obsadeny.
ja byvam na rovine kde nie sú velké stupania tak bohate mi 1.2 Stačí.
Keď chceš vyskusat aveo tak mame tu clena z Levoce. môžem Ťa s nim kontaktovať a urobis usudok sám.
Podstatný rozdiel v motore 1.2 a 1.4 je spotreba. výkonovo asi tak že z0-100km/h je asi 2sekundy. Needy sice 2 sekundy zachránia zivot, ale na druhej strane 2 sekundy može sposobit aj problém.
Is osobne keby že znovu kupujem aveo tak zas zostanem pre 1.2 motore.
A dúfam keď kupis aveo pridaš sa medzi Nas.[flash=][/flash]
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený

Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb

Kód: Vybrat vše

http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
david00011

Je tam velky rozdiel v spotrebe lebo ja som mal doteraz peugeota 406 2,1 td ale chem nove auto a chevrolet ma ohuril lebo som rozmyslal medzi suzuki a new chevrolet sedan suzuki ma sklamal takze chcem chevrolet vecsinov jazdim sam a s priatelkov takze ajto sa snazim nevytazovat a jazdim viac menej na spotrebu ale nemozem chcet spotrebu aj vykon to mi je jasne u toho dieslu to bolo mozne 110koni a 5,5 spotreba ale uz chcem len benzin a jak to je tahovo ide lepsie 1,4 ci ani nie cital som ze v nizkych otackach moc nejde a treba tocit co je na to pravdy. Dakujem za odpovede.
lomngi

Příspěvek od lomngi »

Dalsia sec. motor .1.4 16V má rozvodovú remen čo pi 50-60tisic sa meni 1.2 16V má retaz čo má zivotnost 250-300tisic.
Aveo má vysoko otáčkové motori. tak že kludne mu treba dávať zabrat. Neni dobre jazdit s tým na niskych otáčkach. Viac to skodí all pomáha.Is jazdim tak že pod 2200ot/min nikdy neviem to už podradim. Zo zaciatku ten motor boll lenivy ale pi zábehu to ano sa nedá porovnat.is o 100% živší.
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený

david00011

A co spotreby paliva aky je tam rozdiel v chevrolete mi povedal ze papierovo u 1,4 je nizka dana ale ze tam 6 je vzdy a o tej 1,2 som sa neinformoval ale ked chcem nove musim si zistit vsetko.
ladinek

Příspěvek od ladinek »

Důležitá věc je , že v 1,2 naložené 4 lidma do kopca to bude trápení, mluvil jsem o tom s členem fora, já mám 1,4 100k jak píšeš a soudit že 1,2 je lepší je blud.Jak píše lomngi záleží na co to chceš -i Já osobně 1,4 :D
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke

[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
david00011

Tak to je samozrejmost ci silnejsi motor tym lepsie ale ja 90% v roku jazdim tak 2ja takze mne by asi postacovala 1,2 co auto nepretazujem vlecky netaham a raz zacas co ideme piati to zvladnem ale spotrebu budem mat podstatne nizsiu ako na 1,4 ci ani by ste nepovedali.
david00011

A mam este otazku ci vybavu LT alebo LT+ co sa oplati viac
lomngi

Příspěvek od lomngi »

spotreba je asi 1l až 1.5 rozdiel. ale záleží aj od spôsobu jazdy. Ale nové aveo 1.2 je o pár kw silnejšie ako moje tak že ja osobne by som bral. Ale záleží na Tebe. Keď kuriš HB tak určite 1.2 keď sedan. tak uvažuj na čo to budeš používať.
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený

ladinek

Příspěvek od ladinek »

s tou spotřebou bych si nebyl tak jistej i já se dostanu k 6,5l na 100km ve městě baští i ta 1,2 jako každý jiný auto, hlavní rozdíl je tak kupní cena motorizace nového auta :mrgreen:
Edmund Burke

lomngi

Příspěvek od lomngi »

výbava to už musíš vedieť sám čo tam chceš a čo je dôležité pre Teba.
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený

lomngi

Příspěvek od lomngi »

ladinek píše:s tou spotřebou bych si nebyl tak jistej i já se dostanu k 6,5l na 100km ve městě baští i ta 1,2 jako každý jiný auto, hlavní rozdíl je tak kupní cena motorizace nového auta :mrgreen:
To máš pravdu ale zas rozvodova retaz u mňa je lepšia ako remeň menej starosťi. a hlavné je že nám to jazdí. či je to 1.2 alebo 1.4. obe sú autá a každý sám musí zvážiť na čo to chce.
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený

david00011

To mate pravdu a co posilovac u 1,2 je elktricky a u 1,4 hydraulicky co hovorite na to. A spotreby by som vas poprosil keby ste mi napisali ale to zas len zavysi od vodica terenu a nakladu.
ladinek

Příspěvek od ladinek »

lomngi píše:
ladinek píše:s tou spotřebou bych si nebyl tak jistej i já se dostanu k 6,5l na 100km ve městě baští i ta 1,2 jako každý jiný auto, hlavní rozdíl je tak kupní cena motorizace nového auta :mrgreen:
To máš pravdu ale zas rozvodova retaz u mňa je lepšia ako remeň menej starosťi. a hlavné je že nám to jazdí. či je to 1.2 alebo 1.4. obe sú autá a každý sám musí zvážiť na čo to chce.
jj souhlasím -i tak s řemenem a jeho výměnou souhlasím, ale stejně se musí měnit preventivně vodní pumpa i u 1,2 tak se to udělá :lol: posilovač el. nevím mám hydr. tak nemůžu soudit, každopádně kup co uznáš za vhodný, kdyby byla v nabídce když jsem to kupoval 1,6 tak vemu 1,6 takže můj názor na koupi 1,2 ti moc nepomůže, já pořád něco vozím jezdím Brno Svitavy a tak tak potřebuju trošku výkonu, po městě ve dvou lidech stačí i ta 1,2 určitě -i On totiž Lomngi má na závodění jiný rakety -i -i -i proto mu stačí ta 1,2 :lol:
Edmund Burke

david00011

Nakoniec mate pravdu odveziem sa na jednom aj na druhom nepotrebujem trhat asfalt v dnesnej dobe treba setrit asi sa rozhodnem pre 1,2dufam ze cim skor si ju zadovazim a budem s nou spokojny diky chlapci za odpovede a ked vas nieco napadne kludne napiste budem vam vdacny.
Odpovědět

Zpět na „Aveo - Motory“